Problem SWAP

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Dowiedzialem sie ostatnio iz silnik jaki mam swapowac musi pochodzić z tego samego koncernu co samochod .... Czy jest to prawda ?? Jesli jest to prawda to sprzedam silnik 1,3 GTI z wiązką czujnikami sprzeglem itp....

Niewiem jakich macie tam rzeczoznawców ale u mnie nieważne jest z jakiego auta jest silnik lecz ważne czy spełnia wymogi bezpieczeństwa i jakości wykonania.

chciałbym sie dowiedzieć sie jak to jest w przepisach

Może ten ktoś kto Ci dał taką "plotkę" miał na myśli przepisy SSS odnośnie 1/4 mili?

Cytat:
2007-01-28 16:11:22, klr pisze:
Może ten ktoś kto Ci dał taką "plotkę" miał na myśli przepisy SSS odnośnie 1/4 mili?

NIe jego nieinteresuja dresowate sporty

wsadzasz silnik jaki chcesz , jedziemy na stacje i masz podbite;p

Cytat:
2007-01-28 17:30:47, Dar00 pisze:
NIe jego nieinteresuja dresowate sporty

nie martw sie w rajdach czy tam kjsach i innych takich dresów nie brakuje...

[ wiadomość edytowana przez: rejser dnia 2007-01-28 20:07:25 ]

Cytat:
2007-01-28 15:12:28, Mariusz126p pisze:
Witam Dowiedzialem sie ostatnio iz silnik jaki mam swapowac musi pochodzić z tego samego koncernu co samochod .... Czy jest to prawda ?? Jesli jest to prawda to sprzedam silnik 1,3 GTI z wiązką czujnikami sprzeglem itp....

toż to jakaś bzdura. moze chodziło o coś w jakimś kontekscie, wiadomo fajnie jest jak wsio jest np fiat, ale ja jeszcze takiej bzdury nie słyszałem że np wymogiem do rejestracji jest aby wsio było jednej marki...

maluch i tak nei jest fiat tylko licencja fiat

Mariusz z tego co Ludevit pisał to w berg cup jak bys chciał swapem startowac to musi miec silnik z koncernu fiata, ale takze nie słyszałem zeby przy rejestracji był taki wymóg- rozmawiałem z rzeczoznawcą gdy kumplowi 900 dopuszczał do ruchu

ja myśle że jak będzie zarejestrowany i dopuszczony do ruchu to moze mieć nawet silnik z corvetty i nic im do tego czy to fiat czy to ford czy inny h..

Cytat:
czy to fiat czy to ford czy inny h..

Nie znam tej ostatniej marki. Jakies dokladniejsze info?

hyundai.....