MotoNews.pl

Tarcze hamulcowe Delphi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
szykuje mi się wymiana przednich tarcz (biją jak cholera) i pewnie klocków. Znajomy namawia mnie na komplet (tarcze i klocki) firmy Delphi Lockheed. Cena atrakcyjna bo ok.200 pln za kpl. tarcze, o firmie wiem tylko tyle, ze jest amerykańska . Nie chciałbym znowu kupić kiepskich tarcz jak ostatnio, które po paru ostrzejszych hamowaniach na mokrym zwichruja się w chińskie osiem. Na forum o delphi nie wiele znalazłem. Kumpel twierdzi, że tarcz są ok, klocki w sumie też, tyle, że lubia piszczeć. Może ktos miał jakieś doswiadczenia z ta firmą.
Z góry dzięki za odpowiedzi

W sumie zapomniałem, tarcze mają "zatrzymywać" kluske 2.5 V6 w sedanie
pzdr

Delphi polaczylo sie z Krosnem i w Polsce robia m. inn. tarcze

Delphi jest w miare OK,nie są złe ale wolałbym ATE lub brembo.
Każda tarcza Ci sie zwichruje,jeżeli założysz nówki i od razu depczesz na maxa w pedał chamulca.Trzeba to wszystko delikatnie dotrzeć,a nie wciskać pedał hamulca ile się ma sił w nogach(a tarcze się grzeja niemal do czerwoności) i oczekiwać,że samochód "stanie dęba" - nie ma takiej opcji.Do 1000km(czasem starczy i 500km,zależy od tarcz),delikatne naciskanie na pedał,bez przegrzewania tarcz i wszystko będzie OK.

Delphi = kupa. Na pewno klocki. Niszczą tarcze, wydając przy tym dźwięki, których nie nazwał bym piszczeniem, ale raczej zgrzytem. Brutal potwierdzi
Co do tarcz. Raczej zainwestował bym w Brembo + klocki Ferodo.
I posłuchaj rady Seby. Klocki i tarcze muszą się dotrzeć. Inaczej i z kompletu ate czy textar w ten sposób zrobisz kupę.

Edit.
Sprawdź ceny Ate. Na tarcze mieli ostatnio jakieś promocyjne ceny, jeśli można tak to nazwać .

[ wiadomość edytowana przez: kuba dnia 2007-01-25 09:02:31 ]

Cytat:
2007-01-25 09:00:28, kuba pisze:
Delphi = kupa. Na pewno klocki. Niszczą tarcze, wydając przy tym dźwięki, których nie nazwał bym piszczeniem, ale raczej zgrzytem. Brutal potwierdzi ... . [ wiadomość edytowana przez: kuba dnia 2007-01-25 09:02:31 ]

Ano potwierdze, klocki ktore wytrzymaly raptem 300km i popekaly

komplecik textara śmiga malinowo
w poprzedniej były klocki textar a tarcze mikoda... i też było dobrze.

w związku z tym ciężko mnie będzie przekonać do założenia innych klocków

delphi bym nie kupił
mam zajebiste doświadczenia z amortyzatorami: na 6 szt które miałem wątpliwą przyjemność użytkować 2 się URWAŁY a jeden stukał i zgrzytał przez całe swoje życie

Dzięki za info. Porozglądam się w takim razie za ATE. O klockach znajomy mówił, ze nie są za dobre. Widzę, że się to potwierdza. pzdr

Myślę, że Delphi Lockhed to nie to samo co Delphi w Krośnie, ja mam Brembo i inne nasze wozy też Brembo . Polecam jako dobry i trwały towar.

Tu masz tarcze ATE w dobrej cenie.

Muszę się nad tym poważnie zastanowić, bo jeżdzę w sumie spokojnie, bez jakiś szaleństw. Kupując tarcze Delphi zamiast np. tych ATE zaosczedzilbym na dobre klocki. Pozyjemy zobaczymy. Dzieki za wpisy, wiem o co chodzi wiec jesli nikomu to nie przeszkadza mozna zamknac wątek.pzdr

Cytat:
2007-01-26 13:55:37, jujaw pisze:
Muszę się nad tym poważnie zastanowić, bo jeżdzę w sumie spokojnie, bez jakiś szaleństw. Kupując tarcze Delphi zamiast np. tych ATE zaosczedzilbym na dobre klocki. Pozyjemy zobaczymy. Dzieki za wpisy, wiem o co chodzi wiec jesli nikomu to nie przeszkadza mozna zamknac wątek.pzdr

Co ci po dobrych klockach, jak tarcze są syfiaste materiałowo (słabiej będą odprowadzały ciepło, zwichrują się po kontakcie z wodą)? Jeśli już chcesz kupić tanie i w miarę dobre, to kup Mikodę.