Jak montować linkę chamulcową? Co kupić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiat!

Szukałem na foróm jak wymienić linkę chamulcową od recznego lub moze ją napiąć jakoś ale nic nie znalazłem!

Więc pytanka:
Czy da się ja jakoś napiąć choć trochę bo umie trosze łapie ale nie utrzymuje całej masy samochodu?

Co muszę kupić aby usprawnic ten układ?
Patrząc pod spód zobaczyłem....

Jak widac sa dwie linki!
"Suwnica" pozwala przemiwszczać sie "Lince 2" bez zróznicowania napięcia linka na prawe i lewe koło!
"Linka 1" jest kótka i posiada chyba satłe mocowania?
A więc co mam wymienić?
A moż są jakies punkty napieć "linki 2" gdzies na kołach?

POMYLIŁEM W OPIDSIE LIKI "LINKA 1" "LINKA 2"

Rozbierz bębny z tyłu i zobacz tam co sie dzieje i dopiero decyduj co jest do wymiany. Wymiana samej linki może nie pomóc. Ja musiałe wymienić szczeki, cylinderki i linke.
- szczeki się skończyły
- cylinderki się pociły
- linka była zapieczona w pancerzu
Wyczyść samoregulatory

Cytat:
foróm jak wymienić linkę chamulcową

Regulacja jest na odcinku idącym do prawego koła.

Jeżeli naciąg linki nie poprawi siły ręcznego, na 99% zapiekły się samoregulatory.

albo obrobily sie juz bebny
HAMULCE - raczej tak sie pisze

podkrec linke
po zatym u mnie nie ma 2 linek jest tylko 1
u mnie nie łąpało na jedno koło bo..

...taka małą sprezynka była juz zasłaba
szukałęm przyczyny we wszystkim w lince w zapowioetrzeniu w cylinderkach w samoregulatorze nawet w krzywym bębnie i niedotartych okładzinach nawet myslałem ze to śróby są zadługie i hamuja mi koło
jednak po wyczyszczeniu i nasmarowaniu wszytskeigo dalej nie łąpało koła a jak złapało to juz nie puszczało i jeżdziłem z grzejacym sie bebnem
po wymienie spręzynki Wszystko oki

Cytat:
2007-01-17 22:11:24, arekturbo pisze:
podkrec linke po zatym u mnie nie ma 2 linek jest tylko 1 u mnie nie łąpało na jedno koło bo.. ...taka małą sprezynka była juz zasłaba szukałęm przyczyny we wszystkim w lince w zapowioetrzeniu w cylinderkach w samoregulatorze nawet w krzywym bębnie i niedotartych okładzinach nawet myslałem ze to śróby są zadługie i hamuja mi koło jednak po wyczyszczeniu i nasmarowaniu wszytskeigo dalej nie łąpało koła a jak złapało to juz nie puszczało i jeżdziłem z grzejacym sie bebnem po wymienie spręzynki Wszystko oki

która sprężynka ?? ta co trzyma uchwyty szczenek ??

najmniejsza jaka jast w bebnach
miałą cos koło 2-3 cm
ale powiem wam ze w mk4 sa przynajmniej 3 rodzaje bębnów"
i w każdym są inne spreżynki wiec sie lep[iej dowiedzcie jakie macie przed zakupem
w 1,4 były bebny które ściagało sie razem z łożyskami
w 1,6 były bebny które ściagało sie normalnie (duzo wieksze niz w 1,4)
w 1,6 RS były takie jak w 1,6 xr tylkoze duużo wieksze
co za tym idzie w każdych są inne szczeki,i samoregulatory i sprężynki