| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Elvoo SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA NIVA Warszawa | 2007-01-07 11:13:05 Witajcie. Mam malutki problem z fotelem kierowcy. Jest on już zdrowo zniszczony technicznie (wizualnie jest ok.). Kiedy się na niego siada od razu widać, że jest z nim coś poważnie nie tak. Jako, że nie stać mnie w tej chwili na nowy fotel ani na płacenie ewentualnego mandatu z tytułu niesprawnego siedziska, mam pytanie.
Czy da się zamienić miejscami fotel pasażera z fotelem kierowcy, a jeśli tak to jakich zabiegów to wymaga? Zakładam, że jeśli się da to nie jest takie hop siup. Jeśli podobny temat już był to przepraszam, nie znalazłem. Pozdrawiam. |
zenuak SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Calibra Łomża | 2007-01-07 13:29:32 obawiam sie ze sie nie da zamienic razem z szynami ponieważ przy tunelu srodkowym jest wyzej niz przy drzwiach
a kombinowac z szynami to chyba nie warto no bo jak oddzielić szyny od fotela? jakos nie mam tego przed oczami... |
Elvoo SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA NIVA Warszawa | 2007-01-07 13:33:12 No właśnie tego sie obawiałem. Z moich obserwacji wynikało to samo o czym mówisz. Szyna po wewnętrznej stronie ma inne położenie niż ta druga. Miałem nadzieje, że da sie to jakoś zaadaptować, ale chyba bede skazany na jazde na zepsutym fotelu. ![]() |
zenuak SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Calibra Łomża | 2007-01-07 13:51:14 a co dokladnie jest nie tak z Twoim siedziskiem? moze sprezyny podtrzymujace poszly gdzieś (takie w ksztalcie ^^^^^^^^^) i wystarczy cos tam podlozyć, oczywiscie tymczasowo |
Elvoo SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA NIVA Warszawa | 2007-01-07 13:57:09 Heh ten fotel jest generalnie zmasakrowany, ale taki był razem z autem jak je kupiłem.
Tak jak mówisz jest już zarwany i siedzi sie bardzo nisko, poza tym nie działa regulacja oparcia bo coś tam pozrywane i jest ustawione na stałe a co gorsza to oparcie nie jest do końca sztywne i jak sie mocniej opre to opada do tyłu całkiem sporo... bede musiał coś z tym zrobić bo byle gliniarz mnie zatrzyma i mandacik... poza tym musze podspawać gdzieś lewą szyne bo mi sie powoli odrywa od podłogi
poza tym jest jakiś jakby lekko przekoszony w bok... nie jest idealnie prosto do kieronicy tylko jakbu obrócony o pare stopni w lewo... tragedia... A może kupie sobie fotel na szrocie? |
zenuak SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Calibra Łomża | 2007-01-07 14:22:55
dobrze gadasz. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2007-01-07 21:39:45 zamienic - ale bez szyn, bo masz przeciez regulacje po innej stronie.
inny fotel - podobno z 405 podchodzi bez wiekszej kombinacji, Janusz tak mial... wiec moze do niego uderz. Podkladanie - niewiele da, bo gabka tez sie ugniata. |