MotoNews.pl

Gdzie zamontowac zewnętrzny czujnik temperatury termometru??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w moim coupe brakuje mi bardzo przydatnej rzeczy: termometra ktory pokazuje temperature na dworzu widzialem mase termometrow do sprzedania ale powiedzcie mi czy ktos montowal takowy sprzet?jesli tak to gdzie taki czujnik nalezy zamontowac zeby pokazywal prawdziwa temperaturę na zewnątrz??jaki najlepiej kupic termometr??

[ wiadomość edytowana przez: kacza23 dnia 2007-01-24 20:54:23 ]

Czujnik najlepiej zamontować na wewnętrznej części zderzaka tak aby nie chłodziło go powietrze podczas jazdy i żeby nie grzał go silnik. Najlepiej kupić droższy termometr bo im droższy tym lepszy. Te gówna po 18 zł nie nadają się nawet do domu a co dopiero do auta. Wiem bo sam takie sprzedaję

dzieki za info ale powiedz mi jeszcze czy mozna w takim razie go montowac w tylnym zderzaku zeby go silnik nie ogrzewal??i na co musze patrzec zeby kupic ten lepszy termometr no bo cena nie jest odzwierciedleniem jakosci zreszta wiesz jak sprzedajesz ) mozesz sobie zawolac za termometr 100 zł mowiac ze on jest tym lepszym a wart jest 10 zł ??

W samochodach, które fabrycznie mają taki czujnik widziałem iż jest umiejscowiony pod obudową lusterka zewnętrznego.

Cytat:
2007-01-25 09:44:28, kacza23 pisze:
dzieki za info ale powiedz mi jeszcze czy mozna w takim razie go montowac w tylnym zderzaku zeby go silnik nie ogrzewal??i na co musze patrzec zeby kupic ten lepszy termometr no bo cena nie jest odzwierciedleniem jakosci zreszta wiesz jak sprzedajesz ) mozesz sobie zawolac za termometr 100 zł mowiac ze on jest tym lepszym a wart jest 10 zł ??

Tylny zderzk nie jest najlepszym miejscem bo będzie go "zawiewać" spod auta. Ale jak napisał e-gen pod obudową lusterka to chyba jest najlepsze miejsce.
Nie wydaje mi się, żeby sprzedawcy aż tak walili w chu.. jak piszesz. Przynajmniej ja tak nie robie. Dobre są produkty importowane przez DeMolena. Kosztuja od 40zł w górę w zależności od funkcji(budzik, zegarek i takie tam pierdoły). Poznasz je po małej naklejce z tyłu opakowania na której jest napisane: "dystrybutor DeMolen...."

dzieki za informacje
pozdrawiam