Dlaczego kobity nie powinny miec praw jazdy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Klikac

Wszystko na ten temat... od dzis kobietom za kolkiem mowi NIE

Czy Ty przypadkiem Mnie nie obrażasz?

[ wiadomość edytowana przez: mifinka dnia 2007-01-26 10:31:08 ]

Cytat:
2007-01-26 10:30:37, mifinka pisze:
Czy Ty przypadkiem Mnie nie obrażasz? [ wiadomość edytowana przez: mifinka dnia 2007-01-26 10:31:08 ]

ale chyba nie jedzisz po bramach wiec pewnie Ciebie nie dotyczy...

Cytat:
Czy Ty przypadkiem Mnie nie obrażasz

mifinka, w życiu trafiają się wyjątki

Cytat:
2007-01-26 12:04:19, DENWER pisze:
mifinka, w życiu trafiają się wyjątki

Rzadko

Jak Baba jeździ w miarę pewnie, to ma problemy z robieniem dwóch rzeczy na raz... Szybka zmiana pasa wraz z kierunkowskazem, to kosmos

Cytat:
2007-01-26 12:51:15, Zoltar pisze:
Szybka zmiana pasa wraz z kierunkowskazem, to kosmos

Fakt udowodniony organoleptycznie. Jechać ok, zmieniać biegi - po dłuższej nauce, włączyć światła - wyższa technika, a już jechać, zmieniać biegi, włączyć światła, przyciszyć radio, odsunąć szybę i podkręcić ogrzewanie - to już kosmos. Oczywiście wyjątki jak zawsze się trafiają - ale nieliczne.

Cytat:
2007-01-26 01:16:22, KeyJey pisze:
Klikac Wszystko na ten temat... od dzis kobietom za kolkiem mowi NIE

Bez emocji do Twych slów podejdę,,,,wsadź Ty Sobie to w d,,,,,w kieszeń,,,,,hahahaha,,,,,nie uogólniaj
Jest wiele wyjątków od reguły i wszyscy o tym wiedzą.

Cytat:
2007-01-26 13:54:15, Kiniusia pisze:
nie uogólniaj

To żadne uogólnianie. To czyste żywe fakty z ulic. Może kobiety jeżdżą ostrożniej, ale z drugiej strony ta ostrożność w mieście często przenoszona jest na lewy pas dwupasmowej drogi.
Zresztą spójrzcie na początku października kto jeździ bez świateł. Na 10 kierowców jadących bez świateł 8 z nich to kobiety. I jeszcze weź pod uwagę to, że jeżdżące kobiety stanowią mniejszość wśród kierowców.

Cytat:
2007-01-26 14:34:44, piotr_ek pisze:
To żadne uogólnianie. To czyste żywe fakty z ulic. Może kobiety jeżdżą ostrożniej, ale z drugiej strony ta ostrożność w mieście często przenoszona jest na lewy pas dwupasmowej drogi. Zresztą spójrzcie na początku października kto jeździ bez świateł. Na 10 kierowców jadących bez świateł 8 z nich to kobiety. I jeszcze weź pod uwagę to, że jeżdżące kobiety stanowią mniejszość wśród kierowców.

to jest tak z tymi kobietami, kobiety powtarzam się sorry które jeżdżą dużo to OK. są wprawione tak jak i faceci ale ile takich jest no bo ile osób ma w rodzinie dwa auta lub więcej, ciągle w Polsce to wyjątki. Wprawny kierowca odrazu na drodze wyczuje mniej wprawnego i w 9 no może 8 przypadkach to jest właśnie kobieta. A to źle stanie na skrzyżowaniu lub za wolno się zbiera, a to zapomni o kierunkowskazie a to zadaje się w prawo przy skręcie w lewo. Faceci za to jak te koguty np. skręca za rogiem ale musi wyprzedzić po trupach i heble na maxa- ale jestem gość no w końcu facet z jajami zamiast głowy myślę sobie wtedy - to tak dla równowagi i pozdrawiam kobiety.

Było już w wątku "Ciekawe filmiki z neta" i to kilka dni temu.
Nie wiem czemu ma służyć zakładanie osobnego topicu z tym filmikiem
Przyznam, mnie też przeraża zachowanie za kółkiem niektórych kobiet, ale.. czy wszyscy faceci jeżdżą idealnie?

Cytat:
2007-01-26 18:00:51, Madziarka pisze:
czy wszyscy faceci jeżdżą idealnie?

Oczywiście, że nie. Ale na 10 facetów 8 jedzie idealnie. W przypadku kobiet proporcje te są dokładnie odwrotne. I nic tutaj na to nie poradzimy. Pozostaje się przyzwyczaić, a ewentualnie łapać się na naprawy złomero z OC kobiety.

Cytat:
2007-01-26 18:20:04, piotr_ek pisze:
Ale na 10 facetów 8 jedzie idealnie. W przypadku kobiet proporcje te są dokładnie odwrotne.

Cytat:
2007-01-26 14:34:44, piotr_ek pisze:
Na 10 kierowców jadących bez świateł 8 z nich to kobiety.

