Tovota Carina E Si - co to za wersja?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,
mam Cari 95r.1.6 16V 99km lb kombi. wyposażenie to 4xel.szybki, wspomaganie, centralny z alarmem, klima, czarne zderzaki i lusterka, które zresztą są ręcznie ustawiane no i brak ABS. najciekawsze jest to ze auto jest z 95 roku a wyglada jakby po części było po fl. - silnik ma 99km a nie 107, fotele mocniej wyprofilowane. z tyłu na klapie jest napisane że to wersja SI (!!!!!!!!?) - całkiem jak Corolla.
i kto mi wyjaśni co to za cudo?
aha auto sprowadzone z Włoch.
mam jeszcze problem z numerem VIN - jest jakiś dziwny - br - na 10 czy 11 miejscu powinna być chyba literka(?)....możecie to sprawdzić?

VIN JT172ATK000127910
dzięki za info

ale smiesznie
niby jest elekrtyka a jej do końća nie ma (lusterka)
ale za to ma klime
skoro mówisz że jest z itali to może takie byly na tamten rynek wypuszczane

np kolega Kafi ma wersje szwajcarską
to ma podgrzewane wycieraczki i grzane fotele
gdzie w carii to duża rzadkość

tak wiec mysle że kwestia wyposażenia zalezy od kraju w którym była kupiona w salonie

a i jeszcze ten silnik
może był przekładany

nie no, raczej chyba nie ale nigdy nic nie wiadomo. Cari miała tylko jednego właściciela, chirurga w podeszłym już dosyć wieku, który sie przesiadł na A-klase i to tylko dlatego, że Carine przytarł gdzieś w Rzymie. pozatym nie wiem dlaczego, ale we Włoszech bardzo popularne jest wymienianie silników tak naprawdę nie wiadomo dlaczego. często w ogłoszeniach jest napisane, że samochód ma np 200 tys.km ale świeżo wymieniony silnik - po co to robić przed sprzedażą zwłaszcza, że nowy silnik to już są poważne koszta, oni używek nie wrzucają. no ale bądź co bądź makaroniarze mają troche inne spojrzenie na samochody i koszta z tym związane. mój kolega (mieszka we Włoszech prawie 20 lat) jak się dowiedział, że kupiłem 12-letni samochód z przebiegiem 155000 km. wg niego takie samochody to się na złom oddaje. jak się przejechał ze mną do polski to trochę nabrał pokory do mojej Cari

a jeśli chodzi o tą wersje to bardzo możliwe, że była taka wersja na Włochy bo wszystkie Cariny kombi jakie widziałem we Włoszech miały czarne zderzaki. nie widziałem ani jednej wersji Gli

[ wiadomość edytowana przez: robertog dnia 2007-01-28 23:37:32 ]

VIN się zgadza. Ale gadzina daje do wyboru GLi albo XLi
Produkcja: grudzień 1994
Mmmmm... japońska
Pozdro.

Cytat:
2007-01-29 00:29:12, Perzan pisze:
VIN się zgadza. Ale gadzina daje do wyboru GLi albo XLi Produkcja: grudzień 1994 Mmmmm... japońska Pozdro.

no to teraz coraz bardziej zaczynam się zastanawiać nad tym, że silnik jednak bbył przekładany

dzięki za wszystkie informacje

pozdrawiam

A nie była walona lekko w dupe ?
Moze klapa bagaznika jest z innego modelu ?

Cytat:
2007-01-29 09:49:46, robertog pisze:
no to teraz coraz bardziej zaczynam się zastanawiać nad tym, że silnik jednak bbył przekładany dzięki za wszystkie informacje pozdrawiam

Dlaczego się zastanawiasz?
GLi/XLi to tylko wersja wyposażenia, silnik jest ten sam
Pozdro.

no bo z tego co się orientuje silnik 1.6 został zmodyfikowany w 96r a skoro moja Cari została wyprodukowana w grudniu 94r. to chyba coś tu śmierdzi

[ wiadomość edytowana przez: robertog dnia 2007-01-29 11:25:01 ]

Nieee... ktoś gdzieś meldował o Carinie E albo nawet II z silnikiem LB.
Nie wiem czy by im się chciało wszystko wymieniać: wydech, komputer, pewnie wiązki i cholera wie co jeszcze
Pozdro.

to tyle się zmieniło w stym silniku? myślałem że to "tylko" zmiany w główicy i rozrządzie
najbardziej zastanawia mnie nie to że to lb tylko że to wersja lb po modernizacji 99 konna
no cóż nie będę sobie d... zawracał takimi rzeczami, grunt że furka jak narazie (odpukać) śmiga i niemam większych problemów

to są oznaczenia wyposazenia , są jeszcze GS gdzie tylko elektryka przednich szyb jest , Xi gdzie znów tylko elektryczne lusterka są , zderzaki w kolorze i takie tam , ogólenieto GS , Xi spotykane we francji , anglii

dzięki za wszystkie informacje