MDF czy moze jakis inny materiał??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Jak w temacie. Sa dostępne w sklepie Car-Audio raze z Ponocarami(kazy wie gdzie) ale niestety one maja 62mm i te dystanse sa za płytnkie. Czy uzywaliscie jakiegos innego materiału oprócz MDF'u??(nie biorac pod uwage plastyku i aluminium)

A ile mm ci brakuje ze chcesz te dystanse pogłebic

Nie chce pogłębiac tylko sam zrobic. a tamte sa za płytkie około 3-4 mm.

[ wiadomość edytowana przez: Lukas_power dnia 2007-01-09 19:13:12 ]

MDF sie doskonale nadaje bo nie strzepi sie jak wiorowa.
Najlepiej zrobic dystans z 2 warst MDF kazda po ok 18mm i bedzie git.
Pozdrawiam
Kamyk

No niby byłoby ok tylko obawiam sie ze moze byc troszke za mało Od szyby do blachy 25mm,głośnik 62mm wiec na styk bedzie 37mm a przydałoby sie troche luzu przy szybie. A ile jest miedzy blachą a tapicerką??

Witam

Na dystanse MDF jest najlepszy (oczywiście w tym przedziale cenowym), ma dużo niższą f rezonansowa niż zwykła płyta wiórowa.

W tym przypadku proponuję zrobić dydstanse 2xMDF 16mm + pomiędzy- sklejka np 2mm, wszystko na kleju i srubach.

Stosowanie materiałów o różnej gęstości powinno zmniejszyć przenoszenie drgań

pepedu

Dzisiaj oglądałem sklejke tez nie jest najgorsza,twarda i klient mowił ze tak samo wytrzymała jak MDF,a moge miec ja za grosze Co wy myslicie o takiej płycie?? Wkurza mnie juz to ze sprawa z Audio trwa tak długo ale niestety w tym roku magisterka wiec Esinka troche zabiedzona

Tylko zwroc uwage ze sklejka przenosi dozo rezonansu,poza tym w mdfie rzezbi sie dziecinnie latwo.. Pilniczkiem i papierem sciernym z mdfu zrobisz w szybki i latwy sposob kazdy rowek,zaokraglenie itp.. Ze sklejka juz nie jest tak hop siup..
Lepiej nie kombinuj i podazaj juz sprawdzona sciezka czyli mdf..

Ok. Dzieki To mnie przekonało. Pozdrawiam