MAGNETYZERY - Czy założyłem je poprawnie :) ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam zakupilem na allegro MAGNETYZERY dokladnie te

http://www.allegro.pl/item155362733_magnetyzery_testowane_przez_automobilkluby_i_pzmot.html

Zamontowalem je u siebie w aucie Audi 80 rocznik 94. Auto jest na gaz ( LPG ) lecz nie wiem czy prawidlowo.

[ wiadomość edytowana przez: H4sblender dnia 2007-01-16 20:56:33 ]

Ppoprawnie czy niepoprawnie, na twoim miejscu nie spodziewalbym sie wielkich efektow. Teksty o zmniejszeniu zuzycia paliwa o 20% mozna miedzy bajki wlozyc. Na pocieszenie szostaje fakt ze straciles tylko 59zl plus przesylka hehe.

slider2006 jestes glupi jak buc i nie odpowiedziales na moje pytanie, przeczytaj sobie komentarze ludzi co kupuli juz to i urzywaja jakis czas, zreszta polecil mi to znajomy ktory to urzywa i spala 1 list paliwa mniej.

Jakbys rozejrzal sie troche dokoola to bys sie tak nie rzucal. Trzeba bylo sobie poczytac fachowa literature na temat magnetyzerow to bys sie dowiedzial ze tylko teoretycznie moglby byc jakis ich dodatni wplyw na dzialanie silnika. Wiekszosc tych wynalazkow byla testowana na hamowni przez niezalezne instytuty i wynik zawsze byl jeden - roznice osiagow w granicy bledu pomiaru co znaczy ze roznic nie ma. A ty dales sie zrobic w trabe a teraz mnie tu od glupich wyzywasz a to nie ja stracilem kase na to cudo . Nie odpowiedzialem na pytanie czy dobrze zalozyles bo to nie ma znaczenia bo i tak nie zadziala tak jakbys to sobie wobrazal. a troche cooltury jeszcze nikomu nie zaszkodzilo

to powiedz mi dlaczego pare tys, komentarzy na allegro od tego pana co to sprzedaje jest pozytywnych.. nie wierze ze tyle komentarzy jest fake.. wiec cos w tym musi byc.

no wlasie wszystkie komenty umiescil tam gostek ktory to sprzedaje, a przeciez on nie napisze ze to sciema jest. poszperaj w sieci i poszukaj niezaleznych opinii mozesz np na ww.motofakty.pl poszukac. kidys niemicki autoo bild testowal te wynalazki mna hamowni w kilku autach efektow nie bylo

nie trzeba nigdzie szukać wystarczy użyć tego co się ma (albo powinno się mieć) pod czaszką. Zjawisko magnetyzmu nie jest opatentowane (tak samo jak np grawitacji) stąd masz tyle różnych firm produkujących magnetyzery. Nie pomyślałeś, że żadna z tych firm nie jest producentem samochodów? Dlaczego wszyscy producenci samochodów mieli by dobrowolnie rezygnować z "poprawy osiągów i oszczędności paliwa)? Wniski nasuwają się same: na zmniejszenie zużycia paliwa o 20% trzeba kilku lat pracy, dziesiątek inżynierów i milionów dolarów, a nie czterech magnesów z lodówki :rotfl: za 59 plus przesyłka. Równie dobrze, jak trafnie zauważył przedmówca, możesz te magnetyzery zamontować na wydechu i filtrze kabinowym.

Cytat:
2007-01-16 20:55:25, H4sblender pisze:
slider2006 jestes gl upi jak buc i nie odpowiedzial es na moje pytanie, przeczytaj sobie komentarze ludzi co kupu li juz to i urz ywaja jakis czas, zreszta polecil mi to znajomy kto ry to urz ywa i spala 1 list paliwa mniej.

Sam sobie odpowiedz , kto tu jest głupi b ... ?
Po pierwsze - kupiłeś taki kit !
Po drugie - naucz się pisać !

Magnetyzery temat rzeka,nie wierz w takie cuda ze spali auto mniej o 20 %,jesli to bedzie 2 do 3 % to gora.Nie sluchaj glupkow ktorzy sie z tego smieja ,jest wiele rzeczy ktorych nie dotkniemy palcem ani ich nie zobaczymy ale istnieja.U mnie w aucie pol roku po zalozeniu magnetyzerow (nie tych malenkich reklamowanych na allegro ale wlasnej roboty wiekszych skonstruowanych z duzo wiekszych magnesow neodymowych), walnela uszczelka pod glowica i wg fachowcow z PZMOT prawdopodobne ze przyczyna tego byly magnetyzery ,nastapila duza poprawa kompresji.To tylko jeden z efektow ubocznych,ktory potwierdza poprawne dzialanie magnetyzera.Silnik ma w tej chwili ponad 200.000 km i chodzi jak pszczolka.
tak nawiasem mowiac to mieszkam w domku i mam magnetyzery rowniez na wyjsciu z pompy C.O. ,na rurze doprowadzajacej wode tez.Efekty niewidoczne golym okiem,ale np kapiaca woda z kranu nie robi zoltego zacieku na zlewie jak kiedys ,dobroczynny wplyw na zdrowie jest trudniej stiwerdzic ,ale napewno nie zaszkodzi.
Pozdrawiam

a moglbys wyjasnic w jaki magiczny sposob magnetyzer tak podniosl sprezanie ze az glowice rozwalila??? moze on jakos magicznie zageszcze powietrze albo je popycha w kierunku kolektora dolotowego??