MotoNews.pl
9 126p - Tłumik szmerów ssania (170953/0)

126p - Tłumik szmerów ssania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Silniki 650 były z tłumikiem szmerów ssania i bez (prosta rura) - które rozwiązanie uważacie za lepsze?

Jak podlubiesz silnik to 2 wersja czyli rurka z bambino. Sama rurka nic niedaje jakby co

Chodzi mi barzdziej oto że mam zamontowany fabrycznie tłumik szmerów ssanie a mam też pod ręką zwykłą rurke montowaną zamiast tłumików (fabrycznie) i zastanawiam sie czy nic sie złego nie stanie jak założe tą rure zamiast tłumika

nie

Dziękuje

Ladniej wyglada z rurka)

Lap.

Czesem mysle ze malucha projektowali po pijaku. juz to chyba pisalem. Szmery ssania sa az tak slyszalne ze trzebabylo je tlumic. Paranoja. chociaz z drugiej strony projektanci dbali o nasz komfort jazdy. he he

Cytat:
2007-01-07 15:08:36, WRC126 pisze:
Czesem mysle ze malucha projektowali po pijaku. juz to chyba pisalem. Szmery ssania sa az tak slyszalne ze trzebabylo je tlumic. Paranoja. chociaz z drugiej strony projektanci dbali o nasz komfort jazdy. he he

przy wiekszych predkosciach jest to glosny gwizd i moze byc irytujacy

Ja nie słysze, tłumik wszystko zagłusza

A ja widziałem dziadka co kupował w motoryzacyjnym takie coś za 35zł a jak sprzedawałem malucha to jakiś koleś wybrzydzał że powinien być tłumik szmerów i nie ma blachy pod silnikiem nie kupił bo się przestraszył tekli

Tłumik szmerów nie tylko miał na celu tłumienie dzwieków, ale takze pomagał uporzadkowac troche zawirowany strumien powietrza, pełnił tez role filtra dodatkowego przy doprowadzonej do puszki odmie. Jednak traci zupełnie znaczenie jesli rurke z odmy podepniesz pod osobny pojemnik i powiercisz pod filtrem otwory lub wytniesz denko...

ladnie wygląda rureczka poio komu tlumik szmeruw