Alarm do Omegi a Centralny zamek ryglowanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam zakładam alarm do omci bo denerwuje mnie już gmeranie jej w dziurce tak zza rogu chce ją otwierać z zaskoczenia tj. z pilota pytanko następujące jak działa rygiel czy będzie działał na normalnym alarmie tj. tanim. Które są to kabelki tj kolory do sterowania nimi, ale ryglem i klapa nic chce czegoś spalić, więc lepiej zapytać? Szukałem jest takich postów dużo, ale na taki temat nie znalazłem odpowiedzi

Pewnie ze bedzie dzalac.Jeden warunek.Samochod na zamkach zostawiasz otwarty i wtedy dzialasz pilotem Jesli go zaryglujesz nawet alarm go nieotworzy tylko kluczyk.Sterowanie odbywa sie poprzez podawanie masy na kable sterujace.
w centralce masz sie podlaczyc pod kable kolorow brazowoczerwony poz 2 i brazowobialy poz 6 we wtyczce sterownika. Pozostale wykorzystane pozycje to 1 3 4 5 7 8 9 11 12 to poto abys sie niepomylil bo brazowobialy tez jest 5.

a w sujie sie podlacze, bo taki mi sie przypomnialo czytajac to odnosnie centralnego. Mam taki przypadek:
otwieram od kierowcy, otwiera sie wszystko za wyjatkiem kufra, otwieram z kufra otwiera sie wszystko, to samo jest oczywiscie z zamykaniem. Dodatkowo w ogole mi nie dziala zamek wlewu, musze go recznie otwierac i zamykac z kufra Choc tu zapewne silniczek poszedl, bo kabelki wygladaja na podlaczone. Za to za cholere nie wiem jak dobrac sie do zamka kufra. Obejrzalem, ale jakos nie widze jak i ktoredy ida kabelki Pewnie jakis sie odpial i dlatego sie nie otwiera i zamyka, a moze to cos innego?

wyszukiwarka mi nie pomogla w tej materii

A ja właśnie podłaczyłem sterownik bezprzewodowy zamka centralnego. Czyli po polsku to otwierania samochodu z pilota, ale bez alarmu.
I mam takie spostrzezenia, otwiera sie, zamyka sie, ale nie zawsze.
Rozebrałem dzisiaj drzwi kierowcy (ps: prawie musiałem złamać obramowanie plastikowe rygla) zeby dobrac sie do silniczka zamka i kabli.
I tak, posprawdzałem kable, prąd jest, przeczysciłem styki i ok.
Ale nadal raz to zadziała, raz nie zadziała.

Jak zamykam normalnie kluczykiem w drzwiach kierowcy, to wszystkie drzwi, bagaznik i wlew sie zamykają.
Ale jak robie to z pilota to wygląda na to, że silniczek centralnego w drzwiach kierowcy nie ma dość siły by wypchnąć rygiel do góry.
Po prostu po kliknieciu pilotem, drzwi sie zamykają, ale juz nie otwierają (gdyż rygiel wysuwa sie do połowy i dalej juz nie ma siły, a centralka odbiera to za opór i ponownie zamyka zamki).

Czy otwiera sie do połowy i błyskawicznie sie zamyka.

Próbowałem poluzowac mechanizm rygla, ale nic. Samego silniczka praktycznie wyjąc sie nie da, bo po pierwsze nie ma tam dostępu, a do śrub zupełnie.

Nie wiem czy to wina samego silniczka, czy tez prądowa sprawa.
Nie wiem czy kupowac za 40zł silniczek z uciągiem 8kg na allegro.

ja zainstalowałwem niedawno TEN
polecam! obsługuje centralny zamek pięknie rygluje i współpracuje z fabrycznym alarmem zamontowanym w aucie.mam immobiliser,domykanie szybek i fajne pilociki.i co najważniejsze dwa alarmy

Cytat:
Jak zamykam normalnie kluczykiem w drzwiach kierowcy, to wszystkie drzwi, bagaznik i wlew sie zamykają.
Ale jak robie to z pilota to wygląda na to, że silniczek centralnego w drzwiach kierowcy nie ma dość siły by wypchnąć rygiel do góry.
Po prostu po kliknieciu pilotem, drzwi sie zamykają, ale juz nie otwierają (gdyż rygiel wysuwa sie do połowy i dalej juz nie ma siły, a centralka odbiera to za opór i ponownie zamyka zamki

kolego spróbuj wyregulowac luz na ciegiełkach od centrala może za bardzo jest naciągnięty.
druga możliwa przyczyna ze albo masz zamek w drzwiach juz na ostatnich tcn=hnieniach i trzeba go wymienić albo nasmarowac. winna czesto tez jest wyrobiona spręzyna.
pozdr

Ok założyłem a teraz jeszcze jak podłączyć otwieranie centralnego klapy tylniej i gdzie podłączyć z krańcowego drzwi najlepiej do lampki tylko którędy idą te kable, po którym słupku

Ustaw zamek w klapie w poziomie wtedy dziala on razem z samochodemNo chyba ze masz cos nakopane.Elektryka oswietlenia bagaznika idzie lewa strona.Za lewym zawiasem jest wylacznik krancowy.A troszke obok zlaczka wsowkowa tego wylacznika.

Nie działa ten rygiel. Centralny zamyka ale ryglowanie nie działa. Klapa mi działa zamyka tylko chce podłączyć osobny kanał na zamek w klapie tylnej i mogę to przy sterowniku zrobić tylko który to jest a mam funkcje otwierania z pilota samego bagażna.

A takie buty
Dzis joz niechce mi sie studiowac schamatow to i niepomoge na ta chwile.

czy jest ktoś kto może znaleść dla mnie to podłecznie alarmu i centralnego tak żęby działał Rygiel tj po pierwszym zamknięciu od razu rygiel