MotoNews.pl

Malowanie calego auta za ile ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie jak w temacie -chcialbym zeby mi zrobiono kilka zaprawek na karoserii i polozyc lakier.Czy lepiej po prostu zrobic zaprawki i prysnac dobranym kolorem ?Na pewno taniej ale czy lepiej ???
Chcialbym zeby to bylo zrobione cacy
na jakie koszta sie przygotowac i czy wogole warto ?

Ostatnio mysle tylko o kupnie w przyszlosci Focusa i nie wiem czy zostawic Essa (ewentualnie sprzedac ) tak jak jest czy poprawiac ...

mialme ten sam dylemat....wybralem mniejsze zlo.....zamiast dokladac 3500 do malowania i remntowania sprzedalem dolozylem ta kase i troszke jeszcze i kupilem cos nowszego

a wracajac do meritum od 2000 - 5000 w zaleznosci od lakieru
wykonawcy - jakosci

to zalerzy od tego jak stoisz z kasa, jak niebardzo to zaprawki + lakierowanie tylko tych miejsc i polerka po calosci zeby wyrownac miejsca lakierowania i nablyszczyc stary lakier, jesli masz kase to daj do lakierowania cale auto w jakims nienajgorszym zakladzie i dobrym lakierem, autko bedzie jak nowe, no i wszelkie ryski i wgniotki Ci poliwkidują...

Sprzedac bym mogl bo brat chce brac .Przemawia za tym fakt ze jestem w UK wiec auto i tak stoi nieuzywane....Przeciw sa felgi od Fryszarda i progi od Janka_RS ktore MUSZE i CHCE zalozyc .No i jeszcze pytanie czy wogole chce sprzedac( )...
Mam juz dosc tego ze ja jestem tu a ON w Polsce.
Dlatego planowalem wrocic nim tutaj...
Kurcze...
Teraz doradzcie lakierowac czy lakierowac
I gro problemu calosc czy poprawki...Jak bedzie lepiej?
Pozdrawiam Rafal

[ wiadomość edytowana przez: Smootny dnia 2007-01-11 18:47:40 ]

wszystko sie rozchodzi o kase

masz i chcesz to .......... rob

Sprzedac i kupic inne auto.
Pozdrawiam
Kamyk

a lakier zwykly czy metalik ? jak metalik lepiej malowac calosc...

w Lodzi krzykneli mi za mkV 5d, kolor bialy, niemetalik 3000zl w lecie . . .
w zimie 3500-3800 ze wzgledu na sezon lakierniczy

zalezy od warsztatu, jak pytałem o malowanie mojego to ceny były od 2000 do nawet 8000 (w komorze, z lakierem perłowym).

[ wiadomość edytowana przez: fryszard dnia 2007-01-11 19:31:38 ]

Cytat:
2007-01-11 18:54:04, Kamykgdy pisze:
Sprzedac i kupic inne auto. Pozdrawiam Kamyk

dokładnie, jak to tylko małe ogniska to się nie przejmuj tym i sprzedaj auto (większośc samochodów w tym wieku ma mniejsze lub wieksze ogniska, patrząc pozdjęciach to Twój jest całkiem zadbany), uzbieraj kilka groszy dołóż to co chciałeś wydać na lakierke i kup nowy samochód. Ja też tak chce zrobić (tylko jeszcze nie wiem kiedy ) i już w niego po prostu nie inwestuje.

