Stukanie z lewej strony?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Serdecznie w POniedziałek!
W moim essim zaczęło coś stukać w zawieszce ale tylko z lewej strony.Wiem,że wiele może być powodów a ja na mechanice nie bardzo się znam.Jest to sukanie na nierównościach szczególnie poprzecznych(jakby ktoś dwie pałeczki drewniane uderzał o siebie) puk,puk,puk,puk.Nie chce jechać od razu do warsztatu bo oczywiście do wymiany będzie "pół" zawieszenia dlatego prosiłbym o podpowiedzi.
Dzięki.

Sorry.To stuka z lewej i raczej w kole.

na początek mogą być łączniki, potem juz gorsza opcja tulejki wahacza. Ale trzeba zdiagnozować. Wjedz na kanał, jedna osoba pod spod niech tam patrzy sobie co hałasuje, druga osoba buja samochodem na boki. Moment dojdziecie w czym rzecz. Pozdro

Tylko taki problemik.Nie mam kanał ani żadnego znajomka,który by miał.

do stacji diagnostycznej zajedź. Poproś o chwile sam na sam na kanale, moze diagnosta nawet Ci pomoże ty bedziesz bujał on posłucha. Potem wejdz sam pod auto i niech Ci pokaze co jest. mysle ze to łączniki, a wez go poszarp reka wtedy. Jak ma luzy i cos halasuje to na pewno on. Lepiej rano podjechac jak jest malo ludzi.
P.S.
jak łącznik to wymien odrazu 2 sztuki. Pewne jest ze zaraz drugi by sie posypał. Ale trzeba pojechac posłuchac

A jak wygląda łącznik stabilizatora???

o taki na przykład ale niekoniecznie to musi być on. diagnoza, diagnoza

Kur@# w pracy jestem i mam allegro zablokowane ale spróbuje gdzie indziej bo pewnie pełno tego.

Dobra już wiem jak wygląda.?
A może ktoś wie ile kosztuje wymiana z obu stron.