Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jarn LOB SYMPATYK Omega MV6 Białystok | 2007-01-26 14:46:39 Jak w temacie. Czy ktoś miał styczność z takim wynalazkiem? |
![]() pioczel OMEGA A C20NE Zabrze | 2007-01-26 21:44:49 jesienią był test opon między innymi nankang,lepiej dać sobie spokój z chińskimi wynalazkami o ile pamiętam to te same warunki i auto ,conti chyba ts 880 było 40 metrow hamowanie na mokrym a różne nankanki to 60 m.żrodło AUTO ŚWIAT [ wiadomość edytowana przez: pioczel dnia 2007-01-26 21:45:28 ] |
![]() WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2007-01-26 22:20:23 ja mam stycznośc z Kumho i jestem z nich zadowolony ale kupiłem nie cało roczne a letnie i powiem ze na mokrej nawierzchni nie spotkałem w tej cenie tak dobrej opony.
pozdr nankang to opona typowo z chin robiona w fabryce jakiegoś znanego producenta opon nie chcę skłamać jakiego ale u mnie w firmie kupuje sie ostatnio na zimę winter challenger i sa dobre na snieg dobre na suche ale slizgaja sie po wodzie. pozdr |
![]() Krzysiu1981 Transport 1,6t cała ... Warszawa | 2007-01-26 22:31:57 ja z doświadczenia wiem, że lepiej kupić używaną oponę dobrej klasy, normalnego producenta niż nowe gówno, Przykład: kiedyś kupiłem Nissana Micrę z nowiutkimi oponami dębica passio, opony po pierwszym deszczu zamieniłem na używane dunlopy z ~2mm bieżnikiem i mimo że były już tak zjeżdżone to na suchym i przedewszystkim na mokrym sprawowały się nieporównywalnie lepiej niż (tfu!) nowa dębica... |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2007-01-26 23:16:29 albo michałki albo pirelki
a dla spragnionych przygód hankook ![]() |
![]() omegabmaks LOB MEMBER omega B 2.5 TD Warszawa | 2007-01-29 10:45:07 Mam, letnie, nie są kierunkowe, mają niskoprofilowany bieżnik, jestem puki co zadowolony, na wodzie i tak trzeba uważać maks. 100- 110 km/h |
![]() Krzysiu1981 Transport 1,6t cała ... Warszawa | 2007-01-29 20:34:14
wg poprzedniego właściciela miały o ile dobrze pamiętam około 2 - 3 tygodnie, ja do pierwszego (wspomnianego) deszczu przejechałem jeszcze przynajmniej ~800 - 1000km (Wawa-Zakopane-Wawa), w pracyw służbowym samochodzie mam dębice vivo i jak spadnie deszcz to nie przekraczam 70km/h bo strach.... z całą stanowczością podtrzymuję to co napisałem wcześniej w tym poście ![]() |
![]() Joka89 OPEL OMEGA Zgierz | 2007-01-29 22:58:17 Ja mam opony firmy "Fate" model AR 550 i powiem wam ,że się jeszcze niezawiodłem oczywiście pirelki to nie są, ale dobrze sie sprawują na suchym jak i mokrym asfalcie. A pozytywne opinie słyszałem juz od kilku osób. Jest to chyba Argentyński produkt ale ręki sobie nie dam uciąć |
![]() Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2007-01-30 13:31:29 Z tymi oponami to tak jak z żarówkami i jeszcze innym gównem, ludzie myślą że tanie to dobre bo dobre i tanie.
