Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2007-01-05 18:27:22 przekrec kluczyk i jeszcze raz sprawdz dokładnie.. moze to wiatrak nawiewu ci szumi... a smródek gazu hmmm... sprawdz szczelnosc instalacji... jedz do gazownika sprawdzi ci specjalną aparaturą... albo sam to zrób.... zapalniczką ![]() |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-01-10 09:57:02 Tak mi się skojarzyło.
- Jaki jest odgłos ulatniającego się gazu? - tik tak, tik tak, tik tak, tik tak, tik tak, Dowcip kursował po wybuchu rotundy w wawie w latach 70tych. Dla młodzieży wyjaśnienie - podobno była to bomba, ale waaadze twierdziły, że to gaz. Prawdy chyba nikt do końca nie doszedł. |
netpro Nubira 1,6 SX (sedan) Jelenia Góra | 2007-01-10 22:28:45 to ze syczy na cieplym silniku to moze syczec spod korka zbiorniczka wyrownawczego, inna sprawa ze gaz tez moze gdzies uciekac, ja jak robilem cos przy aucie to wzruszylem przewod zasilajacy gaz do parownika i sie rozszczelnila koncowka, zawiozlem do gazownika i zarobil mi nowa, przegladnij, nosem ulartniajacy sie gaz napewno znajdziesz.
PS po samym przekreceniu stacyjki zawor puszcza Ci gaz w instalacje? u mnie przy odpalaniu dopiero slychac jak zawor przepuszcza lpg |