Który Clarion

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zbieram opinie o Clarionie 468 co o nim sadzicie ??, nie mam gdize go usłyszeć więc zdaje sie na was

http://www.pixmania.com/pl/pl/317003/art//.html?srcid=998&CodePromo=oui#

A może 368 i nie warto dopłacać 100 zł

Jutro chyba kupuję to radyjko i przy okazji te głośniczki Blaupukta GTx 132 co sądzicie ?
http://www.allegro.pl/item156756776_blaupunkt_gtx_132_high_power_series_sklep_gw_f_vat.html

[ wiadomość edytowana przez: augi dnia 2007-01-10 22:59:28 ]

Warto dopłacić te 100 pln jeśli myślisz o ciekawszej zabudowie niż 2 głosniki w drzwiach.

Więcej rca, wejście liniowe, pilot. U konkurencji za takie rzeczy dopłaca się czasem dużo więcej niż 100pln, a dają spore możliwości już nie wspomne o udogodnieniach

Jakość dźwięku na podobnym poziomie, 468 w aucie nie słyszałem co prawda, ale te nowe clarki grają ogólnie bardzo dobrze.

Co do głośników to troche mało ambitne, chociaż też zależy ile chcesz kasi na nie wywalić

a jakie radyjko mi by pasowało z tych
chce tylko 2 dobre głosniki z przodu bo mam cabrio a tam z tyłu i tak nic nie słychać tylko szum wiatru
i moze cos do bagaznika na bas
musiałbym wzmacniacz dokupic? do radyjka?
mówimy tu o potęznym basie

Najlepiej bylo by kupic wzlacniacz 4 kanlaowy podpiac pod niego jakies rozsadne systemy na przod + skrzynka w bagazniku. Wtedy bedziesz dobry efekt i wszystko bedzie ze soba wspolgralo

Clarion 468 OK. Glosniki BP lipa. Napisz ile chcesz na glosniki wydac, czy moga byc uzywane, czy beda grac pod samym radiem czy wzmak bedzie, jakiej muzy sluchasz?
Pozdrawiam
Kamyk

Chce wydać no nowe ok 100 zł nie za dużo wiecej max ( 130 zł )
Kupiłem już je na Allegro ale jeszcze koles nie wyslal wiec ew. zamienie na coś co polecicie ?? A radyjko zamawiam jutro oczywiście tego Clariona. Co do muzy lubię każdą od Dance do Rocku wiec bez przedziałów. Wzmacniacz jest możliwy w przyszłości ( raczej będzie tylko troszke dozbieram )

Hm.. to juz po ptokach - szkoda ze nie podzieliles tego tak : 300zl na glosniki + 300 na radio.
Pozdrawiam
Kamyk

Powiedzmy ze jeszcze tak moge co polecasz ??

pomyśl jeszcze nad ALPINE CDA-9812RB mam juz drugie bo pierwsze mi skroili w całosci i gra rewelacyjnie miałęm juz pare dobrych radyjek ale to jest bezkonkurencyjne

Kamyk ma racje -bardzo dobrze grają juz Clarki 268 za 370 zł. Ja mam takiego z niebieskim podswietleniem, słuchalem wyższych modeli w media markcie i nie było znacznej róznicy. Za reszte kupujesz dobre głośniki na przednie drzwi w połączeniu ze skrzynią basowa z tyłu i masz zestaw jak marzenie.

A pilot to nie wiem do czego ci potrzebny no chyba ze masz prywatny autobus z kierowcą.