MotoNews.pl

Jak przymocowac przedni zderzak?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam.
ktoś kto miał moje autko przede mną miał nim prtawdopodobnie dzwonka i wymnienial przedni zderzak... problem w tym że nie trzymał się on zbyt mocno no i... wczoraj został na krawężniku ciągnąc za sobą klosz kierounowskazu... po wizycie u blacharza okazalo sie ze na prawym blotniku nie ma wogole mocowan do zderzaka... blacharz powiedzial ze trzeba wspawać nowy blotnik (120zł) pomalować (zderzak + malowanie = 500zł) no i wycieniować żeby nie bylo widac roznicy w odcieniach (a to już razem wyjdzie kolo 730zł)...
teraz pytanie:
zderzak odpadł z tych mocowan od blotnika z lewej strony, z prawej nie byl przymocowany bo nie ma tam mocowan a ta pianka ze zderzaka została na aucie... jak go zamontować zeby nie wygladal strasznie i nie odpadł na autostradzie? jakies sprawdzone sposoby? pianke do zderzaka czym przykleic i w których miejscach przykręcić zderzak do reszty auta?
pozdrawiam i dzięki za pomoc

To znaczy wzmocnienie ze śróbami zostało ci na auceie a skorupa zderzaka odleciała? , ja bym sie nie bawił w składanie tego do kupy, Mam naprzykład przedni zderzak do mkV/VI za 50 zł a pomalowac czy ten czy tamten bedziesz musiał i tak.
Zderzak trzyma sie na 4 sórby w przednim wzmocnieniu (po dwie na strone) i na 4 małe wkręty po bokach mocowany do błotnika.
Powiedz mi którego z mocowan nie masz bo nie rozumie jak ci sie trzymał ten zderzak do momentu awari, co on na piance był przyklejony do auta?

Remarq fobrze mówi kup zderzak używany i pomaluj

chłopcy zderzak mam...
sprawny cały nie połamany
tylko ta pianka z niego została na aucie i zastanawiam sie czym ja spowrotem przykleic
a mocowan nie mam na błotniku... chyba sie nie zrozumielismy.
nic malować nie musze a drugi sprawny zderzak mi nie potrzebny. problem w umocowaniu zderzaka do mocowania w błotniku których nie ma

Zderzak z pianka mozesz polaczyc pianka do montarzu okien Tak robilem w mondim mkII

Jedz na zlom.wyciachaj takie mocowania i dospawaj do błotnika bo po co to od razu cały wymieniać? I zmien blacharza bo jakis okrutnie zachlanny na pieniadz jest.
I tak jak Remarq pisze, zderzak jest poza tym mocowany do pasa przedniego po bokach chlodnicy.Jak wyglada sprawa z tymi mocowaniami?

[ wiadomość edytowana przez: kaes dnia 2007-01-07 13:17:58 ]

te strasznie tajemnicze mocowania o których mowa to poprostu zagiety rant blotnika dlugosci 5mm z 2 dziurkami...
dobry blacharz ci to za max stowke z malowaniem dospawa z obu stron...
a przednie mocowanie to tak jak juz mowili..

okej zderzak umocowany.
z jednej strony dwie śrubki piake przymocowalem pianka montazowa do okien jak radziliscie i trzyma sie niezle. cztery nakretki do wzmocnienia są wporządku jedynie z prawej strony musialem złapać zderzak nitem żeby sie trzymał. po zimie wezmę sie za blacharke i malowanie to cos sie z tym zrobi
dzięki za rady