MotoNews.pl
2 Linka bagażnika (170894/18)

Linka bagażnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
mam problemik,a mianowicie najparwdopodobniej zerwała mi sie linka otwierająca bagażnik (ta która otwiera bagażnik ze srodka auta).Czy ktoś już to naprawiał??czy drogie są koszty naprawy??Pozdrawiam

mi się nie zerwała, ale poluzowała... dałem 30zł, nie wiem ile się normalnie za to płaci, ale byłem przy okazji przeglądu i mi to za tyle zrobili.
Ale z miłą chęcią się dowiem jak to naprawić

linke kupiłem kiedys do siebie na allegro za 10zł. od anglika , jeden problem ze linka od anglika jest duzo krótsza poniewaz linka w wersjach naszych idzie od lewej strony , idzie ona za siedzeniem kierowcy i przechodzi po siedzeniem tylnym na prawą stronę z tamtą idzie za tapicerką bagaznikową i do zamka , w wersji angielskiej z kierą po prawej stronie jak wiadomo linka idzie cały czas prawą stroną a wiec jest przez to krótsza o ten kawałek co w naszych przechodzi pod tylnym siedzeniem , jednak ja pusciłem go lewą strona do bagaznika , troche tam musiałem pokombinowac bo wejscie na linkę w zamku jest od prawej strony ale działa i otwiera mi , takze jak sie urwała to tylko wymiana pozostaje

no właśnie dobre pytanie

a mi chodzi bardziej o to czy da się ja jakoś naciagnac w bordowej carii juz w sumie można bylootworzyć bagaznik jak ktos trzymał podciągnięty cyngielek w górze bo inaczej juz była lipa

jak kupilismy srebrna otwieralo się wszystko ok
do czasu
teraz zeby otworzyc bagażnik to trzeba raz pociągnac za cyngiel
iśc troszke do góry szrpnąc klape bagaznika i wtedy jeszcze raz za cyngiel

co wkurza i w sumie zostało przyzwyczajenie z bordowej carii że otwiera sie kluczykiem

ktos wie jak to można naprawić
ta linke jakos naciągnac czy co
a jeśli tak to w któym miejscu

ja jak kupiłem swoją miałem urwaną linkę i sie przyzwyczaiłem do otwierania z kluczyka i tak juz mi zostało , pomimo ze linke wymieniłem to mało uzywam otwierania od wewnątrz , ale ja mam dokładnie tak samo jak opisujesz Suchy , trzeba raz pociągnąc iśc szarpnąc klapą i jeszcze raz pociągnąc , wydaje mis ei ze wiem co jest nie tak , na zamku jest taki gumowy mały odbuj który po otwarciu klapy od wewnbątrz pownien ją odbić do góry , u mnie sie zrobił płaski jak placek i to podejrzewam jego wina jest , w sedanie klapa lekka jest a wiec nie ma problemu z takim czyms

Cytat:
2007-01-06 23:54:13, sterciu pisze:
ja jak kupiłem swoją miałem urwaną linkę i sie przyzwyczaiłem do otwierania z kluczyka i tak juz mi zostało , pomimo ze linke wymieniłem to mało uzywam otwierania od wewnątrz , ale ja mam dokładnie tak samo jak opisujesz Suchy , trzeba raz pociągnąc iśc szarpnąc klapą i jeszcze raz pociągnąc , wydaje mis ei ze wiem co jest nie tak , na zamku jest taki gumowy mały odbuj który po otwarciu klapy od wewnbątrz pownien ją odbić do góry , u mnie sie zrobił płaski jak placek i to podejrzewam jego wina jest , w sedanie klapa lekka jest a wiec nie ma problemu z takim czyms

czyli myslisz że wystarczy zmajstrowac coś przy tym cynglu w zamku

teraz to już w sumie jest ok
bo immobilisera nie ma
a jak w bordowej było to lwkurzało ostaro
bo wyjełes kluczki otwierałes bagaznik wkładałes cos do niego
i imobiliser się blokował w międzyczasie

teraz juz przynajmniej nie trzeba go odblokowywac

w sedanie mam immobilizer w kluczyku a wiec tam jak włozysz kluczyk do stacyjki to sie odblokowywuje coś tam i mozez odpalić , jak był kluczyk bez immo bo kicha była jedna wielka z odpalenia auta , a wracając do zamka to podejrzewam ze moze by coś pomogło , u mnie poprostu jest placek z tej gumy a mam zamek inny uszkodzony niestety od liftbacka i tam jest oryginalnie dosc wysoka ta guma i to mi sie wydaje podbija klape do góry troche i daje sie wtedy ona otworzyc

