Termostat -Omega 2,6i - Pilne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Przegladalem pobieznie zrchiwum ze wzgledu na brak czasu i nie znalazlem nic na temat wymiamy termostatu.
Chcialbym zrobic to sam ale chyba nie bedzie to takie proste w silniku 2,6i Robil to ktos z Was juz? Jesli tak to prosze o instrukcje bo chcialbym wymienic termostat naj najszybciej.
Pozdrowka
Arek

Cytat:
2003-05-29 08:17:07, Arek331 pisze:
Witam
Przegladalem pobieznie zrchiwum ze wzgledu na brak czasu i nie znalazlem nic na temat wymiamy termostatu.
Chcialbym zrobic to sam ale chyba nie bedzie to takie proste w silniku 2,6i Robil to ktos z Was juz? Jesli tak to prosze o instrukcje bo chcialbym wymienic termostat naj najszybciej.
Pozdrowka
Arek

Jest w archiwum opis wymiany termostatu sklecony przeze mnie. Poszukaj.

W C30-SE jest bardzo podobnie, to na pewno Cię poratuje:Płyn chłodzący

Przeczytalem Twoj post, mysle,z ejest na tyle jasno napisany, ze nie bede mial problemow. zastanawia mnie tylko cena termostatu u nas w Kwidzynie krzykneli mi w sklepie 42pln to jak na termostat calkiem sporo, nie sadzisz?
pozdrowka
Arek

Cytat:
nie bede mial problemow. zastanawia mnie tylko cena termostatu

Nieoryginalny termostat do mojego auta, to koszt 21 złotych:
Kup właśnie tej firmy (Vernet) - dostaniesz go w większości sklepów moto.

Dzieki stary !!!
W Kwidzynie udalo mi sie zamowic za 25 zeta , czyli cena podobna.
Pozdrowka
Arek

O ja pindole ja buliłem 70 zł i tę nie oryginał. Ku.... alez te pomrze drogie. Psia krwia żyzń pachataja!!!

Pozdroo...........

Panowie, okazalo sie, ze termostat jest OK. Wiec jedyne co mi do glowy przychodzi to czujnik temperatury, ale czy to mozliwe, ze czujka dziala tylko do jakiegos zakresu?? tzn na desce pokazuje mi max 50'C a ja jestem pewien ze temperatura jest wyzsza....
Pozdrowka
Arek

Zewrzyj kabel od czujnika do masy silnika to ci pokarze maxa jesli max bedzie 50 tzn.ze wskaznik lub zasilanie.

W C20NE od termostatu odchodzi cieniutki kabelek właśnie do pokazywania temp. na desce. Jak mi pokazywał głupoty kilka dni temu, wymieniłem, od tej pory ( 3 dni ) ok. a kabelek był z wygladu dobry. dopóki nie zobaczyłem go w środku
pzdr

W 2,6i kabel dochodzi do czujki temperatury zaraz za termostatem od strony silnika. Zamowilem juz nowy czujnik - koszt 14pln wien nie bede sie bawil tylko wymienie. Jak to nie pomoze to zaczne sie na powaznie martwic bo tak jak pisalem temperatura plynu chlodniczego na 100% ma okolo 90'C.
Pozdrowka
Arek