| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
art13 MK VI, combi 1.6 16V Tychy | 2007-01-17 00:40:30 Chodzi mi o opinie bo nigdzie nie moge znalezc specyfikacji tego sprzetu.
dzieki z gory |
art13 MK VI, combi 1.6 16V Tychy | 2007-01-17 11:13:13 Zajob kupiłem go na allegro 15 min po wystawieniu aukcji za 50 zl jako prawie nowy, według opisu gra idealnie i jest sprawny 100% na fotkach wygląda idealnie i potrzebuje wzmaka właśnie do skrzyni basowej na głośniku stx 120 W średnica 22 cm.
Sama skrzynia gra czyściutko bo już ją testowałem na innym wzmaku magnacie mojego koleżki. Troche mnie uspokoiłeś Kamyk i mam nadzieje, że tym razem się nie pomyliłem, bo już raz kupiłem McFUN-a 880W ale naszczescie udało mi się go sprzedac z małą stratą ok 15 zł
Pytam tez bo jak by nie teges to mam na oku jeszcze jedna fajną aukcje ale w takim wypadku myśle że ten wystarczy /też mi się tak wydawało, że kenwod to w miare dobra firma/ zresztą to i tak wzmak przejściowy bo za 2 -3 miechy doskladam na dobrego 4 kanałowego i dobre głosniki 16 z przodu. [ wiadomość edytowana przez: art13 dnia 2007-01-17 11:22:17 ] |
art13 MK VI, combi 1.6 16V Tychy | 2007-01-18 01:22:09 Dokładnie Kamyk moja skrzynia ma ok 24 litrów zrobiona jest z grubych i ciężkich płyt meblowych ze starych meblościanek ciężkich jak fiks.
Gra idealnie i powiem szczerze nie widze różnicy miedzy blaupunktem a moim wynalazkiem, Blaupunkta odsłuchiwałem w połowie grudnia w media markcie. Jutro dostane zamówionego do niej grila więc w ogóle będzie wypas. Głośnik STX GDN-22-120-8-SC za 35 zł zamontowałem solidnie, łączenia płyt przy skręcaniu posmarowałem silikonem sanitarnym -uszczelniona na maxa, całość obiłem i podkleiłem wykładziną z Comfortu podklejoną gumą. Z tyłu zamontowałem terminal na kable za 2.50 zł a sam terminal połączyłem z głośnikiem za pomocą srebrnego kabla z Media Marktu o przekroju 2.5 mm czyli dosyć grubym za 1 zł. Z boku założyłem bas refleks 70 mm dł. x 34 mm średnica za 1.80 zł. W wekend postaram się popstrykać foty. Miałem wcześniej wersje głośnika STX GDN-22-120-8-SS różniącą się tylko membraną -ta była z włókna szklanego, ale niestety wypadek przy pracy i głośnik poszedł się j...bać -dziura w membranie uczyniona śrubokrętem -prawie się popłakałem. Podsumowując całość gra b. dobrze i nie widze sensu wydawania ileś tam set złotych na markową skrzynie, warto natomiast zainwestować w dobrego wzmaka, głośniki w przednich drzwiach np 16 hertza albo JBL no i oczywiście radyjko co najmniej podstawowego Clariona. Cała ta wiedza pochodzi z tego forum i za to m.in. tobie Kamyk, Zajobowi i wielu innym bardzo serdeczne dzięki. Po wyciszeniu nadwozia - podłogi jazda będzie już całkowita i 100 % przyjemnością. Dzięki wielkie wszystkim i jeszcze raz pozdrawiam
[ wiadomość edytowana przez: art13 dnia 2007-01-18 01:43:47 ] |
art13 MK VI, combi 1.6 16V Tychy | 2007-01-18 18:58:26 A zajeżdżaj a zapraszam |