| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2007-01-16 13:10:33 Poszukaj na Allegro.
Jest kilka firm robiąca takie rzeczy,czasem też sie zdazają używki, co do samych dystansów polecam takie które mają własne szpilki (znacyz przykreca je sie do piasty a felgę do nich) i oczywiście "rure centrującą dla felgi". Pozdrawiam. Misio |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-01-16 14:00:04 od siebie w nore-auto powinienes znalezc na 100%
no i w kazdym sklepie tuningowym |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2007-01-20 17:26:00 Ja do swojego planuje zalozyc 215/40zr17 opone na tyl i uzyje dystansu 10mm co mi w zupelnosci wystarczy na przod niepotrzeba zadnych dystancow acha szerokosc felgi to 8cali a ET-38 |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-01-21 16:26:34
tak ale ile za to zaplaciles ??? miales jusz jakies , czy wzial ci do reki zywy kawalek metalu, ja tam nie wierze takie po taniosci , wkoncu to sa szpilki
kolo
tak jak danielo mowi potwierdzam mam felge 7.5 cala z opona 205 na tyl wystarczy dac 20mm na przod jak jest 205 na 7.5 cala to na rowno z blotnikiem sie robi ![]() |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-01-21 16:49:16 no to tez cie troche wynioslo
z drugiej strony to te male skosnookie nie pomyslaly od razu, bo wystarczylo dac szersza belke i juz... ale penie w zalozeniach ta zawiecha to pony, i penie dletgo tak jest wasko z tylu ps. skad taki wydech przyjales sam robiles? [ wiadomość edytowana przez: gt115pssss dnia 2007-01-21 17:57:14 ] |
Przemcio-n HF MEMBER Hyundai S-Coupe GT Płock | 2007-01-21 16:54:55 za 140 zl bym nie kupil oryginalnie do tego modelu takiego kompletu poza tym z doswiadczenia wiem ze jak sie cos kupuje z takich zeczy gotowce to i tak przy montarzu wiaze sie to z jakimis przerubkami dodatkowo nerwy koszty przesylek telefony itd gra nie warta swieczki.
a tak odbierasz od tokarza montaz 30 minut i latasz ![]() ![]() ![]() ![]()
wszystko pasuje jak ulal ![]() |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2007-01-21 21:22:44 Gratuluje przeprowadzonej operacji. jak jesteś zadowolony to extra !! Pieknie stoi (pony i scoupe ma taki mini felet - tylna oś jest za wąska
Mimo wszystko ja dopisze swoje "dwa" zdania
wszystko zalezy z jakiego materialu zrobi a myslisz ze jak kupisz oryginalne szpilki to je ktos za pomoca czarodzijskiej rozdzki robi tez sa robione na tokarkach dobry tokaz wie z jakiego materialu i jak ma sie do tego zabrac [/QUOTE] Dużo racji ale ... 1) firma zajmujaca sie tym na codzień (produkujac dystanse) ma raczej większe możliwości testować produkt, zdobyc lepszy amteriał i lepiej to wykonać ... 2) dłuższe szpilki - o 20mm to dużo
ja za swoje z dostawą do domu zapąłciłem 90zł. 2x 25mm z własnymi szpilkami i nakretkami. Lekkie duraluminium. Robione przez niemiecką firmę z certyfikatami i specjalnie do Hyundai pony, scoupe, lantra i sonata. Kupione jako żuczywki nigdy nie zakładane. Wiec sie da
A auto rzeczywiscie znacznie lepiej wyglada i lepiej się prowadzi szczególnie przy cieższym bagażniku i butli gazowej w niej. Oczywiscie to moje uwagi i spostrzeżenia raczej dla innych czytajacych w przyszlosci wątek. Mam jeszcze jedno pytanko. Dystanse masz z rurą centrujacą, czy tylko taki "plasterek" stali ?? Pzodrawiam. Misio |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2007-01-22 11:36:09 Ciekwe czy ktos bedzie wiedzial czy dystanse 10mm przy feldze szerokosci 8cali i wysokosci 17cali wystarczy by nie tarla o amortyzator? |
BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-01-22 11:42:51 kiedyś przymierzałem 17 cali i gość mówił, że 1cm będzie ok. Ale nie wiem jakie było ET tych felg
|
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2007-01-22 17:21:30 Najwazniejsza sprawa to sprawa ET i szerokosci opony. możesz przetestowac nabijajac dystans ze styropianui starajac sie równo przyłożyć felgę i niezgniesć styropianu
Pozdrawiam. Misio |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2007-01-22 17:30:38 ET felg to 38 |