| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-05-28 10:02:53 Wczoraj zaparkowałem bestię na wewnętrznym parkingu pod firmą do której pojechałem załatwić sprawę. Po pół godzinie wychodzę i szlag mnie trafił, na przednim prawym błotniku na samym rancie wgniecenie jak pięść i ślady jasnego lakieru. Za wycieraczką oczywiście nic. I co? myślicie że koniec? Otóż podchodzi do mnie facet i mówi, że wszystko widział, ma spisane numery, typ auta i chętnie zmarnuje trochę czasu, żeby dokopać takiemu s....nowi co ucieka. Zadzwoniłem na policję, przyjechali szybko, spisali zajście, zadzwonili do rejestru, po numerach ustalili właściciela, podali go na papugę i słuchajcie nie do uwierzenia, za godzinę klient został doprowadzony w eskorcie innego radiowozu na miejsce. Tutaj pana z Octawii bardzo pięknie obrobili, mandat 500 za ucieczkę i spowodowanie kolizji, klient, taki nadety prezes z nomenklatury probował się stawiać, ale tylko przez chwilę, wypuścili z niego powietrze propozycją zabrania prawka i ponownego egzaminu. Dziś jadę do PZU załatwiać dalej.
Dupsko uratował mi ten świadek, normalny przyzwoity gość, który nie toleruje draństwa. To nauczka dla wszystkich, żeby jeśli się coś widzi nie odpuścić, bo może wtedy inni też będą tak robić. Pozdr, Janusz |
arklin Opel OMEGA B i BFL Koszalin | 2003-05-28 10:06:21 Fiu fiu to są jeszcze na świecie tacy ludzie? Myślałem, że wyginęli razem z dinozałrami. Miałeś farta Janusz, życze powodzenia w PZju.
Pozdr |
DrA eS ... | 2003-05-28 10:12:16 NO tak.... a ja nadal jezdze z blotnikiem rozwalonym przez jakiegos szmaciarza na parkingu |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-05-28 10:13:05 To szczera prawda, sam myślałem, że oglądam kreskówkę z jakimś supermanem. Jedno jest pewne, ja teraz na pewno będę robił tak samo, nie popuszczę, niech się to qrestwo i cwaniactwo zacznie bać |
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2003-05-28 10:13:05 Prowo ja mam nadzieję że takie zdarzenia będą coraz częstsze.
Wokół nas jest tyle q...stwa że ludzie sami się opamiętają. Pozdrawiam. |
HEVA Senator B 3.0 24V Bydgoszcz | 2003-05-28 10:14:40 Miałem podobny przypadek, ale normalna stłuczka w mieście na ulicy. Też znalazł się świadek co uratował mi dupsko, bo klient który we mnie wjechał kitował policji, że sprawa wyglądała zupełnie inaczej. Za kłamstwo wsadzili go na kolegium, mandat... itd |
arklin Opel OMEGA B i BFL Koszalin | 2003-05-28 10:50:18 Tak se myślę o Q..stwie w drugą stroną. Wyobraźcie sobie zarysowaliście komuś błotnik. Jesteście uczciwi zostawicie kartkę z namiarami. Po czasie okazuje się, że z rysy zrobiła się demolka błotnika i musicie zabulić nie za pomalowanie a za wymianę całego błotnika. Bo gostek go skasowal i zapragnął wymienić na Wasz koszt. Chyba bym jednak poczekał noa gościa i się dogadał ew. dryndnął na komendę, żeby spisali notatkę ale nie zostawialbym namiarow.
Pozdr |
Luz Kadett C x3/Omega B/ ... Poznań | 2003-05-28 17:54:22 Jakiś czas temu wracałem w nocy z małego spotkania przy piwku (była chyba 3:00) zrobiłem sobie herbatkę..wychodze na balkon...a tu "pierdziel" sruuu w zaparkowanego opla vectre-fuks był taki, że na parapecie lornetke miałem (wcale przez nią wcześniej nie podglądałem sąsiadki Oby kiedyś ktoś inny miał tyle szczęścia i dojżał jak ewentualny sprawca ucieka z miejsca kolizji z moim zaparkowanym autem, albo "odpukać" niech nie zajdzie taka potrzeba. |
Kartos HONDA CRV Zielonka | 2003-05-28 18:44:06 Budujące jest to co piszą Janusz i Luz. Może idzie ku lepszemu...?
Pozdrawiam, Optymista |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-05-29 06:26:37 Podstawa to nie być obojetnym "bo to nie mój". Jak sąsiadom o 3 w nocy patroszyli fury od razu zadzwoniłem do czipsów. a myślicie że te sqrwysyny chowali sie w bramach jak przejeżdżał jakiś samochód? skąd! a psy zachowały sie jak na filmie , przyjechali rozpadającym sie poldkiem, sami wyglądali jakby z mafii pzdr |