MotoNews.pl

Ile pali TOyota corolla 1.4 16v E11 miasto/mieszany/trasa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Prosze o informacje ......

witam mam taka sama 1.4 16v VVTi mi w miescie pali ok 10 l teraz zima (zimowki) w trasie jak jade 100-120 to tak 6 , 6,5 .
Na letnich jechalem trasa warszawa olsztyn odcinek gdzies 250 km to jak masz wskaznik paliwa zalalem na full do jadac 100 -120 spalil mi do 1 kreski gornej, czyli bardzo malo. ale jesli chcesz kupic to bierz 1.6 naprawde!!!! sam zaluje ze takiej nie wzialem ;] pozdrawiam

Cytat:
2007-03-01 18:44:52, dewman pisze:
witam mam taka sama 1.4 16v VVTi mi w miescie pali ok 10 l teraz zima (zimowki) w trasie jak jade 100-120 to tak 6 , 6,5 . Na letnich jechalem trasa warszawa olsztyn odcinek gdzies 250 km to jak masz wskaznik paliwa zalalem na full do jadac 100 -120 spalil mi do 1 kreski gornej, czyli bardzo malo. ale jesli chcesz kupic to bierz 1.6 naprawde!!!! sam zaluje ze takiej nie wzialem ;] pozdrawiam

To prawda na trasie 1.6 pali np 7-8l a jadac 1.4 z taka sama predkoscia czyli pelym butem z 10 nieda rady zejsc.Trasa Katosy-Warszawka na szkolenia,4 chlopa w aucie.
A ha najwazniejsze 1.4 po prostu nie jedzie.On sie przetacza

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

o kurczę czyli większy silnik mniej pali ? nie rozumiem...

Cytat:
2007-03-01 21:05:52, grzesio100 pisze:
o kurczę czyli większy silnik mniej pali ? nie rozumiem...

To proste stosunek masy do mocy jest korzystniejszy wiec mniej naciskasz na gaz i rzadziej przeciagasz na obroty powyzej 4000 kiedy to spalanie rosnie astronomicznie

-----------------
Naprawa elektroniki.

Rozwazajac teoretycznie gdyby puscic obydwa pojazdy po rowni na predkosci ustalonej np 120 km/h bez elementow hamowania i rozpedzania wtedy 1.4 spalilby oczywiscie mniej.W praktyce jednak jazda to stale rozpedzanie i hamowanie.

-----------------
Naprawa elektroniki.

Cytat:
to jak masz wskaznik paliwa zalalem na full do jadac 100 -120 spalil mi do 1 kreski gornej, czyli bardzo malo.

Dane technicze - zużycie paliwa:
dwie kreski na sto kilometrów...

Cytat:
2007-03-01 20:35:56, Bigelektron pisze:
A ha najwazniejsze 1.4 po prostu nie jedzie.On sie przetacza

Dlaczego moja sie toczy 185km/h na letnich a fabie wyprzedzam na kazdym biegu tz z 1.4 ....

trasa 6.5, miasto 7.5-8.5 zalezy ile chlopa wozisz , za kazda osobe dodajesz srednio 0.2L/100km

Cytat:
2007-03-02 11:15:47, Cromm pisze:
Dlaczego moja sie toczy 185km/h na letnich a fabie wyprzedzam na kazdym biegu tz z 1.4 .... trasa 6.5, miasto 7.5-8.5 zalezy ile chlopa wozisz , za kazda osobe dodajesz srednio 0.2L/100km

Cromm ...ja cie prosze jadac 185 z gorki z postawionym spinakerem spalasz 6.5 l ??????
...I jakie fobie cie wtedy nachodza?

-----------------
Naprawa elektroniki.

Cytat:
2007-03-03 00:56:44, Bigelektron pisze:
Cromm ...ja cie prosze jadac 185 z gorki z postawionym spinakerem spalasz 6.5 l ?????? ...I jakie fobie cie wtedy nachodza?

NIE spalanie pod spodem to odrebny temat, pisze ile w miescie ile w trasie, w trasie 3100obr/m 110-120km/h 6.5L normalnie ok. 7.5 a jak mroik to litr wiecej.

Przy 180km/h to pali pewnie z dyche albo i wiecej

Cytat:
witam mam taka sama 1.4 16v VVTi

Eeekhmmmm Obawiam się, że macie inne silniki. Silniki VVT-i biorą ciut więcej palywka od starych, poczciwych 4E-FE. Nie są to duże różnice, ale jednak są

Witam!
Mi pali na mieście około 7,5 litra, a mam ją od 1,5 miecha.
Pozdrawiam!

Moja ma silnik 4e efe.
Jest moim narzędziem pracy co dziennie "robi" kilkadziesiąt kilometrów po Warszawie (dziurawej i zakorkowanej).
Ostatnio gdy podliczałem wychodziło mi około 9 litrów na setkę.
A muszę przyznać, iż nie jeżdżę zbyt delikatnie.
Pozdrawiam.