Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-05-26 18:17:07 Mam pytanie odnosnie lakieru bezbarwnego..poniewaz zabrałem sie za polerowanie pokrywy zaworów i zeby ta pokrywa po polerowaniu nie zaśniedziała chciałbym ja przemalowac lakierem bezbarwnym. Jednak nie wiem czy moge to zrobic ? Czy zwykly lakier wytrzyma taka temperature ?
Bo dowiadywalem sie dzis w sklepie z lakierami samochodowymi i koles uwazał ze bezbarwnego do wysokich temp. nie ma w sprzedazy ![]() odrazu mowie ze na chromowanie mnie nie stac ![]() a do tego dąże ![]() ![]() !!! NOWE KOSZULKI W BUTIKU -> www.butik.pl/koniu ![]() |
![]() widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-05-26 18:33:53 ja też to kiedyś zacząłem (tylko jakoś nie mogę skończyć ![]() ![]() |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-05-26 18:57:34 Tylko to jest mala roznica jak twoj silnik wyglada a to co pokazałem na zdjeciu ![]() |
![]() widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-05-26 19:06:27
|
![]() MAGNUM 125 Reda | 2003-05-27 21:20:22 Koniu , zabrałes mi pomysł na poprawe wyglądu silnika ![]() aha był w gdyni drugi zlot aut po tuningu(pamiętacie tego kanta co połknoł poldka?- to były fotki zrzed bramy na plac zlotu - przy stadionie bałtyku) zresztą nieważne. rozmawiałem tam z gościem od Capri MK2 który miał cały silnik w chromie. mówił że miesięcznie wydaje kupe kasy na środki do pielegnacji elementów chromowanych bo się tworzy na nich warstwa jakby .. osadu czy śladu po jakby przypalaniu . i zeby to zczyścić to spedza co tydzień w garażu kilka godzin... a swoją droga ja myślę że na dobrze spolerowanym aluminium nie powinno byc widac skutków wysokiej temperatury. chyba że pokrywa zaworów jest zrobiona z jakegos szajs metalu.. czy jednak z aluminium? kto wie czy to jest aluminium? |
![]() widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-05-27 21:32:50 w maluszku jest na pewno nie z alu, w kancie pewnie też jakaś mierna blacha (jak cała reszta ![]() |
![]() MAGNUM 125 Reda | 2003-05-27 21:45:33 hehe w kancie pokrywa zaworów napewno nie jest zrobiona z blachy. inaczej nie brałbym się za polerkę ![]() ![]() ![]() |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-05-27 21:56:02 Ta pokrywa jest z podobnego tworzywa jak gaznik fiatowski ( odlew aluminiowy ) który równiez mam wypolerowany i leży w szafie i niestety śniedzieje...czy jak to tam sie pisze. Tuż po polerce trzeba zabezpieczyc bezbarwnym. Bo bedzie kicha |
![]() MAGNUM 125 Reda | 2003-05-27 22:26:33 a czym polerowałeś? możesz opisac kolejne kroki?
bo ja mam taki plan: najpierw takimi płatkami papieru sciernego sklejonymi razem w okrąg i zamontowanymi na osi - zeby można było wiertarką robić potem jakieś papierki scierne, oczywiści ewodne np-600 - 800 - 1000 - 1500 - 2500 a na koniec (?) pasta polerska + maszynka i jazda aż padne na ryj ze zmeczenia ![]() |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-05-27 22:46:28 a więc najpier pokrywe dokladnie umyłem AJAX'em w proszku, cały olej pięknie zszedł i smar. Pozniej wszystko dokladnie spłukalem i wyparzyłem gorącą wodą ![]() Pozniej na krawedziach i w trudno dostepnych przejechalem dremelkiem ![]() ![]() efekt jeszcze nie taki jak na zdjeciu ktore załączylem, ale wyglada naprawde ciekawie, a jeszcze nie skonczylem ![]() |