| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Nelson LOB NET MEMBER Omega A&B Wrocław | 2007-01-06 23:25:05 Więc jak powyżej mam zamiar rozpocząć projekt "LO" czyli Lotus Omega materiałem do przeróbek jest Opel Omega 91 przebieg 300k silnik 2 litry postanowiłem tak zrobić gdyż czuje do tego samochodu głęboki sentyment bo jest ze mną już 7 lat i na nim też stawiałem swoje pierwsze kroki w przygodzie z motoryzacją Mam tu kilka pytań dotyczących zawiłości mechanicznych jak i estetycznych. Gdzie można dostać ospojlerowanie odwzrowane na Evo 500 lub Lotusie?? Czy ktoś już próbował zaokrąglać nadkola z tyłu?? Jaki silnik byłby najlepszy do swapu i do dalszych przeróbek?? Trzeba zacząć się rozglądać bo w wakacje mam zamiar ruszyć pełną parą. Może ktoś już próbował podjąć się takiego wyzywania?? Przyjme każde materiały pomocne w przeróbce kluseczki. |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2007-01-07 01:45:01 a tak w ogole nie mozna kupic Lotusa z zachodu? Widzialem na ebayu ze jest pare do sprzedania. No chyba ze to wcale Lotusy nie sa, tylko podrobki. Koszt to jak dobrze pamietam 9900 ojro ![]() |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2007-01-07 03:23:29
Kolega chcial przerobic omege za 9900, ale PLNow
|
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2007-01-07 06:17:05
Najtanszy lotus z ostatnich 6 miesiecy to 15 tys euro, najtansze evo było za około 7 tys i poszło na ebayu. Polakowi ciężko kupić taki "cóś" na ebayu bo nie ma czasu i mozliowści na obejrzenie auta. I zaręczam iz nie sa to auta do jazdy tylko do naprawy. W chwili obecnej stoją 2 evo jedno z silnikiem 4.0 za około 11 tys drugie z 3.0 za 14 tys. i te auta sa w takim stanie ze nie musisz nic wkładac. Za 9,9 mozna kupić do lotusa sam silnik. Wszystkie ceny w euro. [ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2007-01-07 06:17:52 ] |
ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2007-01-07 11:49:50
To jest właśnie podstawowa kwestia. Aby dokonać takich przeróbek potrzebujesz kupe kasy. Jak policzysz wszystko to pewnie sie okaże że wydałeś tyle, ile kosztuje w niemcowni oryginalne EVO lub LOTUS (to drugie moze mniej prawdopodobne )
Na koniec zostaniesz z czymś co może będzie nieco przypominać jedno z tych aut ale NIM NIE BĘDZIE!! Dla mnie sprawa prosta: chcesz miec EVO - kup je, kazde inne składanie i podrabianie to dla mnie druciarstwo, do tego mało opłacalne. pozdro ILKU |
macior13 LOB SYMPATYK Opel Omega Wrocław | 2007-01-07 13:35:49 Miłej zabawy i polecam fim Projekt HUGO miłego oglądania |
GrzesiekK LOB MEMBER Opel Sintra 3.0 24v Kraków | 2007-01-07 16:28:25 A Ja na twoim miejscu, to jeśli nie masz za dużo kasy, to postarałbym się zrobić Omege 3000 na igiełke!!! Też przyciągnie wzrok, a koszty znacznie mniejsze!!! Cały zestaw ospojlerowania, jak coś kupisz u mnie, włącznie z siedzeniami od 3000!!! |
superbastek DEADSOUL bielsko-biała | 2007-01-07 16:40:53 apropos alusów do lotusa - kilka postów niżej.
są do wziecia za 300- 400 funtów za komplet. dostepne dwa komplety. |
sawi Oma C Lubin | 2007-01-07 20:15:21 Prawie jak Lotus, a prawie robi wielka różnicę. Według mnie nie ma to sensu, wydasz tylko kupe kasy a i tak będziesz miał świadomość że to tylko podróba. Osobiście wolałbym doprowadzić autko do stanu idealnego, lub poprostu je zmienić.
Laik nawet gdyby zobaczył lotusa powiedziałby Ci że to zwykla stara omega A, a bardziej obcykany i tak by sie połapał że to nie oryginał |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2007-01-07 22:37:22
według mnie wszystko ma sens jeśli komuś się tak podoba.
Wracając do tematu - rozumiem, że widziałeś tyle Lotusów, że odróżniasz po fragmencie nakładki progowej ze 100m? |
sawi Oma C Lubin | 2007-01-07 23:51:24
Niee. Co gorsza na żywo nie widziałem żadnego lotusa(masz przewage bo widziałeś jednego ), ale mam zamiar w końcu zobaczyć. Jest to żadko spotykane autko i nie każdy śmiertelnik może je sobie z bliska oglądnąć, a co dopiero posiadać . Według mnie robienie lotusa z czegoś co nim nie jest to po prostu strata czasu i pieniędzy a i efekt do końca zadowalający nie będzie. Tyle.
pozdrawiam: sawi |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2007-01-07 23:56:45 Prosze przestancie sie tak tym wytworem Lotusa zachwycac.Ot dobrze dlubniete auto i tyle.W trakcie rozbierania przeciez z tytanowymi narzedziami przy nim nie robilem Zobaczcie ferrari oni takie daja a tu nic Czyli mam rozumiec ze jestem niezykly smiertelnik |
zork LOB SYMPATYK Saabolot Wrocław/Kalisz | 2007-01-07 23:58:01 |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2007-01-08 10:54:41 Laik widząc omege z okragłymi nadkolami - powie Lotus,
bo o lotusie jest glośno- wiem bo sprawdziłem to na evo. Senator tytanowe narzędzie może nie ale zakłądaliśmy rekawiczki. Niedługo zakupię takie białe do składania .
Kolego Sawi w/g mojeje oceny ceny Lotusów się zatrzymały i już nie będą spadać więc jeśli masz ochotę to kupuj. Dobrze to widac na przykładzie cen evo od roku jest już krucho z ofertami a jak są to wysokie. [ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2007-01-08 10:56:11 ] |
AndrzejMT LOB NET MEMBER Omega A Radom | 2007-01-08 16:35:51 ..Siakaś moda nastala na Ivo ..A kolega Nelson - zamilkł ![]() |
Nelson LOB NET MEMBER Omega A&B Wrocław | 2007-01-08 19:24:40 Masz racje zamlikłem Chodzi o to że gdybym miał kupe kasy to bym sobie po prostu Lotusa kupił a że tak nie jest........ Nie chodzi mi koniecznie żeby zrobić replike Lotusa.... Ospojlerowanie mocniejszy silnik niż ten który jest.. Ogólnie żeby autko fajnie wyglądało. Podoba mi się strasznie sylwetka Lotusa nie musi to być dokładnie odwzorowany samochód który i tak nigdy nie będzie prawdziwym Lotusem.Nie ma ani jednego Lotusa we wrocku to chociaż będzie młodszy brat A tak poważnie to zastanawiam się nad 3 litrowym 24V z niemiec tak jak zaproponował mi GrzesiekK. Tylko szkoda mi będzie sprzedawać mojej kluski![]() |
profil-usunięty | 2007-01-08 19:37:50
Jeżeli nowe auto spełni Twoje oczekiwania to szybko zapomnisz o poprzednim ![]() |