| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-01-29 10:06:41 przepustnica byla wyczyszczona ? |
jacaman opel kadett limo poznan | 2007-01-29 16:43:45 sprawdz luzy zaworowe i cisnienie na cylindrach |
ipietak ->Toyota Parking Only<- Avensis 2.0 Wagon SOL Kielce | 2007-02-26 09:07:56 Przepustnica była brudna i została przeczyszczona, zawory sprawdzone są OK, świace i przewody nowe, reszta ukł. zapłonowego sprawdzona!
Dalej pływają wolne obroty, gaśnie a na obrotach szarpie jak diabli. CO ROBIC??? Autoryzowani trzymali samochód przez ponad tydzień i nic!
Komputer nic nie pokazuje! |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2007-02-26 20:11:19
No to musisz sie wybrac do Katowic 600 zl cie to bedzie kosztowalo,umyja ci auto gratis i dostaniesz tekturowy bojtel z cukierkami na oslode. A komputer... no coz niektorym to musialby wrzeszczec do ucha...tez by nie slyszeli. |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-02-26 20:16:23
to teraz taki wypas dają?? brat ma już sporą kolekcję skrobaczek do szyb i choinek (choć to jajo) zapachowych ![]() |
ipietak ->Toyota Parking Only<- Avensis 2.0 Wagon SOL Kielce | 2007-02-27 13:02:45
Rozumiem że skoro piszesz ile będzie kosztowała naprawa to wiesz co może być uszkodzone. Podziel się proszę tą wiedzą bo w tym stanie w jakim jest samochód to nawet gdybym chciał to nie dojadę do Katowic... Muszę sobie poradzić w Kielcach Dzięki Igor |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2007-02-28 20:20:13
czekam na info na privie. |
ipietak ->Toyota Parking Only<- Avensis 2.0 Wagon SOL Kielce | 2007-03-08 08:28:55 No i chyba się naprawiło, to znaczy mechanik do którego zawiozłem auto GRATISOWO naprawił to w godzinę ale nie chciał powiedzieć co było - coś tylko wspomniał o komputerze i żeby przez ok. tydzień nie używać gazu ??
Zainteresowanym chętnie polecę tego faceta (KIELCE) na priv. |
gwpart ->Toyota Parking Only<- carina e błonie | 2007-03-08 20:46:50 ach te toyotki byle co piargnie a one warjują są tak cholernie czułe.... niestety , ale mają to coś w sobie!!! mam podobny problem z carina e 2.0 16v na zimnym silniku chodzi wmiare normalnie ale jak sie rozgrzeje stojąc na swiatłach mam wrażenie jakby silnik miał mi z pod maski wyskoczyć a zrobiłem już wszystko co mnie do głowy przyszło...
|
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2007-03-09 00:43:54 fajny mechanik Ci się trafił
gratulacje
może po prostu zzerował kompa i kazał Ci tydzień jeździć na benzynie, żeby się komp do benzyny ustawił ??
pzdr |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2007-03-09 02:28:04
Chodzi o zapamietana liczbe korekcyjna fuel trim wacha sie ona na plus i minus od zera,ale na benzynie oscyluje przy zerze.na gazie jak wszystko dobrze dziala i gaz ma w miare stabilny sklad to od +15 % do - 15% jezeli zatankujemy gaz mieszanine o innych proporcjach niz ta na ktorej regulowano instalacje gazowa to moze powstac mieszanka paliwowo powietrzna zbyt uboga lub bogata. Fuel trim poleci powyzej +/-20% i uklad sie zawiesza, trzeba zdjac kleme na 5 minut,w przeciwnym wypadku nawet jezeli sklad bedzie juz wlasciwy silnik i tak bedzie przerywal na biegu jalowym. W nowych modelach jest to problem zwielokrotniony poniewaz sa to silniki niskoemisyjne a instalacje gazowe nie maja mozliwosci tak precyzyjnie dobrac krzywej wzbogacania. |
ipietak ->Toyota Parking Only<- Avensis 2.0 Wagon SOL Kielce | 2007-03-14 23:16:39 Chyba zrobił coś więcej niż tylko odpięcie klemy bo tego to sam próbowałem... |
pyrekcb TOYOTA DRIVER gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-03-14 23:29:41
Nie zanotowałem w swoim 3 S-FE... |