Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() jujaw kluska B warszawa | 2007-01-24 22:51:55 W sumie zapomniałem, tarcze mają "zatrzymywać" kluske 2.5 V6 w sedanie ![]() pzdr |
![]() Gozer LOB NET MEMBER MV6 Siedlce | 2007-01-24 23:04:02 Delphi polaczylo sie z Krosnem i w Polsce robia m. inn. tarcze ![]() |
![]() SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2007-01-25 08:01:07 Delphi jest w miare OK,nie są złe ale wolałbym ATE lub brembo.
Każda tarcza Ci sie zwichruje,jeżeli założysz nówki i od razu depczesz na maxa w pedał chamulca.Trzeba to wszystko delikatnie dotrzeć,a nie wciskać pedał hamulca ile się ma sił w nogach(a tarcze się grzeja niemal do czerwoności) i oczekiwać,że samochód "stanie dęba" - nie ma takiej opcji.Do 1000km(czasem starczy i 500km,zależy od tarcz),delikatne naciskanie na pedał,bez przegrzewania tarcz i wszystko będzie OK. |
![]() kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2007-01-25 09:00:28 Delphi = kupa. Na pewno klocki. Niszczą tarcze, wydając przy tym dźwięki, których nie nazwał bym piszczeniem, ale raczej zgrzytem. Brutal potwierdzi ![]() Co do tarcz. Raczej zainwestował bym w Brembo + klocki Ferodo. I posłuchaj rady Seby. Klocki i tarcze muszą się dotrzeć. Inaczej i z kompletu ate czy textar w ten sposób zrobisz kupę. Edit. Sprawdź ceny Ate. Na tarcze mieli ostatnio jakieś promocyjne ceny, jeśli można tak to nazwać ![]() [ wiadomość edytowana przez: kuba dnia 2007-01-25 09:02:31 ] |
![]() dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2007-01-25 11:05:16 komplecik textara śmiga malinowo
w poprzedniej były klocki textar a tarcze mikoda... i też było dobrze. w związku z tym ciężko mnie będzie przekonać do założenia innych klocków ![]() delphi bym nie kupił ![]() mam zajebiste doświadczenia z amortyzatorami: na 6 szt które miałem wątpliwą przyjemność użytkować 2 się URWAŁY ![]() |
![]() jujaw kluska B warszawa | 2007-01-25 12:48:40 Dzięki za info. Porozglądam się w takim razie za ATE. O klockach znajomy mówił, ze nie są za dobre. Widzę, że się to potwierdza. pzdr |
omegolotC30NE Czerwin | 2007-01-25 19:07:33 Myślę, że Delphi Lockhed to nie to samo co Delphi w Krośnie, ja mam Brembo i inne nasze wozy też Brembo . Polecam jako dobry i trwały towar. |
![]() kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2007-01-26 13:43:14 Tu masz tarcze ATE w dobrej cenie. |
![]() jujaw kluska B warszawa | 2007-01-26 13:55:37 Muszę się nad tym poważnie zastanowić, bo jeżdzę w sumie spokojnie, bez jakiś szaleństw. Kupując tarcze Delphi zamiast np. tych ATE zaosczedzilbym na dobre klocki. Pozyjemy zobaczymy. Dzieki za wpisy, wiem o co chodzi wiec jesli nikomu to nie przeszkadza mozna zamknac wątek.pzdr |
![]() kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2007-01-26 14:29:08
Co ci po dobrych klockach, jak tarcze są syfiaste materiałowo (słabiej będą odprowadzały ciepło, zwichrują się po kontakcie z wodą)? Jeśli już chcesz kupić tanie i w miarę dobre, to kup Mikodę. |