Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | 2007-01-06 20:15:58 mi się nie zerwała, ale poluzowała... dałem 30zł, nie wiem ile się normalnie za to płaci, ale byłem przy okazji przeglądu i mi to za tyle zrobili.
Ale z miłą chęcią się dowiem jak to naprawić ![]() |
![]() sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-01-06 22:27:50 linke kupiłem kiedys do siebie na allegro za 10zł. od anglika , jeden problem ze linka od anglika jest duzo krótsza poniewaz linka w wersjach naszych idzie od lewej strony , idzie ona za siedzeniem kierowcy i przechodzi po siedzeniem tylnym na prawą stronę z tamtą idzie za tapicerką bagaznikową i do zamka , w wersji angielskiej z kierą po prawej stronie jak wiadomo linka idzie cały czas prawą stroną a wiec jest przez to krótsza o ten kawałek co w naszych przechodzi pod tylnym siedzeniem , jednak ja pusciłem go lewą strona do bagaznika , troche tam musiałem pokombinowac bo wejscie na linkę w zamku jest od prawej strony ale działa i otwiera mi , takze jak sie urwała to tylko wymiana pozostaje |
![]() Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-01-06 23:48:26 no właśnie dobre pytanie
a mi chodzi bardziej o to czy da się ja jakoś naciagnac w bordowej carii juz w sumie można bylootworzyć bagaznik jak ktos trzymał podciągnięty cyngielek w górze bo inaczej juz była lipa jak kupilismy srebrna otwieralo się wszystko ok do czasu teraz zeby otworzyc bagażnik to trzeba raz pociągnac za cyngiel iśc troszke do góry szrpnąc klape bagaznika i wtedy jeszcze raz za cyngiel co wkurza i w sumie zostało przyzwyczajenie z bordowej carii że otwiera sie kluczykiem ktos wie jak to można naprawić ta linke jakos naciągnac czy co a jeśli tak to w któym miejscu |
![]() sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-01-06 23:54:13 ja jak kupiłem swoją miałem urwaną linkę i sie przyzwyczaiłem do otwierania z kluczyka i tak juz mi zostało , pomimo ze linke wymieniłem to mało uzywam otwierania od wewnątrz , ale ja mam dokładnie tak samo jak opisujesz Suchy , trzeba raz pociągnąc iśc szarpnąc klapą i jeszcze raz pociągnąc , wydaje mis ei ze wiem co jest nie tak , na zamku jest taki gumowy mały odbuj który po otwarciu klapy od wewnbątrz pownien ją odbić do góry , u mnie sie zrobił płaski jak placek i to podejrzewam jego wina jest , w sedanie klapa lekka jest a wiec nie ma problemu z takim czyms |
![]() Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-01-06 23:57:34
czyli myslisz że wystarczy zmajstrowac coś przy tym cynglu w zamku ![]() ![]() teraz to już w sumie jest ok bo immobilisera nie ma a jak w bordowej było to lwkurzało ostaro bo wyjełes kluczki otwierałes bagaznik wkładałes cos do niego i imobiliser się blokował w międzyczasie ![]() teraz juz przynajmniej nie trzeba go odblokowywac |
![]() sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-01-07 00:05:07 w sedanie mam immobilizer w kluczyku a wiec tam jak włozysz kluczyk do stacyjki to sie odblokowywuje coś tam i mozez odpalić , jak był kluczyk bez immo bo kicha była jedna wielka z odpalenia auta , a wracając do zamka to podejrzewam ze moze by coś pomogło , u mnie poprostu jest placek z tej gumy a mam zamek inny uszkodzony niestety od liftbacka i tam jest oryginalnie dosc wysoka ta guma i to mi sie wydaje podbija klape do góry troche i daje sie wtedy ona otworzyc |
![]() Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-01-07 00:06:58
bede musial zobaczyć bo juz zaczełem wierzyć że jacys pechowi jestesmy że tylko co kupilismy carii i się zepsuło a u znajomego w carii z 95 caly czas otwiera się idealnie |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | 2007-01-07 01:03:56 Suchy, sam nie jesteś. Mi też po niecałych 2 miesiącach nie chciało otwietać bagażnika. Najpierwa musiałem pociągnąć ze 2-3 razy, a później to wogóle nie działało. Tak więc myślę sobie, że ta gumka niewiele ma do powiedzenia (chyba,że ją też można jakoś regulować). No i ci co się znali mi to naprawili... tak przy okazji. |
![]() madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-01-07 13:46:49
Koszt orygianalnych linek do COROLLI jest naprawę duży, wymieniałam 4 lata temu i wówczas usłyszałam cenę: 200 zł (nie pamietam czy za 2 czy za 1) ale na szczęście pasował zamiennik z ... Poloneza i za 100 zł kupiłam 2 szt ![]() |
![]() sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-01-07 14:42:42 Madziu to co Ty za linki do poloneza kupiłąś ?? złote jakieś ?? ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2007-01-07 14:44:35 ] |
![]() madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-01-07 21:49:37
Sterciu nie złote ![]() |
![]() Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-01-08 21:48:07 taa jeszcze spawał bede
to toyota ma chodzic i tyle ![]() |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | 2007-10-27 20:53:08 znowu mam ten problem!!! ![]() ktoś kiedyś miał podesłać fotke jakiegoś potentu z gumą ![]() tylko chyba zapomniał, a potem wyjechał do usa ![]() |