Prosze o pomoc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie auto stalo 2 tygodnie nie ruszane tylko montowalem w nim sprzet muzyczny. a teraz nie chce odpalic czy moze byc to wina akumulatora ze sie rozladowal????
ale czy jakby akumulator sie rozladowal swiecily by swiatla i grala by muzyka? prosze o pomoc bardzo dziekuje

[ wiadomość edytowana przez: Bastko dnia 2007-01-09 12:12:07 ]

radio graloby, swiatla by dzialaly . . potrzebny jest dosc duzy prad na uruchomienie silnika, wiec to ze gra i swieci nie oznacza ze akumulator jest cycus . .
Jakie sa objawy dokladniejsze ?

próbuje odpalic esa a tu nic tak chocby nie bylo benzyny tylko slychac jak probuje odpalic ale benyny przed chwila przynioslem w butelce 4litry

i jak go tak dlugo mecze to slychac taki strzal z rury

no jesli rozrusznik kreci to raczej nie wina aku

Jeżeli rozrusznik kręci (aczkolwiek z poniższych wypowiedzi to nie do końca pewne), to woda w paliwie np.

tak rozrusznik kreci. a czy moga to byc swiece albo kable ze swiecy?

a skad woda w paliwie ? ja tankuje zawsze na tym samym statoilu

Cytat:
2007-01-09 12:24:46, Bastko pisze:

Z powietrza chociażby.

Jeżeli kręci, to poza powyższym przypadkiem, zawilgocone przewody WN, podwieszony wtryskiwacz itd. Obecność iskry na świecach zawsze można sprawdzić, wtedy będzie wiadomo, czy to kwestia zapłonu, czy doprowadzenia paliwa.

aha dzieki wielkie

a jeszcze jedno jak auto jeszcze jezdzilo to bardzo sie dusilo i mulilo a palilo mi 15l na 100km co to moze byc?

Cytat:
2007-01-09 12:24:46, Bastko pisze:

woda jest zawsze w paliwie, tylko kwestia w jakich ilościach.
skropliło się, dodatkowo brak przepływu paliwa i odpowietrzenia, ciepło...
ja bym sprawdził przewody WN

sory ale co to za przewody wn

przewody Wysokiego Napiecia . . te co ida na swiece . .