MotoNews.pl
1 Jak zdemontować klamki zewnętrzne w MKVII ? (171785/45)

Jak zdemontować klamki zewnętrzne w MKVII ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
jak w temacie, w jaki sposób się je ściąga?
Za wszelkie rady dzięki z góry

Musisz zdemontować tapicerkę drzwi i od środka na wysokości klamki zewnętrznej na jej końcach znajdują się dwa wkręty, które trzeba odkręcić i dopiero wtedy można klamkę bez trudu wyjąć.

A w zasadzie to tapicerkę trzeba demontować tylko dla jednego wkręta, drugi jest dostępny bez demontażu.

[ wiadomość edytowana przez: adamek85 dnia 2007-01-14 20:33:43 ]

Cytat:
2007-01-14 20:30:51, adamek85 pisze:
Musisz zdemontować tapicerkę drzwi i od środka na wysokości klamki zewnętrznej na jej końcach znajdują się dwa wkręty, które trzeba odkręcić i dopiero wtedy można klamkę bez trudu wyjąć. A w zasadzie to tapicerkę trzeba demontować tylko dla jednego wkręta, drugi jest dostępny bez demontażu. [ wiadomość edytowana przez: adamek85 dnia 2007-01-14 20:33:43 ]

OK, czyli wychodzi na to, że muszę pruć sobie świeżo wygłuszone drzwi

no niestety TAK

Cytat:
2007-01-14 20:36:27, Biedrona pisze:
OK, czyli wychodzi na to, że muszę pruć sobie świeżo wygłuszone drzwi

Nie - wystarczy, że znajdziesz miejsce, gdzie jest ta śruba. Ja to robiłem i nic nie prułem.
udanej zabawy

Cytat:
2007-01-14 20:50:59, Kielek pisze:
Nie - wystarczy, że znajdziesz miejsce, gdzie jest ta śruba. Ja to robiłem i nic nie prułem. udanej zabawy

OK, dzięki za wskazowki w następny weekend bedzie zabawa

nie napisałem czemu o to wszystko pytam, otóż jakaś idiota urwała mi klamkę od pasażera, dzisiaj ją wymieniłem...
ale za to mam teraz klamki w kolorze bo kupiłem na allegro lakierowane czerwone
w zasadzie będę miał jak założe wszystkie
ale to dopiero jutro

sen mi spędza zdejmowanie tylnich boczków, tych z korbką od szyb....
jeszcze ich nigdy nie ruszałem

Łatwizna, zawleczki sa takie na korbkach.
Jak zamarza to warto otwierac nie za klamke bo moze zostac w reku.

Cytat:
2007-01-29 19:28:35, Biedrona pisze:
sen mi spędza zdejmowanie tylnich boczków, tych z korbką od szyb.... jeszcze ich nigdy nie ruszałem

Tam jest taka zawleczka w kształcie litery omega. włóż śruboręt miedzy tapicerke a korbke i metoda prób i błędów wypchniesz ta zawleczke.Ale uwaga bo napweno spierniczy gdzies pod samochód albo dalej jak juz wyskoczy

ja robie to w ten sposob, ze wciskam maly srubokret plaski i przekrecam korbke

Cytat:
2007-01-29 20:09:39, kaes pisze:
Ale uwaga bo napweno spierniczy gdzies pod samochód albo dalej jak juz wyskoczy

bardzo cenna uwaga

dzięki za porady przetestuje się

Cytat:
2007-01-29 20:09:39, kaes pisze:
Tam jest taka zawleczka w kształcie litery omega. włóż śruboręt miedzy tapicerke a korbke i metoda prób i błędów wypchniesz ta zawleczke.Ale uwaga bo napweno spierniczy gdzies pod samochód albo dalej jak juz wyskoczy

Najszybciej wygiętym szydełkiem się toto wyciąga