MotoNews.pl

Zacina sie zamek od kierowcy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
podczas otweirania drzwi kluczykiem (pilota nie mam) centralny dziala normalnie otwiera wszystkie drzwi ale z drzwiami kierowcy jest maly problem bo otwieraja sie od zewntarz normalnie dopiero po otwrciu chociaz raz od srodka i tak do momentu zamkniecia drzwi na klucz
ps za ile mozna dorwac pilot centralnego do omesi

[ wiadomość edytowana przez: mkolosa dnia 2007-01-26 19:07:24 ]

Mam podobny problem. Po zakupie Omegi tydzien temu drzwi od kierowny otwieraly sie raz na 10 razy. Przesmarowalem zamki WD40 i jest lepiej, jednak czasami musze 2 razy otworzyc z centralnego zeby sie otworzyly drzwi od kierowcy.

Zalezy jak smarowales te zamki.
Sa na forum porady, ale moge ci podpowiedziec bo tez to robilem tydzien temu. Mialem ten sam problem.

Musisz sciagnac boczek z drzwi, odlkeic lekko wygluszenie tak zebys widzial caly mechanizm zamka wewnatrz drzwi. Kup jakis smar , silikon smarujacy np z teflonem i zeby mial taka rureczke jak wd-40. Potem dokladnie wysusz caly mechanizm, najlepiej farelka i spryskaj caly mechanizm tym smarem.
Po takim zabegu powinno byc OK- u mnie pomoglo.

Do mechanizmu po myciu lub deszczu dostje sie woda przy uszczelce od szyby i mechanizm zamka zamarza i nie otwiera sie.

Wd-40 raczej nie uzywaj, bo po tym rdzewieje wszystko, WD jest dobre tylko do srubek ktore sie nie chca odkrecac !!!

[ wiadomość edytowana przez: Lendio dnia 2007-02-01 19:44:10 ]

[ wiadomość edytowana przez: Lendio dnia 2007-02-01 19:45:50 ]

Według mnie Twój zamek wymaga regulacji. Poszperaj na forum. Coś było....