Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Wolf_Gliwice Photo Story Master Espero 1,8 CD LPG Gliwice | 2007-01-16 08:46:30 Witam Wszystkich i zarazem w imieniu młodego wilka prosze o pomoc, bo jego zadanie domowe przerosło mnie ![]() Uczeń 5 klasy szkoły podstawowej musi wykonać rzut prostokątny graniastosłupa o podstawie trójkąta równobocznego. Przyznam szczerze, że walczyłem z tym zadaniem do 1 w nocy i wyszło mi z tego wielkie G ![]() Jeżeli ktoś z Was pamięta coś jeszcze z ogólniaka naszych czasów i znajdzie chwilę czasu aby naszkicować to coś, to ja, a szczególnie młody będziemy bardzo wdzięczni ![]() mmgliwice@poczta.fm |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2007-01-16 09:15:30 Jak by co to wal na GG objaśnię wszystko co i jak |
![]() rysiu1 Klubowy Weteran było espero jest voy ... Gorzów Wlkp. | 2007-01-16 20:12:56 Zczytaj pocztę cosik nabazgrałem w paincie. |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-01-17 20:18:48 EDIT .. RYSUNEK JEST ZŁY !!! ![]() Rzutem prostokątnym figury na płaszczyznę α nazywamy zbiór rzutów prostokątnych wszystkich punktów tej figury na płaszczyznę α. ogólnie to zadanie dostał banalne . zrób z tych przerywanych linii proste i już masz rzut figury ![]() odcinek A1C1 zrób przerywany długość odcinków może być różna, wszystko zależy jak ustawisz graniastosłup względem rzutni.... jeżeli ma być w podstawie trójkąt równoboczny wystarczy jak każdy bok ponumerujesz np małą literką a a przynajmniej z tego co pamiętam to tak się robiło... jeżeli źle myślę to mnie poprawcie ![]() pozdro [ wiadomość edytowana przez: Kolber7 dnia 2007-01-17 23:35:39 ] |
![]() sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2007-01-17 21:29:16 nie chcem się wymondrzać ale to co narysowałeś kolber, to jest aksonometria....
tam prawdopodobnie chodziło o rzuty , a a nie o pojedyńczy rzut pojedyczy rzut na płaszczyznę podstawy to by był trójkąt, na płaszczyzny boczne to będą prostokąty z dodatkową linią pionową gdzieś pomiędzy bokami ( to gdzieś zależy od kształtu trójkąta) lub bez tej linii dla rzutu na płaszczyzne równoległą do jednej ze ścian bocznych... troche mało jasno sie wyraziłem... ale może sie połapiecie , jak ni eto mój gg: 3408238 dzisiaj akurat robie rysunet techniczny pewengo urządzenia , więc mały granistocośtam nie zrobi mi róznicy.. pozdro |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-01-17 23:27:40 ![]() |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-01-17 23:30:16
jasno się wyrażasz..... teraz lookłem w książke z geometrii wykreślnej, którą miałem na 1 sem. studiów . jest też rzut prostokątny aksonometryczny Służy do przedstawiania obiektów przestrzennych z niewielkiej odległości.. jeżeli rzutujemy na jedną rzutnię to można to przedstawić w zasadzie jedynie w taki sposób jak ty powiedziałeś... tyle tylko że za dużo na jedym rzucie nie będzie widać.... trzeba by rzutować taki graniastosłup w kilku rzutach...... |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-01-17 23:53:48
prawie pełne rzuty.... tak wyglądałaby chyba wersja finalna ![]() ![]() dobrze myślę ?? czarne linie przerywane to linie pomocnicze pozdro [ wiadomość edytowana przez: Kolber7 dnia 2007-01-17 23:54:20 ] |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-01-17 23:56:35 Może i jest to poprawne ale w żadnym z rysunków technicznych ( a przewalam ich wiele) nie spotkałem sie żeby ktoś rysował dodatkowe rzuty, które nic nowego nie pokazują. Minimum roboty, maksimum treści. Ale jak mówię. Nie jestem purystą ![]() Wolfik. Daj znać co klubowicze dostali ![]() [ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2007-01-17 23:57:45 ] |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-01-18 00:03:21
oki prostokącik po prawej można sobie darować..... ![]() ale ogólnie tak łatwiej skumać patrzącemu co jest co ![]() pozdro |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-01-18 09:46:12 No Panowie...zdrowo jedzieta! ![]() ![]() to ma być dzieło człowieczka z PIĄTEJ KLASY SZKOŁY PODSTAWOWEJ ![]() ![]() ![]() Wolf!...znowu ZNIKNĄŁŚ ??! ![]() ![]() ![]() |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2007-01-18 10:06:12 Panowie, sprawa rysunku była załatwiona zaraz po tym jak Wolfik dał cynk na foruma ![]() Ale skoro się chwalimy to zademonstruję jeszcze jedną wersję myśli inżynierskiej: ![]() Tak jeszcze dla uściślenia. Navi, to co piszesz odnosi się tylko do rysunku technicznego, w rzutach prostokątnych należy pokazać wszystkie kłady. Koliberek prawidłowo narysował. |
![]() sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2007-01-18 22:10:18 kolber nie chce się czepiać , ale zrzutowałeś po amerykańsku...
( chodzi o tą kreskę w rzucie tym co jest na samej górze , a powinna być na dolnym rzucie ![]() |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-01-18 22:18:32
robiłem to na logike... patrząc od góry na graniastosłup co widzisz??? właśnie tą kreskę ![]() patrząc od dołu ściana graniastosłupa Ci ją zasłania , więc kreska jest przerywana ![]() |
![]() sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2007-01-20 16:10:08 po amerykańsku patrzy się od strony płaszczyzny rzutowania , a po europejsku kładzie się na płaszczyznę rzutowania oj czasem są z tym jaja , jak się jakieś dokumentacje techniczne z amerykańcami wymienia, już nie raz ktoś wyprodukował "lustro" tego co powinien ![]() |
![]() Wolf_Gliwice Photo Story Master Espero 1,8 CD LPG Gliwice | 2007-01-25 20:07:19 Witam Wszystkich!
Na pytanie Navi'ego odpowiadam, że Młody Wilk dostał ocenę BARDZO DOBRĄ za rysunek przesłany przez Kisztana i Rysia za co Im w tej chwili bardzo dziekuję. Może Paweł i Rysiu poświadczą a może całą chwałę wezmą na swoje barki ![]() ![]() ![]() |