MotoNews.pl
1 Klatka bezpieczeństwa (172746/43)

Klatka bezpieczeństwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie do kolegów którzy mieli doswiadczenie z montażem klatki. Czy w krakowie jest jakaś firma która montuje klatke zgodnie z załącznikiem J. Wiem że dobre klatki robi Kałuża, tylko on jest z Kielc.

dobre klatki podobno robi Łukasz Siekierka.

A gdzie tego Siekierke można znaleść ???

Dobczyce, ul. Marwin. Albo na naszym forum (agalicyjski) pod nickiem 'Siekier'

Siekier robi dobre klatki, sam się do niego wybieram żeby rozbudować moją klatkę.

bedziesz rozbudowywal w mikrze czy w malczanie

w micrze, maluch już od października przestał istnieć, zakończył swój zywot na GSMP na górze św anny.

Nie chce zaczynać nowego postu, żeby nie śmiecic na forum.

Koledzy wiecie może kto ma w Krakowie pojęcie jak zrobić hamulec hydrauliczny.

Odświerzam temat klatki.

Mam speców którzy zrobią mi klatkę zgodnie ze wszystkimi wymogami i załącznikami. Tylko teraz pozostaje załatwienia na nia papierów. Czy jest to możliwe oczywiście legalnie, czy sa osoby powołane do sprawdzania tego typu rzeczy i wystawiania atestów ???

To nie lepiej oddac auto do Łukasza Siekierki, zrobi profi klatke naprawde po przystepnej cenie, a i papier odrazu wystawi. Wszystko na miejscu, zero kombinowania.

pozdro

Ale jak papier wystawi ??? Do tego trzeba mieć chyba jakieś uprawnienia. O to chodzi że mój sponsor zajmuje się profesjonalnie spawaniem i bez problemu zrobi mi klatke niczym nie odbiegajacom od profesjonalnej i to za free. Tylko chodzi mi o to czy na taką klatkę moge dostac atest lub inny papier.

Nie musisz miec papierow. na I BK wpisujesz ze klatka samodzielnie wykonana, ew. mozesz przedstawic fakture za rury...jakie? patrz zal. J. Rusunek podstawowej klatki powinien byc tez w homologacji auta.
Panowie Ci ocenia czy klatka jest wykonana zgodnie z zalacznikiem.
Mysle duza uwage poswiecaja spawom. Przeczytaj sobie zalacznik i juz bedziesz wiedzial jakie preferuja .

Jezeli sie myle to niech ktos skoryguje.

A co do Pana siekierki to wystawia papier? :/ Pierwsze slysze.

[ wiadomość edytowana przez: Konrad_G dnia 2007-06-17 07:44:30 ]

Oki dzieki za info,

Jeżeli ktos ma jeszcze jakies cenne informacje co do klatki to prosze pisać