Cytat:
2007-01-07 00:05:07, sterciu pisze:
w sedanie mam immobilizer w kluczyku a wiec tam jak włozysz kluczyk do stacyjki to sie odblokowywuje coś tam i mozez odpalić , jak był kluczyk bez immo bo kicha była jedna wielka z odpalenia auta , a wracając do zamka to podejrzewam ze moze by coś pomogło , u mnie poprostu jest placek z tej gumy a mam zamek inny uszkodzony niestety od liftbacka i tam jest oryginalnie dosc wysoka ta guma i to mi sie wydaje podbija klape do góry troche i daje sie wtedy ona otworzyc

bede musial zobaczyć

bo juz zaczełem wierzyć że jacys pechowi jestesmy
że tylko co kupilismy carii i się zepsuło

a u znajomego w carii z 95 caly czas otwiera się idealnie

Suchy, sam nie jesteś. Mi też po niecałych 2 miesiącach nie chciało otwietać bagażnika. Najpierwa musiałem pociągnąć ze 2-3 razy, a później to wogóle nie działało. Tak więc myślę sobie, że ta gumka niewiele ma do powiedzenia (chyba,że ją też można jakoś regulować). No i ci co się znali mi to naprawili... tak przy okazji.

Cytat:
2007-01-06 19:46:24, Ori83 pisze:
Witam, mam problemik,a mianowicie najparwdopodobniej zerwała mi sie linka otwierająca bagażnik (ta która otwiera bagażnik ze srodka auta).Czy ktoś już to naprawiał??czy drogie są koszty naprawy??Pozdrawiam

Koszt orygianalnych linek do COROLLI jest naprawę duży, wymieniałam 4 lata temu i wówczas usłyszałam cenę: 200 zł (nie pamietam czy za 2 czy za 1) ale na szczęście pasował zamiennik z ... Poloneza i za 100 zł kupiłam 2 szt Poszukaj zamienników bo skoro do Corolli kosztowały aż tyle to do Cari będą zapewne trochę droższe.

Madziu to co Ty za linki do poloneza kupiłąś ?? złote jakieś ?? ja z 4-5 lat temu jak do poldka kupowałem ostatni raz linke do bagaznika to koszt fabrycznej wyniósł mnie około 15zł. no ale w poldku wymieniałem linki chyba z 4 razy

[ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2007-01-07 14:44:35 ]

Cytat:
2007-01-07 14:42:42, sterciu pisze:
Madziu to co Ty za linki do poloneza kupiłąś ?? złote jakieś ?? ja z 4-5 lat temu jak do poldka kupowałem ostatni raz linke do bagaznika to koszt fabrycznej wyniósł mnie około 15zł. no ale w poldku wymieniałem linki chyba z 4 razy [ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2007-01-07 14:44:35 ]

Sterciu nie złote nie pamiętam dokładnie czy równie 100 zł czy 80 zł?? Może wymieniałam coś jeszcze przy okazji ale coś około 100 zł płaciłam to pamiętam.

Dospawajcie do zamka dodatkowy wysięgnik który odsunie nieco pancerz od zamka i po kłopocie - linka naciągnieta
U mnie jakby co linka działa bez zarzutu od wieelu lat

Pzdr

taa jeszcze spawał bede
to toyota
ma chodzic i tyle

znowu mam ten problem!!!

ktoś kiedyś miał podesłać fotke jakiegoś potentu z gumą
tylko chyba zapomniał, a potem wyjechał do usa

Cytat:
2007-10-27 20:53:08, Talus pisze:
znowu mam ten problem!!! ktoś kiedyś miał podesłać fotke jakiegoś potentu z gumą tylko chyba zapomniał, a potem wyjechał do usa

Za 120 zl mozna kupic silownik elektryczny duzej mocy do otwierania klapy podpiac go pod wylacznik przyciskowy lub 2 kanal alarmu i gitara

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer