Czkawka silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
od roku mam problem z wolnymi obrotami-silnik nie chodzi równo na wolnych (przerywa ) przy włączonej klimie potrafi zgasnąć. komputer nic nie pokazuje. już brak mi pomysłów.może ktoś z was ma rozwiązanie.
druga sprawa to czujnik paliwa w zbiorniku podobno pasuje od jakiegoś "francuza" ?
POZDRAWIAM

OD ROKU ???? To Ty cierpliwy jesteś Niestety ale przypuszczam że bez podpięcia do komputerka nie wyda ... Może wyczyść zbiornik paliwa, sprawdź filtry (paliwa i powietrza). Nie napisałeś tego więc wnoszę że gazu nie masz ? Sprawdź napięcia na sondzie (sondach?) Lambda - dużo więcej nie zrobisz w domu w tym temacie ...
Ale - POWODZENIA !

Filtry, świece warto wymienić jak już są stare. Może resecik kompa ? Masz gaz ? Może to membrany w parowniku, lub za dużo syfu w nim.

A może poprostu wystarczy wyczyścić silniczek krokowy odpowiedzialny za wolne obroty????

auto jest serwisowane komp nie pokazuje usterek (niby wszystko ok. ) gazu nie ma . po resecie chodz dobrze ale przy kolejnej redukcji biegów gaśnie i potem trzeba długo kręcić nim odpali. po uruchomieniu słabo ciągnie i ma wspomnianą czkawkę
POZDRAWIAM

Cytat:
2003-05-28 14:03:22, Krzysiek-Diackon pisze:
A może poprostu wystarczy wyczyścić silniczek krokowy odpowiedzialny za wolne obroty????

Pewnie masz rację. Bo pompa to chyba nie jest.

Raven1 bierz się za krokowca

to nie to jest czysty jak .... jemu "wypadają cylindry " kopułka palec i kable nówka, może mała cewka ?

Po tym jak skończyła sie benzyna w baku pojawiły sie w moim aucie problemy z czkawka. Do wymiany poszedł filtr paliwa (niby wymieniany na przegladach, ale jak to było naprawdę zobaczyłem dopiero wtedy gdy majster próbował go odkręcić), po drugie wymiana kabli i palca - objawy ustapiły.

dwa tygodnie temu umarła pompa paliwa chyba przyjrzę się filtrowi
POZDROWIENIA