MotoNews.pl

Czy klosze przednich lamp E39 są uniwersalne?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Czy ktoś może mi powiedzieć czy klosz przedniej lampy E39 jest taki sam dla xenonów i zwykłych czy też są one różne?? Mam xenony z czerwonym kierunkiem a chciałbym wymienić na biały. Firma Depo ma w ofercie klosze ale nigdzie nie stoi czy są uniwersalne.
Pozdrawiam

oryginalne klosze pasuja, róznica jest tylko w samym w wymienialnym szkielku od swiatel krotkich (te na ksenon maja miejsce na soczewke). Jezeli kupisz na zwykle zarówki bez problemu przelozysz.co do depo....jak to z zamiennikami.

ile kosztuje komplet depo? koszt uzywanych oryginalow z bialym od 300 do 600 zalezy od sprzedawcy

[ wiadomość edytowana przez: zwirowaty dnia 2007-01-09 08:48:52 ]

zobacz na to: http://moto.allegro.pl/item153322123_szkla_reflektorow_bmw_e39_i_bialy_kierunkowskaz.html

tam nie ma szkieł wogóle, może da się przełożyć ze starego...?

Zamin coś połamię! proszę o wskazówki jak zdjąć klosz w E39? narazie stwierdziłem trzy zapinki (poza uszczelką) - dwie na górze i jedna na boku (od strony grila). Czy są jeszcze jakieś inne mniej widoczne, czy trzeba wykonać jakieś czarymary??

Cytat:
2007-01-09 21:18:10, galun pisze:
Zamin coś połamię! proszę o wskazówki jak zdjąć klosz w E39?

czy ktoś tu wogóle urzęduje??

hej niestetyy w pracy straszny zapieprz, i do tego monitoruja otwierane strony.

Ze zdjeciem starych nie bedzie zadnych problemow i raczej ciezko jest cos polamac. wez szeroki plaski srubokret i bez problemu. Cala operacja wymaga wyjecia calej lampy (4* wez z jakims dobrym przedluzeniem i namagnesowana koncowka by nie pogubic srubek.

Co do lampy z allegro. jak widzisz jest ona bez szkielek, ktore bedziesz musial przelozyc ze starej lampy. pozdrawiam.

Gdybys byl w okolicach katowic wpadnij to ci zalatwie cala operacje w 30 minut.

Ps. Jak bedziesz sciagal dolna brewke uwazaj by jej nie uszkodzic, jest z delikatnego tworzywa.
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: zwirowaty dnia 2007-01-13 21:52:28 ]

DZIĘKI! Czy brewka siedzi na kołakach, od której strony się do niej dobrać?

nie na kołkach, tylko na zaczepach. sciaga sie ja tak, ze trzeba lekko podwazyc. jak wyjmiesz lampe zobaczysz, zew to nic trudnego