| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2007-01-23 18:33:07 U mnie przy takich objawach to byla sniedz na zlanczce czujnika polozenia walu korbowego. Jest nisko na bloku silnika. Od zlokalizowania "uszkodzenia" mam spokoj tylko co jakis czas sprawdzam ta zlanczke i ja czyszcze. Bez tego czujnika autko nie odpala. |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2007-01-27 15:05:16 Ewentualnie moze masz za niskie napięcie podawane na cewkę rozrusznika (tak miałem w Sonacie i nie tylko ja).
Sprawdziłem to poprzez doprowadzenie dodatkowego przewodziku do elektromagnesu przy rozruszniku i gdzy nie odpalała zwierałem go do + akumulatora (uwaga zeby auto nie było na biegu, bo odpala). Usunięcie problemu polegało u mnie na doprowadzenie innego "lepszego" plusa - przewodem prosto w akumulatora (po bezpieczniku). Ewentualnie jak nei to to powiedz jak autos ei zachowuje - nieodpala czyli nei kreci rozrusznikiem, nie chce zaskoczyć, czy nawet niesłychać zeby próbował zaskoczyć mimo krecenia silnikiem. Pozdrawiam. Misio |