Filtr gazu ELPIGAZ

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie przeglądałem forum ale nie znalalłem żadnego zdjęcia. Powiedzcie mi gdzie moge znaleść w mojej instalce (elpigaz II generacja jednopunktowy wtrysk) filtr gazu. Prosze o fotke albo link do jakiejś stronki.

W parowniku.

[ wiadomość edytowana przez: dRA_Killer dnia 2007-01-14 22:36:22 ]

Dzieki tego własnie szukałem. Jeżeli chodzi o wymiane filtra to zakładam że trzeba zamknąć zawór przy butli. Może macie jeszcze jakieś wskazówki odnośnie wymiany które mogły by mi ułatwić to zadanie.
Wymiana takiego filtra wydaje się banalnie prosta ale nie robiłem tego nigdy i niechce niczego sknocić.

A skoro już mamy fotke to może wskażecie miejsce gdzie z parownika się spuszcza ten syf który się w nim gromadzi.

Cytat:
2007-01-15 09:47:34, llionn pisze:
Dzieki tego własnie szukałem. Jeżeli chodzi o wymiane filtra to zakładam że trzeba zamknąć zawór przy butli. Może macie jeszcze jakieś wskazówki odnośnie wymiany które mogły by mi ułatwić to zadanie. Wymiana takiego filtra wydaje się banalnie prosta ale nie robiłem tego nigdy i niechce niczego sknocić.

zamknij zwor nabutli, odpal auto, przelacz na gaz i niech chodzi az wypali caly gaz z przewodow. wymien filterek i wsio

Nie ma potrzeby zakręcać. Na butli jest elektrozawór.
Wypalać też nie trzeba, bo nie ma tego dużo. Na wszelki wypadek można założyć rękawiczki i nie palić fajek przy wymianie, bo mój kumpel się kiedyś zajął ogniem jak wymieniał filtr z fają w pysku.

Cytat:
bo mój kumpel się kiedyś zajął ogniem jak wymieniał filtr z fają w pysku.

to fajnie musial wygladac... jak na kreskowkach

Witam,
odkopałem temat bo mam pytanie o wymiary lub jakie oznaczenie ma filtr gazu pasuje do tego reduktora tz voili plus elpigazu.
Z góry dziękuje!