MotoNews.pl

Jak wyciszyć skrzynię biegów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moja skrzynka przejechała 220000 i teraz już ją słychać w zasadzie na wszystkich biegach mechanik powiedział że to przekładnia główna, jest jakiś sposób żeby to wyciszyć? Kiedyś miałem poldka i most strasznie wył więc wziąłem kilka reklamówek pociąłem na kawałki i wpakowałem przez dziurkę od oleju... ..most działał idealnie, cichutko aż miło( nie stosowałem trocin bo z nich szybko robi się błoto ). Teraz jednak daleki jestem od takich praktyk mając eska ale może są jakies indiańskie sposoby na walkę z wyciem skrzyni?
pozdrawiam

wyremontować albo kupic dobrą tzn. cichą

"fachowcy" do sprzedazy auta, jak skrzynia wyje.... sypia do niej trocin

Cytat:
2007-01-23 21:19:02, liked pisze:

słyszałem jeszcze o motywie ze skórkami od bananów(albo to były całe banany)

mi tez ostatnio wyła strasznie wlalem olej i cisza

Cytat:

Moj znajomy zrobil tak w essim ostatnio (czekal na druga skrzynie) i juz po kilkuset km byl holowany

hehehehhehehhehhehe
- wlałem olej
- dobre

Wymienić łożyska.

łożyska? jakie i ile to kosztuje i czy warto sie w to bawić?

Cytat:
2007-01-24 19:00:35, Bzik4 pisze:
łożyska? jakie i ile to kosztuje i czy warto sie w to bawić?

lozyska w szkrzyni!! i to najprawdopodobniej one chalasuja!! jezeli masz dobrego mechanika i jestes pewiien swojej skrzyni, ze biegi ladnie wwchodza i zaraz sie nie rozsypia to warto wymienic lozyska

Ja powiem z doswiadczenia, ze: jesli skrzynia wyje we wszystkich predkosciach obrotowych, to rzeczywiscie moga byc lozyska. Jesli jednak wyje tylko w pewnych predkosciach, to moze byc tak jak u mnie - wytarty walek glowny, no i wtedy trzeba poszukac innej skrzyni, bo koszt samego walka to chyba 1000zl.

Pozdrawiam