| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
lechusw HF MEMBER Hyundai Lantra opole | 2007-01-29 09:45:14 Witam wszystkich!Mam problem z odpaleniem mojej Lantry z roku 1994 z silnikiem 1.5 bez LPG!!A mianowicie chodzi o to ze jak chce ja odpalic to zapala na jakies 1 moze 2 sekundy i gasnie a czasami dzieje sie tak ze jak krece rozrusznikiem to zaczyna lapac i gdy puszcze kluczyk to gasnie!Nawet nie pomaga jak dodaje gazu przy rozruchu silnika!Takze nie wiem co to moze byc i prosze was o pomoc!A wymienilem w niej swiece przewody WN i filtr powietza.Bardzo prosze o pomoc gdyz aktualnie jestem nia w Irlandii i nei stac mnie jak narazie na serwis Hyundaia!Z gory dzieki i pozdrawiam!!! |
marwin26 HF MEMBER hyundai lantra lubanice | 2007-01-29 13:09:13 Sprobuj wymienic filtr paliwa moze nie dostaje benzyny i w tym problem |
lechusw HF MEMBER Hyundai Lantra opole | 2007-01-29 13:48:21 tak mi przyszlo na mysl zeby sprawdzic pompe paliwa i filtr to na poczatek no a pozniej chyba bede myslal co dalej |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2007-01-29 22:45:44 sprawdz zlanczki w komorze silnika moze zasniedzialy albo sa luzne styki |
maly-gls HF MEMBER pony Tomaszów | 2007-01-29 23:03:27 a po rozgraniu silnika wszystko jest oki płynnie się wkręca na obroty ? bo jeśli nie to możesz mieć uszkodzoną sonde ale mowa tu tylko o bęzynie bo na lpg sonda nie jest potrzebna |
lechusw HF MEMBER Hyundai Lantra opole | 2007-01-30 14:48:06 Wlasnie o to chodzi ze ja go wogole odpalic nie moge nawet jak przy rozruchu silnika dodaje gazu to i tak zaraz mi gasnie! |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-01-30 16:46:20 A przewody WN sprawdzales???
Moze maja przebicie swiece. Zobacz czy podaje islre na swiece przy odpalaniu |
lechusw HF MEMBER Hyundai Lantra opole | 2007-01-30 19:32:03 To bylo tak ze nia jechalem i zaczela tracic moc tzn dodawalem gazu a ona praktycznie nie reagowala tak jakby sie zamulila.Pozniej dojechalem do domu probowalem ja odpalic i zaskakiwala na jakis czas i gasla a potem to bylo juz coraz gorzej.Teraz przy odpalaniu zaskakuje na jakas sekunde moze dwie i gasnie nawet nie reagujac na dodanie gazu.Aha i jeszcze jedna rzecz ktora zauwazylem jest taka ze jek przekrece pare razy kluczyk tzn. tylko na zaplon i poczekam to chodzi jakies moze kolo 10 sekund i pozniej gasnie.Wiec nie wiem byc moze jest cos z pompa paliwa ale moge sie mylic takze jak ktos ma jakies pomysly to prosze o pomoc! |
lechusw HF MEMBER Hyundai Lantra opole | 2007-01-30 19:37:00 Aha a jesli chodzi o silniczek krokowy to wydaje mi sie ze jakbym dodawal gazu przy rozruchu silnika to samochod by ragowal a o to chodzi ze on nie chce reagowac na dodawanie gazu.Przynajmniej tak mi sie wydaje ale moge sie mylic |
lechusw HF MEMBER Hyundai Lantra opole | 2007-01-30 20:24:34 Filtr paliwa nie byl wymieniany i w piewszej kolejnosci to zrobie aha a co do pompy paliwa to moze byc jeszcze tak ze daje za male cisnienie wiec tez sie nad nia zastanawiam ale wymienie pierwsze filtr paliwa i zobaczymy jak bedzie dalej. |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-01-30 22:18:46 mozliwe ze to pompa a moze i regulator cisnienia paliwa na listwie wtryskowej moze puszczac spowrotem cale paliwo do zbiornika |
daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2007-01-31 19:06:24 niewielę ci mogę pomóc ,trochę przy tych silniczkach jest tego osprzętu do sprawdzenia ale wychodząc z tych objawów ja zaczołbym od sprawdzenia układu paliwowego (ciśnienie na wtryskach) pompa,filtr, wtryskiwacze ,często zdarza sie że wtryskiwacze zatykają się takie nam sprzedają to paliwo i radzę czyścić mechnicznie przy rozebranych a nie tym czyścikiem w płynie dolewanym do benzyny
powodzenia -napisz co było zawsze jakieś nowe doświadczenie |