Eektryka szyb

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Już kurwica mnie bierze. Pamietacie wątek "znów zabuliłem...." No więc wiadomość z ostatniej chwili. Coś się spiepszyło w elektryce szyb a mianowicie: Prawa szyba jeździ tylko gdy trzymam wciśniętyu przycisk, po puszczeniu staje. Po za tym domykanie z pilota dla tej szyby też nie działa. Lewa jak na razie ok. Macie jakieś pomysła? Może ktoś miał taki przypadek? Czy to jakiś przekażnik czy inna cholera? dziwi mnie to, że tylko jedna wariuje. Dzieki za odpowiedzi.
Pozdr

Ktoś już opisywał ten problem, takie zjawisko jest normalne po rozłączeniu akumulatora na dłuższy czas tylko nie pamiętam jak to przestawić

Cytat:
2003-05-28 10:08:40, Cleber pisze:
Ktoś już opisywał ten problem, takie zjawisko jest normalne po rozłączeniu akumulatora na dłuższy czas tylko nie pamiętam jak to przestawić

A ja wiem. Po podłączeniu akumulatora. Po kolei musisz ręcznie (trzymając przycisk) opuścić i podnieść wszystkie szyby. Wtedy układ zacznie działać

Wielkie dzięki Heva masz rację, na szczęście mam tylko 2 przyciski do trzymania i udało się. Jescze raz Thx.
Pozdr

Cytat:
A ja wiem. Po podłączeniu akumulatora. Po kolei musisz ręcznie (trzymając przycisk) opuścić i podnieść wszystkie szyby. Wtedy układ zacznie działać

A dokładnie - nie trzeba opuszczać i podnosić szyb. Wystarczy jedynie nacisnąć przycisk w celu zamknięcia szyby (lub jak jest już zamknięta to po prostu nacisnąć zamykanie) i przytrzymać przez ok. 5 sec. I tak dla każdej szyby z osobna, chyba że ktoś ma życzenie aby niektóre same się domykały a inne nie.

Petereke