Używał ktoś może wzmacniacza KENWOOD KAC622 2 kanały mostk.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chodzi mi o opinie bo nigdzie nie moge znalezc specyfikacji tego sprzetu.

dzieki z gory

Z tymi wzmakami spotkałem sie raz, kumpel takie coś podobnego miał tyle że wyższy model 8xx bodajże juz nie pamiętam dokładnie, a mial bo mu ukradli

ogólnie wzmak dość mocny, dobry na mostek do suba, słuchałem go z jakims magnatem klasy święcącej membrany 12'' i jeśli chodzi o moc dawał sobie z nim rady, niestety z tym magnatem tylko dudnił więc nic więcej nie mogę powiedzieć

Zajob kupiłem go na allegro 15 min po wystawieniu aukcji za 50 zl jako prawie nowy, według opisu gra idealnie i jest sprawny 100% na fotkach wygląda idealnie i potrzebuje wzmaka właśnie do skrzyni basowej na głośniku stx 120 W średnica 22 cm.

Sama skrzynia gra czyściutko bo już ją testowałem na innym wzmaku magnacie mojego koleżki.

Troche mnie uspokoiłeś Kamyk i mam nadzieje, że tym razem się nie pomyliłem, bo już raz kupiłem McFUN-a 880W ale naszczescie udało mi się go sprzedac z małą stratą ok 15 zł

Pytam tez bo jak by nie teges to mam na oku jeszcze jedna fajną aukcje ale w takim wypadku myśle że ten wystarczy /też mi się tak wydawało, że kenwod to w miare dobra firma/ zresztą to i tak wzmak przejściowy bo za 2 -3 miechy doskladam na dobrego 4 kanałowego i dobre głosniki 16 z przodu.

[ wiadomość edytowana przez: art13 dnia 2007-01-17 11:22:17 ]

Z tego co sie orientuje to ma chyba 130RMS w mostku. Najwazniejsze zeby mial filtr LP. Jak za jakas odpowiednia cene to moze byc. Na pewno lepszy od Mc Fun
Pozdrawiam
Kamyk
P.S art13 zrobiles sam ta skrzynie na STXie czy kupies bo mowiac szczerze to juz nie pamietam na czym stanelo? I jak Ci sie STX widzi? Jak dla mnie za swoja cene gra naprawde niezle.

Dokładnie Kamyk moja skrzynia ma ok 24 litrów zrobiona jest z grubych i ciężkich płyt meblowych ze starych meblościanek ciężkich jak fiks.

Gra idealnie i powiem szczerze nie widze różnicy miedzy blaupunktem a moim wynalazkiem, Blaupunkta odsłuchiwałem w połowie grudnia w media markcie. Jutro dostane zamówionego do niej grila więc w ogóle będzie wypas.
Głośnik STX GDN-22-120-8-SC za 35 zł zamontowałem solidnie, łączenia płyt przy skręcaniu posmarowałem silikonem sanitarnym -uszczelniona na maxa, całość obiłem i podkleiłem wykładziną z Comfortu podklejoną gumą.
Z tyłu zamontowałem terminal na kable za 2.50 zł a sam terminal połączyłem z głośnikiem za pomocą srebrnego kabla z Media Marktu o przekroju 2.5 mm czyli dosyć grubym za 1 zł. Z boku założyłem bas refleks 70 mm dł. x 34 mm średnica za 1.80 zł.
W wekend postaram się popstrykać foty.

Miałem wcześniej wersje głośnika STX GDN-22-120-8-SS różniącą się tylko membraną -ta była z włókna szklanego, ale niestety wypadek przy pracy i głośnik poszedł się j...bać -dziura w membranie uczyniona śrubokrętem -prawie się popłakałem.

Podsumowując całość gra b. dobrze i nie widze sensu wydawania ileś tam set złotych na markową skrzynie, warto natomiast zainwestować w dobrego wzmaka, głośniki w przednich drzwiach np 16 hertza albo JBL no i oczywiście radyjko co najmniej podstawowego Clariona.

Cała ta wiedza pochodzi z tego forum i za to m.in. tobie Kamyk, Zajobowi i wielu innym bardzo serdeczne dzięki.

Po wyciszeniu nadwozia - podłogi jazda będzie już całkowita i 100 % przyjemnością.

Dzięki wielkie wszystkim i jeszcze raz pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: art13 dnia 2007-01-18 01:43:47 ]

jakbys porównał w aucie to pewnie zauważył byś różnice, podejrzewam nawet że na plus dla stxa, chociaz osobiscie nie lubie obu tych firm.

najważniejsze jest Twoje zadowolenie, a jesli sam sobie ją zrobiłeś to satysfakcja nawet podwójna.

mysle że jesli chodzi o mega budżetowy zestawik, za te pieniążki masz najlepsze co można mieć, niech długo służy i cieszy ucho

jak będe w tychach to zajade na odsłuch

pozdrawiam

A zajeżdżaj a zapraszam