Pasek- ile kosztuje??? hmmm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, ciekaw jestem ile kosztuje pasek do Lantry 1.5 wtrysk 1992 i czy samemu można go zmienic i ile czasu to chlonie, jesli ktos zmienial prosze podzielic sie swoimi doswiadczeniami .
z gory thx pozdrawiam

Dobrze by bylo wiedziec ktory to pasek cie interesuje

heheh rozrządu

U mnie w sklepie taki pasek kosztuje 38zł (gates), a rolka 42zł(sakura). Nigdy nie kupuj innych pasków niż gates. A juz na pewno nie boscha. Jeśli chodzi o wymiane to w porównaniu do innych aut jest bardzo prosta ale jeśli tego nigdy nie robiłeś to raczej nie bierz się za to.

"u mnie w sklepie?" czyli gdzie dokładnie?
a jesli chodzi o wymiane, to wymianialem pasek w VW tylko tam bylo prosto bo byly znaki, a tutaj nie wiem bo nie rozbieralem jeszcze

Niewiem jak u ciebie ale u mnie wymiana paska wiazala sie z podwieszeniem silnika i odkreceniem jednego uchwytu ktory go trzyma na miejscu gdyz przechodzi przez pasek rozrzadu wiec nienazwal bym tej czynnosci za prosta. Ja mam silnik GLS mono jezeli masz inny to byc moze jest prosciej.

w lantrze mam 1.5 na pelnym wtrysku a vw to polo 1.3 i tam nic nie trzebabylo rozkrecac procz zdjecia kola by byl lepszy dostep, ale dzieki za info

Pasek to tylko Mitsuboshi, lub Sun, oststecznośc Gates ,ale nie polski.Ceny rózne do 100zł.
Tu masz wymiane krok po kroku dla silnika 1,5 taki jak w Pony i Lantra do 1992 roku
Wymiana rozrzadu
Rozrząd

[ wiadomość edytowana przez: Tomasz1023 dnia 2007-01-29 17:53:14 ]

"u mnie w sklepie" to znaczy w Gryfinie okolice Szczecina. Podałem ceny żebyś nie dał się wydymać jak będziesz gdzieś kupować. Wymiana w prawie każdym aucie wiąże się z podwieszeniem silnika. Znaki też są ale nie jest to takie proste.
Paski Gates`a sprzedaję prawie 10 lat i jeszcze nie zdarzyło się żeby pękł. Więc wiem co polecam.