Wy też tak macie gwizdek (DualRAM+LPG)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakoś mi się nie chce wierzyć, żeby to zadziałało w razie strzału

Ja mam klapkę i dwa gwizdki, zresztą zobacz zdjęcie w profilu, u mnie nic się nie dzieje złego (strzał był przed założeniem gwizdków)

Krisker, ale to co widzę w Twoim aucie, to nie wygląda na II generację. Nie widzę miksera, klapy antywybuchowej.... to III gen? Jeśli tak, to ryzyko cofki jest baaarrdzooo zmniejszone...

Cytat:
2007-01-17 15:50:59, omegolotC30NE pisze:
Krisker, ale to co widzę w Twoim aucie, to nie wygląda na II generację. Nie widzę miksera, klapy antywybuchowej.... to III gen? Jeśli tak, to ryzyko cofki jest baaarrdzooo zmniejszone...

Z tego co widać to jest sekwencja i żadne klapy antywybuchowe niesą potrzebne.

Cytat:
2007-01-17 15:50:59, omegolotC30NE pisze:

To nie moje auto. Wypatrzyłem na allegro (mam jakieś takie zboczenie, że przeglądam inne omy)

Cytat:
2007-01-17 19:32:15, krisker pisze:
To nie moje auto. Wypatrzyłem na allegro (mam jakieś takie zboczenie, że przeglądam inne omy)

To masz 2,4 ???

A masz założoną jakas klapke przeciwwybuchową blisko przepustnicy?

Jak nie, to wskazane.

pozdrawiam

ja mam dwie klapki na samym kolektorze, tego bajeru z napisem 2.6 nie mam od kupna. Pewnie poprzedniemu wlacicielowi pierdyknelo...

Cytat:
(mam jakieś takie zboczenie, że przeglądam inne omy)

tu wszyscy tak mają

Cytat:
2007-01-17 19:56:27, abigaz pisze:
To masz 2,4 ???

No tak

Cytat:
2007-01-17 23:09:18, omegafan pisze:
A masz założoną jakas klapke przeciwwybuchową blisko przepustnicy? Jak nie, to wskazane. pozdrawiam

Jeśli pytasz o mnie, to mam blosa i żadnych zwężek (włącznie z klapami antywybuchowymi) Od marca 2006 śmiga bosko, 0 strzałów. Na gazie chodzi lepiej niż na benie, ale może to dlatego, że mam blosa za przepływomierzem.

Cytat:
2007-01-18 07:05:02, omegolotC30NE pisze:
tu wszyscy tak mają

Bo mnie się marzy coś więcej niż 2.4 i tak się rozglądam na przyszłość A tak w ogóle, to z chęcią bym się zhamował i sprawdził ile kucy jeszcze pod maską żyje. Bo nie wiem, czy to ja już się przyzwyczaiłem, czy oma wolniejsza się zrobiła Ostatnio dociągnąłem za jakimś avensisem do 180 (odpuściłem, bo to nie dla mnie takie spidy ) i jeszcze był zapas. Może nie jest najgorzej Ostatnio szukałem danych 0-100km/h i w końcu udało się znaleźć (TUTAJ)

Teraz muszę tylko sprawdzić, czy z 12s do 100km/h nie zrobiło się 30

Raczej tak być powinno,jeśli II gen.

Cytat:
2007-01-18 08:30:34, SEBA-OMEGA pisze:
Raczej tak być powinno,jeśli II gen.

IMO klapa antystrzałowa jest za daleko. Zanim siła wybuchu do niej dojdzie, to pewnie pozrywa gumowe rury dolotu. Ale to tylko teoria - pewnie masz inne doświadczenia praktyczne

Nie ma takiej opcji żeby był wystrzał i nigdy nie było.
Klapa była założona do sprzedaży Omy,ja jeździłem bez niej + stożek.Teraz jeździ nią mój kumpel już prawie rok i żadnego wystrzału nie miał,tylko że ja mam dobrych ludzi od gazowni
Instalka Landi Renzo

Cytat:
IMO klapa antystrzałowa jest za daleko

Ta klapa którą widać na zdjęciu... Może to dubel, bo wg mnie w tej alu rurze jest klapomikser....

Cytat:
2007-01-18 16:30:37, omegolotC30NE pisze:
Ta klapa którą widać na zdjęciu... Może to dubel, bo wg mnie w tej alu rurze jest klapomikser....

Coś w stylu miksera,bez żadnej klapy.Doprowadzona jest tylko rurka ścięta z ukosu w strone dolotu + zwężka dolotu powietrza

aha, znaczy się mikser soniczny ręcznie robiony.....

Cytat:
2007-01-18 17:25:14, omegolotC30NE pisze:
aha, znaczy się mikser soniczny ręcznie robiony.....

W rzeczy samej

moja oma 2.6 jest troche zamulona, zarowno na benzynie jak i gazie. Odpowiedzialny za to jest mikser o zbyt malej srednicy w zwiazku z czym mam pytanie o mikser soniczny.

Wystarczy tylko wpuscic cos takiego w uklad dolotowy (O budowie samego miksera juz poszukalem troche informacji) i nie potrzeba stosowania zadnych zwezek ?

Jaka srednice rurki dac przy 2.6 ?