Prędkościomierz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z prędkościomierzem,ostatnio mechanior wymieniał mi sprzęgło i coś za mocno przykręcil linkę prędkościomierza która się zacinała i wskażnik stawał i ani drgnoł przy jakiejś prędkości, poluzowałem ją i działało normalnie przez jeden dzień teraz ani drgnie ale licznik kilometrów i dziennych i przebiegu normalnie działa,nie wiem co może być przyczyną czy to linka czy prędkościomierz

[ wiadomość edytowana przez: czwm dnia 2007-01-24 19:05:28 ]

to raczej predkosciomierz.

Hey !

ja tak do nie dawna miałem i okazało sie , ze padł slimak predkosiomierza ( koszt 20-30zl )

pozdrawiam

zebnik napedu linki predkosciomierza (ten w skrzynce) jest ok bo km sie dodaja. problem tkwi w samym predkosciomierzu. moze tam soc wpadlo i blokuje.

Ok dzięki, dzisiaj sprawdze i dam znać czy coś w prędkościomierzu nie domaga.

Rozkręciłem dzisiaj tą linke tylko nie mogłem wyjąc zegarów bo przeszkadzała mi w tym kierownica,na tyle co widziałem z tyłu linka wyglądała na dobrze wpjęta w zegary.Wykręciłem ją ze skrzyni i jak kręciłem nią palcami to wskaźnik prędkości sie poruszał i jak przestawałem to wracało na zero,po ponownym wkręceniu w szkrzynie nie działa nadal,zaznacze,ze licznik kilometrów śmiga jak należy,już nie wiem co mioże być nie tak z tym prędkościomierzem,nie mialem możliwości tego sprawdzić wcześniej bo zdechł mi aku i musze troszke poczekać z zakupem nowego

[ wiadomość edytowana przez: czwm dnia 2007-02-11 18:00:34 ]

ma ktoś jakiś pomysł co można z tym fantem zrobić?

[ wiadomość edytowana przez: czwm dnia 2007-02-17 01:21:42 ]

up