Sygnał do cewki w RS-ie - skąd jest brany...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
... co odpowiada za podanie sygnału/napięcia na cewkę a potem na świecę?? jakie czujniki

z góry dziękuję

sygnal idzie z komputera a odpowiedzialny na pewno jest czujnik polozenia walu -pewnei cos jeszcze ale niewiem co

PS a co jest z dziadygą?

[ wiadomość edytowana przez: borys dnia 2007-01-19 10:28:35 ]

Cytat:
2007-01-19 10:28:12, borys pisze:
sygnal idzie z komputera a odpowiedzialny na pewno jest czujnik polozenia walu -pewnei cos jeszcze ale niewiem co PS a co jest z dziadygą? [ wiadomość edytowana przez: borys dnia 2007-01-19 10:28:35 ]

no znowu coraz częściej zaczyna mi tak jakby przerywać , trzymam gaz w podłodze a on rozpędza sie tak jakbym jechał maluchem , dojdzie do mniej więcej 4 tyś i dostaje kopa , ale na razie nie pojawia się to zbyt często

Cytat:
2007-01-19 10:19:28, mss pisze:
... co odpowiada za podanie sygnału/napięcia na cewkę a potem na świecę?? jakie czujniki z góry dziękuję

Przede wszystkim CPS. Sygnał z niego idzie do EDISa, ale jest modulowany komputerem. Tzn. długość trwania okresu wyzwalania cewki. Ja bym sprawdził czujnik położenia wału, czy nie ma na nim opiłków, bo czasem ma to wpływ na wariacje różne.

Cytat:
2007-01-19 18:52:25, WilK pisze:
Przede wszystkim CPS. Sygnał z niego idzie do EDISa, ale jest modulowany komputerem. Tzn. długość trwania okresu wyzwalania cewki. Ja bym sprawdził czujnik położenia wału, czy nie ma na nim opiłków, bo czasem ma to wpływ na wariacje różne.

dobra ten czujnik położenia wału to jest wkrecony w silnik od strony skrzyni biegów i nad prawą półosią ?? jesli tak to go wykręcałem i jest czysty

jesli się mylę to proszę mnie ukierunkowac

Cytat:
2007-01-19 23:06:54, mss pisze:
dobra ten czujnik położenia wału to jest wkrecony w silnik od strony skrzyni biegów i nad prawą półosią ?? jesli tak to go wykręcałem i jest czysty jesli się mylę to proszę mnie ukierunkowac

up

Panie Prezes ... weź Pan zrób coś