Szyberdach a srodek dachu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dach ma byc pszeciwwaga dla anteny,najlepiej ja postawic na srodku dachu czyli rozumie w miejscu pszeciecia sie dwuch pszekatnych dachu.co jesli mamy szyberdach? czy tak samo stawiamy antene? czy moze na srodku najwiekszej plaszczyzny blachy dachu ktora w tym pszypadku jest pszesunieta w tyl samochodu za szyberdachem? czy tam nalezy wyznaczyc srodek dla anteny? jesli ktos wlasnie ma taka sytuacje i szyberdach,prosze o wyrazenie swojej opini,gdzie w tym pszypadku wypada najlepszy punkt dachu na ustawienie anteny?czyli magnes,ewentualnie dziurka.chodzi o skuteczna pszeciwwage i prawidlowe dzialanie anteny.73!

sprawa jest bardzo prosta
sciagasz podsufitke i patrzysz jak wyglada dach od wewnetrznej strony
jesli szyber jest uchylno-chowany i chowa sie do srodka pomiedzy podsufitke a dach antena musi byc za obudowa i prowadnicami czyli jakas 1/4 od krawedzi tylnej szyby inaczje sie nie da
jesli szyber uchylny to jak najblizej środka czyt środkowy słupek to mniejwiecej środek dachu
u mnie jest szyber chowany do wnetrza wiec antena blizej krawedzi tylnej szyby
efekt dziurki o niebo lepszy niz jakiekolwiek uchwyty ale niestety do dzurki przekonałem sie jak zaczeła korodowac blacha pod uchwytem

ja mam szyberdach uchylno wsuwany.rozumie,czyli szyba szyberdachu nic nie pszeszkadza jako pszeciwwaga i antena jesli to magnes ma byc centralnie na srodku dachu?

Cytat:
2007-01-12 15:45:24, grzesiek1 pisze:
ja mam szyberdach uchylno wsuwany.rozumie,czyli szyba szyberdachu nic nie pszeszkadza jako pszeciwwaga i antena jesli to magnes ma byc centralnie na srodku dachu?

szkalany dach troche zmienia postac rzeczy
wybierz miejsce za szybrem i tam ustal środek tzn środek dachy blachy za szyberdachem chyba skumasz o co mi chodzi bo zdaje sie iz zawile to tłumacze

dzieki,srodek powieszchni blaszanej,w miare mozliwosci,bo szyber sie chowa dosc daleko poza srodkiem dachu.zaczne nowy post.cd rodzaju anteny.dzieki.