Za produkcję i wpuszczanie czegoś takiego na rynek powinni odstrzeliwać. Kluczowe elementy bezpieczeństwa, a coraz gorzej. ![]() |
pawelk24 Lewin Brzeski | 2007-01-30 14:45:47 Panowie -chinszczyzna-porozmawiamy ja przejedziecie 20tys km,przypominam jak przejedziecie. |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2007-01-30 22:15:11 dziś założyłem zimowe good year, pierwszy raz mam t e gumy , jak zwykle od tego samego dostawcy, 4 sezonowe 7.5 mm bieżnik z założeniem za 450 pln 4 sztuki ,za miesiac powiem co to warte, ,ale prowadzi sie dobrze ![]() |
![]() dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2007-01-30 22:26:49
jaja sobie robisz nie ?? ~2 mm opony nie nadają się do niczego !! a już na pewno nie na deszcz. |
![]() Krzysiu1981 Transport 1,6t cała ... Warszawa | 2007-01-31 07:32:19
Nie, ani odrobinę! Proponuję niedowiarkom pojeździć w deszczyk na oponach dębica passio (w przypadku braku pod ręką takich opon, mogą być dębica vivo (choć wg. mnie są jednak lepsze od passio)) , nawet na nowych i dotartych, powodzenia ![]() Nie jest to może zupełnie obiektywne, ale warto zajrzeć: Opinie |
![]() Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2007-01-31 08:08:26 DArti to chyba nie tak do końca, ja ostatnio (bo zima dopadła) dojeżdżałem oponki, bo już ledwo zipały i naprawdę trzymały się niesamowicie na wodzie,
z przodu uniroyale 550 (~2-3 mm bieżnika), z tyłu micheliny (również mało rzeźby - ~2 mm) Ale uniroyale to już kilka osób stwierdziło, że się dobrze na wodzie trzymają. |
![]() omegabmaks LOB MEMBER omega B 2.5 TD Warszawa | 2007-01-31 09:50:34 Na chinszczyźnie przejechałem ponad 12 tys. Jak pisałem puki co nie narzekam. Udało mi się złapać gumę. Trzeba było włożyć największy grzybek. Nie zmieniam zdania. Wolę nowe, niż używane. Guma jakby mniej stwardniała itp itd.
Każdy swój ogonek chwali. ![]() ![]() ![]() |
![]() dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2007-01-31 12:08:13
Zgadzam się. W pewnym momencie opona staje się jakby "plastikowa" - bardzo twardnieje. Mam porównanie. Jeździłem swego czasu z omegą która miała prawie nową chińszczyznę (chyba właśnie nankang) po suchym. Ja miałem dunlopy 9000 (przód ok 4mm tył ok 2mm). Rozmiary opon te same. Nie miałem NAJMNIEJSZYCH szans ani przy starcie ani przy hamowaniu. Różnice były wręcz niewiarygodne. Nikt mi nie powie, że zjeżdżona opona wysokiej klasy lepiej trzyma bo to bzdura. A hartkor zaczyna się jesienią kiedy się ochłodzi. Wystarczy wtedy najechać na wilgotne pasy na jezdni ![]() Używki są OK pod warunkiem, że nie mają więcej niż 2-3 lata i nie mniej niż 5mm. Tyle mojego z własnych doświadczeń. |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2007-01-31 12:43:10
każada opona która ma 2mm bieżnika trzyma sie niesamowicie na wodzie...ale gdy auto stoi ![]() albo wy podczas deszczu nie przekraczacie 30 km/h albo nie wiecie co to aqaplaning,a markowa opona używana która ma 7.5 mm jest niebo lepsza od chińszczyzny, twierdze tak bo w nowej nubirze miałem hankooki i pech chciał że po tygodniu jazdy , w mieście tylna opona sie rozjeb... w mak ![]() tak więc poszły za pół litra na wieś do poloneza którym sąsiad jeżdzi na polowania ![]() |
![]() Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2007-01-31 13:37:34 Fomin, nie próbuję nikogo przekonać, że to czy tamto, miałem założone, wiem jak jeździłem.
Gieroja nie zgrywam, ale 30 przekraczałem przy deszczu, i to znacznie a auto nie pływało. Oczywiście uważam to za kretynizm i w tym roku będą nówki. |