Dystanse w Scoupe 94r???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
czy posiada ktos inf na temat dystansy do Scoupe na tył??Mozna cos takiego nabyc?? gdzies juz widziałem takie (chyba w Ostrowie) ale nie mogłem znalesc własciciela.Jesli ktos posiada inf na ten temat to bede wdzieczny za pomoc
Pozdrawiam

Poszukaj na Allegro.
Jest kilka firm robiąca takie rzeczy,czasem też sie zdazają używki, co do samych dystansów polecam takie które mają własne szpilki (znacyz przykreca je sie do piasty a felgę do nich) i oczywiście "rure centrującą dla felgi".
Pozdrawiam.
Misio

od siebie w nore-auto powinienes znalezc na 100%
no i w kazdym sklepie tuningowym

witam
dzieki za pomoc moze ktos powie jakie mam kupic szerokie zeby nie wyglądał jak zaba? Opony mam 205/50/R15 na felgach orginalnych o hyundaia coupe.Chyba 2,5-3cm starczy?? ale czy mozna kupic takie waskie??przeciez szpilki mam kolo 3 cm
pozdrawiam

Ja do swojego planuje zalozyc 215/40zr17 opone na tyl i uzyje dystansu 10mm co mi w zupelnosci wystarczy na przod niepotrzeba zadnych dystancow acha szerokosc felgi to 8cali a ET-38

Ja w swoim mam z tylu dystanse 20mm i nie kupywalem ich gdzies w jakichs slepach tylko podlecialem do tokarza i mi wytoczyl takie jak chcialem wraz z dluzszymi o 20 mm szpilkami.

Na przodzie nie potrzeba i czy to zimowki waskie czy letnie szerokie kapcie wyglada super.

Wstawiłbym zdjecie ale nie wiem jak

i udalo sie

tak wyglada moj hultajek z dystansami na aluskach tyle ze deczko brudny jest

koleczka sa rowno i nic nie wystaje i nie wpada do srodeczka

Cytat:
2007-01-21 15:48:46, Przemcio-n pisze:
Ja w swoim mam z tylu dystanse 20mm i nie kupywalem ich gdzies w jakichs slepach tylko podlecialem do tokarza i mi wytoczyl takie jak chcialem wraz z dluzszymi o 20 mm szpilkami. Na przodzie nie potrzeba i czy to zimowki waskie czy letnie szerokie kapcie wyglada super. Wstawiłbym zdjecie ale nie wiem jak

tak ale ile za to zaplaciles ???
miales jusz jakies , czy wzial ci do reki zywy kawalek metalu,
ja tam nie wierze takie po taniosci , wkoncu to sa szpilki
kolo
tak jak danielo mowi potwierdzam mam felge 7.5 cala z opona 205 na tyl wystarczy dac 20mm na przod jak jest 205 na 7.5 cala to na rowno z blotnikiem sie robi

a
Cytat:
tak ale ile za to zaplaciles ???
miales jusz jakies , czy wzial ci do reki zywy kawalek metalu,
ja tam nie wierze takie po taniosci , wkoncu to sa szpilki
kolo

wszystko zalezy z jakiego materialu zrobi a myslisz ze jak kupisz oryginalne szpilki to je ktos za pomoca czarodzijskiej rozdzki robi

tez sa robione na tokarkach

ja zaplacilem za komplet szpilek przedluzanych z moletem juz gotowych do montarzu 5zl za szt i za zrobienie dystansa 50zl od sztuki

dobry tokaz wie z jakiego materialu i jak ma sie do tego zabrac

a odnosnie dystansy to sa zrobione ze stali ale sa odciazone za pomoca duzych otworow pomiedzy spilkami wiec pomimo tego ze ze stali sa bardzo lekkie a samochod wyglada tak jak widzisz na zdjeciu

felgi mam 7 calowe z oponami 195 dzieki temu jezdzi sie normalnie kiedys mialem 205 na tyle ale je zmienilem na 195 bo lepiej sie jezdzi a w wygladzie nie ma roznicy.

no to tez cie troche wynioslo
z drugiej strony to te male skosnookie nie pomyslaly od razu, bo wystarczylo dac szersza belke i juz...
ale penie w zalozeniach ta zawiecha to pony, i penie dletgo tak jest wasko z tylu

ps. skad taki wydech przyjales sam robiles?

[ wiadomość edytowana przez: gt115pssss dnia 2007-01-21 17:57:14 ]

za 140 zl bym nie kupil oryginalnie do tego modelu takiego kompletu poza tym z doswiadczenia wiem ze jak sie cos kupuje z takich zeczy gotowce to i tak przy montarzu wiaze sie to z jakimis przerubkami dodatkowo nerwy koszty przesylek telefony itd gra nie warta swieczki.

a tak odbierasz od tokarza montaz 30 minut i latasz

wszystko pasuje jak ulal

Gratuluje przeprowadzonej operacji. jak jesteś zadowolony to extra !! Pieknie stoi (pony i scoupe ma taki mini felet - tylna oś jest za wąska
Mimo wszystko ja dopisze swoje "dwa" zdania

Cytat:
[QUOTE] ja tam nie wierze takie po taniosci , wkoncu to sa szpilki
kolo

wszystko zalezy z jakiego materialu zrobi a myslisz ze jak kupisz oryginalne szpilki to je ktos za pomoca czarodzijskiej rozdzki robi

tez sa robione na tokarkach

dobry tokaz wie z jakiego materialu i jak ma sie do tego zabrac
[/QUOTE]

Dużo racji ale ...
1) firma zajmujaca sie tym na codzień (produkujac dystanse) ma raczej większe możliwości testować produkt, zdobyc lepszy amteriał i lepiej to wykonać ...
2) dłuższe szpilki - o 20mm to dużo

Cytat:
za 140 zl bym nie kupil oryginalnie do tego modelu takiego kompletu poza tym z doswiadczenia wiem ze jak sie cos kupuje z takich zeczy gotowce to i tak przy montarzu wiaze sie to z jakimis przerubkami dodatkowo nerwy koszty przesylek telefony itd gra nie warta swieczki.

a tak odbierasz od tokarza montaz 30 minut i latasz

ja za swoje z dostawą do domu zapąłciłem 90zł.
2x 25mm z własnymi szpilkami i nakretkami. Lekkie duraluminium. Robione przez niemiecką firmę z certyfikatami i specjalnie do Hyundai pony, scoupe, lantra i sonata.
Kupione jako żuczywki nigdy nie zakładane.
Wiec sie da

A auto rzeczywiscie znacznie lepiej wyglada i lepiej się prowadzi szczególnie przy cieższym bagażniku i butli gazowej w niej.

Oczywiscie to moje uwagi i spostrzeżenia raczej dla innych czytajacych w przyszlosci wątek.

Mam jeszcze jedno pytanko.
Dystanse masz z rurą centrujacą, czy tylko taki "plasterek" stali ??

Pzodrawiam.
Misio

Ciekwe czy ktos bedzie wiedzial czy dystanse 10mm przy feldze szerokosci 8cali i wysokosci 17cali wystarczy by nie tarla o amortyzator?

kiedyś przymierzałem 17 cali i gość mówił, że 1cm będzie ok. Ale nie wiem jakie było ET tych felg

Najwazniejsza sprawa to sprawa ET i szerokosci opony. możesz przetestowac nabijajac dystans ze styropianui starajac sie równo przyłożyć felgę i niezgniesć styropianu
Pozdrawiam.
Misio

ET felg to 38