MotoNews.pl

Pranie tapicerki.Efekt: pali się kontrolka od poduszek pow.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Wczoraj odebrałem auto z myjni, gdzie prali tapicerkę (szczerze, to nieźle ją zalali... ). Co najgorsze, zapaliła się kontrolka od poduszek powietrznych... W którym miejscu mogli coś uszkodzić lub zamoczyć???? Czy tylko pod przednimi siedzeniami?? No i co teraz zrobić?? Czy po wyschnięciu wystarczy tylko skasować błąd w komputerze i będzie ok??
Auto to BMW 318i E46 sedan.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam!!

musisz jechać na skasowanie bo pewnie wyjeli ci siedzenie na przekręconym kluczyku

właśnie o to chodzi,że na 100% siedzenia nie wyciągali!!!!

Różne rzeczy mogli zamoczyć, odkręcić, przestawić. Tak czy siak nie dawałbym komuś myć auta z zewnątrz nie mówiąc już o pozwoleniu na ingerencję wewnątrz
Pozdr.

I to chyba rzeczywiście był błąd!!!!

witam
nie wiem czy w czymś pomoge ale moge powiedzieć że miałem podobny problem bmw e 46 sedan 318i tylko że mi nikt nie mył tapicerki samochód był w środku sprzątany i dziewczyna na myjni mocno ruszła fotelem.Jak pózniej sie dowiedziałem była uszkodzona mata w siedzeniu i paliła sie kontolka od poduszek.Pomimo ze gasiłem kilkakrotnie to i tak sie zapalała.Az w koncu wymieniłem mate w ASO a mechanik powiedział że to częsta usterka w e 46. Cena wymiany wraz z matą to 700zł.Spróbuj wygasic jak niec nie pomoże to trzeba wymienic matę.
Pozdrawiam

No to mnie teraz nieźle pocieszyłeś... Zresztą jak się okaże,że ta mata jest uszkodzona,to chłopaki z myjni nie będą mieli wyjścia i pokryją koszta!! Pozdrawiam