MotoNews.pl
8 Brak wolnych obrotów na gazie!! pomocy (171745/0)

Brak wolnych obrotów na gazie!! pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam renault laguna 1.8 z 8 zaworow silnikiem,gaz mam juz ponad 2 lata nie bylo zadnych problemow az do tej pory!a mianowicie brak wolnych obrotow na gazie.po przeloczeniu na gaz chodzi tylko na wysokich obrotach! moze ktos pomoze???z gory dzieki.

Poczekaj, aż sobiee zrobimy kawę, postawimy pasjansa, wylejemy wosk itp. żeby można było powróżyć
Nie mam siły powtarzać. Jaka instalka, co było robione, ile przejechała (lata niewiele mówią, znam gościa co rocznie robi ok. 100 kkm), W miarę możliwości bardzo dokładnie jakie są objawy, czy na benie też to występuje. Ludzie zlitujcie się! czy my jesteśmy właścicielami Waszych samochodów i nimi jeździmy na co dzień? A poza tym to zanim zadacie pytanie to poświęćcie trochę własnego czasu i przejrzyjcie forum, bo często wiele usterek jest już opisanych i problemy rozwiązane.

przegladalem forum i nic nie znalazlem na ten temat,sa podobne posty ale problem dotyczy braku wolnych obrotow na benzynie a u mnie na bezynie chodzi ok tylko po przelaczeniu na gaz nie ma wolnych! gdy podczas jazdy przelacze na gaz i jade na okolo 2 tys.obrotow jest wszystko dobrze przyspiesza jak zawsze i nic nie wskazuje ze cos jest nie tak tylko gdy go wysprzegle gasnie! troche sie poszarpioe i koniec! mam przejechane 250-tysiecy a z tego na gazie 60 nigdy nie mialem z gazem podobnych problemow jak do tej pory wszystko bylo ok.

a instalka to landirenzo

Zlituj się, wysokie obroty na gazie czy gaśnie:
Cytat:
brak wolnych obrotow na gazie.po przeloczeniu na gaz chodzi tylko na wysokich obrotach!

oraz
Cytat:
i nic nie wskazuje ze cos jest nie tak tylko gdy go wysprzegle gasnie! troche sie poszarpioe i koniec!

, jeszcze nie piłem kawy .

czego nie rozumiesz?? moze wychyl sobie browarka zamiast tej kawy to Ci sie polepszy.....

Przeczysz sam sobie kolego. Podałem Ci Twoje własne wypowiedzi, w których wyraźnie piszesz, że trzyma wysokie obroty, a potem, że Ci gaśnie po wysprzęgleniu.
To po pierwsze, po drugie info, że instalacja to Landi Renzo to trochę mało, bo może być tak, że Landi to Ty masz tylko sterownik, a reduktor np. BRC, albo wogóle coś zupełnie innego (niedawno ktoś pisał, że w papierach miał co innego, a w rzeczywistości to tylko wielozawór się zgadzał), ponadto są instalacje Landi I, II i IV generacji. Jak wychylę browarka to i tak nie zgadnę co tam Masz . Po trzecie jakbyś poczytał forum to ostatnio były dwa wątki o wieszaniu się obrotów na gazie na 2000-3000.
Proponuję wymienić filtry (gazowy, powietrza) i porządnie wyregulować instalkę. Dopiero jak to nie przyniesie rezultatów to zajrzeć do parownika i albo zregenerować albo wymienić.

juz sie wszystko wyjasnilo, parownik sie prawdopodobnie zawiesil, spuscilem z niego syf i troche pomontowalem i juz wszystko smiga ok musze jeszcze jechac na regulacje bo juz najwyzszy czas! dzieki za pomoc.pozdro.