Piotrek, gratuluję takiego obeznania w statystykach.
Ciekawa jestem czy pochodzą z jakiegoś wiarygodnego źródła, czy sam je wymyślasz

Cytat:
2007-01-26 01:16:22, KeyJey pisze:
Klikac Wszystko na ten temat... od dzis kobietom za kolkiem mowi NIE

A wam drodzy mężczyźni czasami, że tak powiem odmawia posłuszeństwa "maszyna" , i co? Czyż można powiedzieć, że jesteście w tej kwestii do niczego? (solidarność jajników)

A propo statystyk..
Miłej lektury

"Analizując wiek i płeć kierowców, można stwierdzić, iż najczęstszymi sprawcami wypadków w 2005 roku byli mężczyźni. Dane Instytutu Transportu Samochodowego mówią, że kobiety powodują jeden wypadek na 6,7 mln przejechanych samochodem kilometrów, a mężczyźni – raz na 4,7 mln kilometrów, czyli znacznie częściej. Zgodnie z danymi Komendy Głównej Policji, w 2005 roku łącznie doszło do ponad 48 tys. wypadków drogowych, czyli zdarzeń, w których obecni są ranni lub zabici. Kobiety były sprawcami 5941 wypadków. Z danych jasno wynika, że kobiety znacznie rzadziej powodują na drodze niebezpieczeństwo.

Co mówią statystyki światowe? Badania przeprowadzone przez Home Office w Wielkiej Brytanii wykazały, że 88% wykroczeń drogowych powodowanych jest przez mężczyzn, zaś jedynie 17 proc. mandatów za nieprzestrzeganie ograniczenia prędkości trafia do kobiet. Do grona piratów drogowych należy 40 proc. panów, dwukrotnie mniej pań nagminnie łamie przepisy."

źródło

to teraz wklej ile facetow ma PJ i ile kobiet bo takie ględzenie to jasna sprawa, glupota....

jest jak piotrek pisze, 8 na 10 osob bez swiatel to kobiety, szczegolnie na poczatku musu ich uzywania a i do dzis widuje pojazdy bez swiatel to glownie kobitki za kierownica.

a tak na obrone dodam ze moja kobitka jezdzi bardzo dobrze i zdaje sobie sprawe ze kobieta moze byc swietnym kierowca, bo ona takim jest.

Cytat:
A propo statystyk..
Miłej lektury

"Analizując wiek i płeć kierowców, można stwierdzić, iż najczęstszymi sprawcami wypadków w 2005 roku byli mężczyźni. Dane Instytutu Transportu Samochodowego mówią, że kobiety powodują jeden wypadek na 6,7 mln przejechanych samochodem kilometrów, a mężczyźni – raz na 4,7 mln kilometrów, czyli znacznie częściej. Zgodnie z danymi Komendy Głównej Policji, w 2005 roku łącznie doszło do ponad 48 tys. wypadków drogowych, czyli zdarzeń, w których obecni są ranni lub zabici. Kobiety były sprawcami 5941 wypadków. Z danych jasno wynika, że kobiety znacznie rzadziej powodują na drodze niebezpieczeństwo.

Co mówią statystyki światowe? Badania przeprowadzone przez Home Office w Wielkiej Brytanii wykazały, że 88% wykroczeń drogowych powodowanych jest przez mężczyzn, zaś jedynie 17 proc. mandatów za nieprzestrzeganie ograniczenia prędkości trafia do kobiet. Do grona piratów drogowych należy 40 proc. panów, dwukrotnie mniej pań nagminnie łamie przepisy."

U mnie na najbliższym parkingu stoi 27 samochodów. 25 z nich kierowcami są mężczyźni, a tylko 2 prowadzą kobiety to jak ma wyglądać statystyka?
Kobar

Cytat:
2007-01-26 20:13:16, kobar pisze:
U mnie na najbliższym parkingu stoi 27 samochodów. 25 z nich kierowcami są mężczyźni, a tylko 2 prowadzą kobiety to jak ma wyglądać statystyka? Kobar

nie no.. juz mi się odechciało odbijania piłeczki po tym poście

Tak broń Boże żebym coś sugerował ale tylko kobieta potrafi jak cos sie dzieje na drodze puścić kiere zdjąc nogi z pedałów zamknąć oczy i chwycić się za głowe......

P.S.

Moim wtrąceniem nie chciałem urazić żadnej Pani

A widzieliście nowe miejsca parkingowe?

Cytat:
2007-01-26 22:10:05, Lucyferus pisze:
Tak broń Boże żebym coś sugerował ale tylko kobieta potrafi jak cos sie dzieje na drodze puścić kiere zdjąc nogi z pedałów zamknąć oczy i chwycić się za głowe...... P.S. Moim wtrąceniem nie chciałem urazić żadnej Pani

Zeby nie bylo. Na wlasne uszy slyszalem jak Ciotka (przyjezdna) znajomego mowiła: Ale u was sie ciezko jezdzi po tej Lodzi. Tak ciasno i wszyscy tak szybko jezdza. Jak przejezdza koło mnie ciezarowka to az zamykam oczy, bo ..... się boję. Normalnie rece i cycki opadaja.