Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() _Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2007-01-18 23:26:50 Witam.
Mam takie zagadnienie. Będę prawdopodobnie sam wymieniał skrzynie biegów (jedną na drugą). Jakie czynności, na co zwrócić uwagę itd ![]() Dzieki wielkie za pomoc. Pzodrawiam. Misio |
![]() BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-01-19 11:39:36 Aha pkt.14 można zastąpić takim zestawem: łańcuch, deska ok. 10x15cm + kumpel ![]() |
![]() _Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2007-01-19 13:48:49 Rozumiem ze skrzynie trzeba wyciągnać dołem.
Jak wyglada sprawa przydatności kanału ? Czy należy zbijać swożnie wahaczów ? Pozdrawiam. Misio |
![]() CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2007-01-19 23:00:39 Jesli moge cos zasugerowac to zamiast meczyc sie ze rura i napier... w zwrotnice latwiej jest odkrecic 2sruby tyrzymajace sworzen wachacza i wyjac go w ten sposob, napewno zbierznosc ci sie nie zmieni,a napewno jest to latwiejsza robota, jak skrzynie bedziesz w kanale robil to uwazaj bo jest dosyc ciezka, i przed wyjeciem spusc olej zeby ci potem otworami po polosiach nie lalo.
Pozdrawiam Adam |
![]() CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2007-01-20 13:42:44 Po 1. jak odkrecisz te dwie sruby nie mi przestawi sie zbierznosc bo wchodzi to na sztywno i jak zakladasz sworzen spowrotem to montujesz go w dokladnie tej samej pozycji co wczesniej, przynajmniej tak bylo w moim pony, na mocowaniu sworznia wachacza nie bylo zadnej mozliwosci regulacji.
Po2. Jak wyjmowalem skrzynie w ponym robilem tak jak pisalem i dalo sie wyjac sworzen a potem wyciagnac polos nie wiem jak jest w scoupe, ale w pony napewno sie da. |