Cytat:
2007-01-11 18:37:33, Smootny pisze:
Pytanie jak w temacie -chcialbym zeby mi zrobiono kilka zaprawek na karoserii i polozyc lakier.Czy lepiej po prostu zrobic zaprawki i prysnac dobranym kolorem ?Na pewno taniej ale czy lepiej ??? Chcialbym zeby to bylo zrobione cacy na jakie koszta sie przygotowac i czy wogole warto ? Ostatnio mysle tylko o kupnie w przyszlosci Focusa i nie wiem czy zostawic Essa (ewentualnie sprzedac ) tak jak jest czy poprawiac ...

to zależy ja dałem 500zł za:
1,tylną klape
2, słupki drzwi
3, uszczelka progowa tył
4, spryskiwacz tylnej szyby
5,ranty nadkoli tył LP
6,progi
7, klamki przód LP
Dodam że we wszytkich tych miejscach pojawił sie "rudy" lakier sam gośc dorabiał no i malował na tzw "chmurke" ale ze świecą szukać gościa który znalazł by miejsca malowane tak jest zrobione.Osobiście nie odważyłbym sie malować całego auta bo po 1, auto ma juz 9 lat a po 2 to koszt przekroczyły 1/3 albo 1/2 ceny auta-wiec po co wydawać kase.

male OT....bylem kiedys w warrington.Pracowalem w birchwood park...przezadupie i zawsze pada ) Napewno chcesz tam essine brac?? A w temacie to jak bedziesz tylko z zewnatrz malowalo to wyjdzie sproto taniej wiec sie zastanow nad caloscia...moje cabrio mi polakierowali z zewnatrz za 900pln...mam pare zastrzezenb ale polerka przejdzie i gites

dokladnie, jesli nie zamierzasz zmieniac koloru to lakieruj tylko z zewnatrz.. wyjdzie duzo taniej a efekt podobny

ja też miałem zamiar psiknąć autko ale po takich kosztach w tego starocia niepolece hehe.

Cytat:
autko bedzie jak nowe, no i wszelkie ryski i wgniotki Ci poliwkidują...

to auto już nigdy nie będzie nowe, może będzie PRAWIE jak nowe ale nie nowe..

a potem sprzedać auto które było malowane... 90% ludzi odrazu myśli że bite.

No właśnie paradoksalnie auto na nowo odmalowane w całości jest sprzedać ciężej niż niemalowane mające normalne ryski na lakierze czy pierwsze ogniska rdzy Osobiście nie dałbym 3000 za malowanie, wolałbym sprzedać dołożyć i kupić coś innego, a alufelgi przecież można przelożyć

Witam
Dzieki za wszelkie podpowiedzi Teraz po kolei.Lakier to metalik wiec ile bedzie to kosztowalo ? Oba warianty nadal rozwazam ale chyba sie sklonie do tego tanszego...
Do zrobienia beda zaprawki : tylna klapa 2 miejsca
2 zaprawki pod przednimi klamkami
4 male zaprawki na wszystkich drzwiach(po 1 na drzwi)
Chyba 1 od srodka drzwi kierowcy no i CHYBA progi...Chyba bo mialy byc zrobione podczas niedawnej(wrzesien) konserwacji podwozia...
To chyba wszystko...
Najwaniejsze pytanie ILE ???
lakier chyba zostanie ten sam ewentualnie jesli calosc to jakis ciemnye albo czarny...

No i na koniec chyba podjalem decyzje co dalej.Focus poczeka na kiedys...Zostane przy Essim Zaloze to co mam zamiar zalozyc (wtajemniczeni wiedza o czym mowa ) a potem to juz calkiem poplyne bo mam zamiar sie szarpnac i zalozyc m.in.Angels black i na tyl cos ala lexus ale tez black tylko w takim BARDZO zadko spotykanym wzorze
Bedzie miodzio.Widzialem tutaj w Warrington takie i bede na nie polowal po powrocie...

PS do tych co pewnie teraz mysla ze jest w UK to szpanuje...mianowicie NIC Z TYCH RZECZY !!! Dawno chcialem to zrobic ale funduszy brak a teraz odlozylem pare groszy i sobie odbije te wszystkie krzywdy i bole ktore tutaj przeszedlem...
To tyle...Oby sie powiodlo i OBY BYLO WARTO...Jakby nie patrzec Essi ma juz 12 roczek...