MotoNews.pl

Wydajny gaznik do Fiata 126p???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebuje wydajnego gaznika do malego Fiata (moc ok. 35-40km). Od jakiego pojazdu bedzie sie nadawac???
Prosze o jakies wskazowki!
Za odpowiedzi z gory dziekuje!

Weber 30 DGF z bisa, 30 DIC z F 850 sport, 30 DGS z GSa. Łatwe w montażu, mają pompke przyspieszacza, części w miarę dostępne, a i kolektor czasem uda sie do nich znaleźć...
Albo jakiś poziomy, ceny są jakie są, i rzadko trafisz coś poniżej 40mm. A kolektor trzeba samemu wyrzeźbić.

40KM wystarczy seryjny gaźnik większe dysze, jakaś szczelinóweczka i po sprawie

kazdy gaznik jest chyba lepszy od maluchowskiego Proponuje od VW T2 (boxer na podwujnych gaznikach)....tylko ze sa 4 rodzaje,a najlepszy jest z nr3.efekt po zamontowaniu byl taki ze spadlo spalanie,przerywanie i polepszenie osiagow Jak tylko znajde foto i dokladne oznaczenia to dam znac

Cytat:
2007-01-20 23:15:22, Ice903 pisze:
kazdy gaznik jest chyba lepszy od maluchowskiego Proponuje od VW T2 (boxer na podwujnych gaznikach)....tylko ze sa 4 rodzaje,a najlepszy jest z nr3.efekt po zamontowaniu byl taki ze spadlo spalanie,przerywanie i polepszenie osiagow Jak tylko znajde foto i dokladne oznaczenia to dam znac

blee te gazniki sa fu bo nietrwale i upierdliwe

to dlaczego przez 2 lata nie ma z nim problemu??miales go zamontowanego w 650??

siedze od baaaaardzo dawna (duzo dluzej niz 2 lata ) w garbowym srodowisku i wiem wiec o moja wiedze sie nie martw. Puki dziala spoko potem sa schody.

A co myslicie o gazniku od Daci???

tak naprawde to są chyba dwie szkoły, albo zakładać jakiś kolwiek inny gaźnik i testować, czasem bywa tak że u jednego ładnie chodzi a drugiego wogóle nie chce jechać Ja tez mam w planach zmienic gaźnik, ale narazie mam tak mocno dłubnięty maluchowski że mi chyba wystarczy, nie przerywa nie dusi sie a jak pływak sie ustawi na maxa do góry to akurat ma tyle paliwa co może przepaliić

mam pytanie kiedys gosc chandlowal gaznikami na allegro kupilem od niego mial dac coc mocy podobno byl polerowany wiecej nie wiem co w nim zmienial , a po zalozeniu nic sie nie zmienilo w osiagach a pali 10l/100km ,dysza jest 115 ,kola 165/55/13 co o tym myslicie czy przez te szerokie opony tyle pali ?

Cytat:
2007-01-21 22:17:18, jabcol251 pisze:
mam pytanie kiedys gosc chandlowal gaznikami na allegro kupilem od niego mial dac coc mocy podobno byl polerowany wiecej nie wiem co w nim zmienial , a po zalozeniu nic sie nie zmienilo w osiagach a pali 10l/100km ,dysza jest 115 ,kola 165/55/13 co o tym myslicie czy przez te szerokie opony tyle pali ?

pare osob sie wypowiadalo na tym forum o tych gaznikach, jednym slowem kupiles szmelc.

to co wej....... go i wsadzic stary?

Cytat:
2007-01-21 22:32:39, jabcol251 pisze:
to co wej....... go i wsadzic stary?

uzyc wyszukiwarki , poczytac co mozna zrobic z gaznikiem i go poprawic.

nie chce grzebac w gazniku bo po zalewaniu 10l/100km juz mi wystarczy przygod z podnoszeniem dawki paliwa!

LOL
zrobienie gaznika np wedlug strony deniora i silnik nigdy nei spali 10 litrow chyba ze jakis burak a roznica odczuwalna

Cytat:
2007-01-22 20:33:38, jabcol251 pisze:
nie chce grzebac w gazniku bo po zalewaniu 10l/100km juz mi wystarczy przygod z podnoszeniem dawki paliwa!

sprawdz czy koles tam dal wogole plywal

a jak sie nauczysz uzywac wyrzukiwarki i czytac to napewno zrobisz dobrze gaznik, ktory bedzie mniej palil i przy okazji poczytaj co innego tez wplywa na spalanie

a jak bym przełozył góre gażnika z pływakiem do tego hu.....owego to zmienilo by sie cos ?bo mechanik co mi go zkladal gdzies go chyba zapodzial

wescie mi dajcie jakiegos linka albo napiszcie kto mial taki gaznik bo mnie k....strzeli juz 1,5 tygodnia stoi pod blokiem i h,,,.. nie chce zapalic dopiero jak sie go troche popcha ,ale i tak musze go trzymac na gazie bo zgasnie prosze!!!

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2007-01-31 16:00:08 ]
[ powód edycji: kurwica i chuj :PPPP ]

a sprawdziles dysze w. obrotow?