| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-01-26 11:01:39
Współczuję
Zawsze wypada wymienić olej...chociaż Nie zawsze przy uszkodzonej uszczelce p/g płyn wali do oleju ale...skąd Szanowny Kolega wziął olej w tak KOSMICZNEJ CENIE ??
Powodzenia i dopilnuj coby Porządnie wykonali naprawę ...w tym przypadku to szczególnie ważne
Pozdrawiam |
SILAN Kia Carnival Skyline Lubin | 2007-01-26 13:25:19 Witam.
Przerabialem ww temat w 1.5 zaraz po tym jak zalozylem gazownie , ale tylko ze swojej winy bo zapomnialem zakrecic korek w zbiorniczku wyrównawczym podszas kontroli stanu plynu chlodniczego . na szczescie szybko sie kapnąlem ze "coś nie tak , bo na gazie" mi zgasl , z powodu czynnika ogrzewającego parownik - po prostu zamarzl.
Uszczelka+planowanie glowicy+zaprzyjażniony warsztat(miejscówka)+6h.wlasnorecznej(i kolegów) roboty=150zl w 2004 roku. Uszczelka przepala sie w róznych miejscach : ---miedzy cylindrami = odglos jakby sie ciągnikiem jechalo i takiez osiągi /objaw jak przefazowany rozrząd ---miedzy cylindrem a kanalem wodnym = gotowanie plynu , slodki zapaszek z rury wydechowej a w skrajnym przypadku uszkodzenie ukladu korbowo-tlokowego(plyn podczas postoju zlatuje do cylindra , a nie jest on sprężliwy jak powietrze i .....amen) ---miedzy kanalem wodnym a kanalem olejowym = pózna diagnoza (dlatego niebezpieczne) jazda na plynie w oleju =kurewskie tarcie aż zatarcie wlącznie objaw "kasza" zamiast oleju ewentualnie konzystencja emulsji a tak swoją drogą to ktoś Cie w chuja robi z olejem bo raczej nie slyszalem o drozszym niz 200zl'4l. Pozdrawiam |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-01-27 18:16:51
Cieszę sie że po sprawie... Ale kompletnie ROZWALIŁY mnie 2 hasła z listy: - 1 uszczelniacz zoworow - 1 swieca Nie ujmując nikomu ....DEBILE nie mechanicy! ....cena jak za naprawdę porządną NAPRAWĘ a jak patrzę na to co piszesz to tylko jedno słowo mi na myśl przychodzi ...FUSZERA !! |
JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2007-01-27 20:32:22
|
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-01-27 20:45:36 Outcast Ty chyba srasz kasą... Bo ja rozrząd wymieniłem w Lanosie 16V za 150 zł + rozrząd 215 z pompą.
Pomijam, ze głowicę mechanik chciał robić za 200 z planowaniem... A robi przy autach 20 lat... Aż się słabo robi jak czytam takie posty i hasła z cenami... |
Adamo8 Klubowy Weteran ![]() Citroen C4 Picasso Zielona Góra | 2007-01-27 21:04:45 Nie rozumiem co to znaczy jedna świeca i jeden uszczelniacz zaworów. Drugie to cena, jak widzę to wszystkie części (z baaardzo dużym narzutem) to 400 zeta a reszta to robocizna. Za takie pieniążki to można zrobić mały remont silnika.
Dawać mi takich klientów, a Espero szybko zmienię na Maybacha. |
Outcast Bmw 528i E39 Różyny | 2007-01-27 22:25:53 robione espero bylo w ASO, jutro wrzuce skan faktury.
Co do jednego uszczelniacza i swiecy to powiedzieli ze dosc duzo wody sie dostalo do jednego z cylindrow i musieli "docierac" ( tak jest napisabe ba fakturze ) zawory w tym cylindrze. A czemu jedno swieca... to niewiem |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2007-01-27 23:30:54 dokup te 3 pozostale swiece |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-01-28 03:21:24
Cena KOSMOS !! jedna świeca i jeden uszczelniacz mnie po prostu rozwaliły niezłą fuszere Ci odwalili....
rozumiem, jakby wymienili po jednej części, jeżeli byś płacił grosze za naprawę.... Ale z tego co piszesz to skasowali Cię jak za mały remont silnika...... |
Zzzz Opel astra Torun | 2007-01-28 10:03:09 E tam przeciez to cena po rabacie |
rysiu1 Klubowy Weteran było espero jest voy ... Gorzów Wlkp. | 2007-01-28 12:59:43 To ile by to kosztowało bez rabatu
Jeden uszczelniacz i jedna świeca Rozwaliłeś mnie tym tekstem.
Papudraki nie mechaniory Ja 3 lata temu zrobiłem za 1200PLN remont silnika w poldonie (szlif wału,szlif cylindrów,planowanie głowicy,nowe uczczelniacze-wszystkie,masa uszczelek,zakup orginanych tłoków -orginały,panewki) a ty tu z taką kwotą za partactwo. p.s. Olej syntetyczny lotosa 4l w tesco to wydatek ok140pln |
Zzzz Opel astra Torun | 2007-01-28 13:46:30 przeciez napisal - przed rabatem 1700zl
Hehe coraz bardziej sklaniam sie ku temu ze aso to sa dla dobrze prosperujacych firm (bo te wrzuca to sobie w koszty ) i dla naiwniakow (jak np moja tesciowa ktora kilka lat temu maluchem jezdzila z byle pierdula do aso fiata ) |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2007-01-28 15:01:37 a w ogole ktore to ASO? kotsisa? |
Outcast Bmw 528i E39 Różyny | 2007-01-28 15:43:21 ASO w gdansku na ul. Gen Hallera |