Carina E 1996r - rdza na drzwiach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich klubowiczów. Od roku posiadam Toyote Carinę 2,0 GLI z 1996r.Nie tak dawno zauważyłem że na dole na drzwiach zaczyna delikatnie pojawiać się korozja. Z tego co mi wiadomo auto było malowane. Mam więc pytanie. Czy ktoś z was się orientuje czy pod listwą na dzwiach powinien oryginalnie być "baranek" czy też nie.
Z góry dzięki

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2007-01-24 18:16:04 ]
[ powód edycji: temacik ]

Pod tą znajdującą się mniejwięcej w połowie blachy drzwi?
Nie.

Pzdr

Tak dokładnie pod listwą.
no i jak? jest oryginalnie baranek?

Cytat:
2007-01-24 20:11:55, karol7777 pisze:
Tak dokładnie pod listwą. no i jak? jest oryginalnie baranek?

Już napisałem-nie
Jakby to wyglądało...

Pozdrawiam

Cytat:
2007-01-24 21:26:10, MisiekII pisze:
Już napisałem-nie Jakby to wyglądało... Pozdrawiam

nie powinno
powininno być tak ja na calejj reszczie lakieru

a cos w stylu "baranka" masz tylko na progach

Dzięki bardzo za informacje.Pozdrawiam

oooo Mielec

No hej ziomal!
masz jakieś namiary na siebie?

wszystko co potrzebne jest w moim profilu

Hmm... baranek...
Ktoś mi kiedyś mówił, że po tym można poznać oryginalnie malowane drzwi, że w dolnej części (od listwy w dół) lakier nie jest taki gładki, jednolity jak na górze tylko jak się dokładnie przyglądnąć to jest taki lekko barankowaty, jakby za grubo położony czy cuś.
Ponoć dolna część jest jakoś inaczej malowana z dla lepszego zabezpieczenia przed kamyczkami i innym badziewiem spod kół.
Ale to tylko zasłyszane.
Pozdro.

Dzięki Perzan.
Ot własnie ja też ze "słyszenia" o tym wiem. I chyba też zrobioe sobie oryginał

A ja słyszałem, że dolna krawędź drzwi po lakierowaniu pokrywa się warstwą silikonu. Tak mialem robione 6 lat temu podczas wymiany drzwi.

Jeżeli rdza jest od wewnątrz to problem z odprowadzaniem wody- sprawdź otwory od dołu. Od dołu widoczne zgrubienie- uszczelka - lakierowana jak karoseria. Mozna ją wyciać w tym miejscu gdy masz taka potrzebę .

Cytat:
2007-01-25 17:32:38, Perzan pisze:
Hmm... baranek... Ktoś mi kiedyś mówił, że po tym można poznać oryginalnie malowane drzwi, że w dolnej części (od listwy w dół) lakier nie jest taki gładki, jednolity jak na górze tylko jak się dokładnie przyglądnąć to jest taki lekko barankowaty, jakby za grubo położony czy cuś. Ponoć dolna część jest jakoś inaczej malowana z dla lepszego zabezpieczenia przed kamyczkami i innym badziewiem spod kół. Ale to tylko zasłyszane. Pozdro.

Tak doklandnie i na dole drzwi maja grubsza warstwe ale nie pamietam ile juz bo mierzylismy sobie to z markiemw

Przy okazji zmierzymy i napisze ile ma.

Cytat:
2007-01-26 11:19:38, ates pisze:
Jeżeli rdza jest od wewnątrz to problem z odprowadzaniem wody- sprawdź otwory od dołu. Od dołu widoczne zgrubienie- uszczelka - lakierowana jak karoseria. Mozna ją wyciać w tym miejscu gdy masz taka potrzebę .

Eee... w Carinie są dziury wielkie że prawie palec tam można włożyć
Trzeba by się nieźle postarać żeby je zatkać jakimś uszczelnieniem
Pozdro.