Głębokość montażowa głośników przód MKVII

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zabijcie mnie, ale nie moge znaleźć w archiwum, jak głębokie głośniki mogę zmieścić pod tapicerkę przednich drzwi, żeby się dało ją założyć, i nie obcierały o nie szyby?
Chce kupić Hertze DSK 165 (z dystansami), ale mają głębokość montażową 61mm, a całkowitą (czyli z rantem) 68mm! Wejdą, czy będzie zonk?
Proszę o odpowiedź jaki muszą być głośniki, które się tam zmieszczą.

Cytat:
No niby byłoby ok tylko obawiam sie ze moze byc troszke za mało Od szyby do blachy 25mm,głośnik 62mm wiec na styk bedzie 37mm a przydałoby sie troche luzu przy szybie. A ile jest miedzy blachą a tapicerką??

<- ja o tym kiedys wspominałem(ale jesli chodzi o odleglosc do szyby),ale jest na 100% w jakims poście o głosnikach, którys z kolegów bardzo fajnie rozpisał wszystkie odległości. Jak znajde to Ci podrzuce.

Ha juz znalzłem. Nikt nie bedzie Cie zabijał al wystarczyło wpisac "głośniki przód" i gotowe
post kolegi kiepas96

[ wiadomość edytowana przez: Lukas_power dnia 2007-01-29 10:08:46 ]

No wszystko OK, tylko ja mam MKVII, a ten post opisuje MKV/VI. U mnie tapicerka jest co prawda chyba bardziej wybrzuszona, ale wolalbym wiedziec na pewno, jak maksymalnie głęboki głośnik wejdzie pod tapicerkę, tak aby bez problemu ją założyć i oczywiście szyba żeby się opuszczała bez problemu...
Montował ktoś 165 hertza na przód

Zobacz w dziale Porady co Nosek zmieścił pod tapicerką. Ja mam zdjętą tapicerke to Ci pomierze i wieczorem napisze Z tego co ja patrzyłem to wymiary sa bardzo podobne. Pozdro

ja montowalem phonocar'y 165.
glebokie na dokladnie 68 mm byly. weszly bez problemu. dystanse kupowalem od kolesia z allegro. dystanse pasuja tez idalnie. poszukam pozniej to dam namiar na tego Pana od dystansikow

Cytat:
2007-01-29 14:39:41, maver_79 pisze:
ja montowalem phonocar'y 165. glebokie na dokladnie 68 mm byly. weszly bez problemu. dystanse kupowalem od kolesia z allegro. dystanse pasuja tez idalnie. poszukam pozniej to dam namiar na tego Pana od dystansikow

Kurcze byłoby super, jkby to weszło.
Może chodzi o te dystanse, bo teraz tylko te są na Allegro:
Dystanse

Ja bralem od tego pana dystanse tylko dla mnie byly za plytkie i dorzucil mi jeszcze pierscienie za free i teraz mam 16cm z przodu (pierscienie mialy ok 4mm ). Mysle ze z 70mm to upchniesz.

[ wiadomość edytowana przez: Marantz dnia 2007-01-29 14:56:18 ]

Już jestem po montażu tych Hertz'ów.
Weszły na przód 165 o głębokości montażowej 61mm (a całkowitej 68mm) W przypadku tych konkretnych głośników musiałem zrobić podkładki na górze dystansów, gdyż w drzwiach, tam gdzie wchodzi głośnik w górnej części jest mniej miejsca i bez tych podkładek szyba obcierałaby o głośnik. Zdjąłem jeszcze gumy z magnesów (Hertz'e mają takie osłonki), bo zabierały jakieś 1,5mm.

Ogólnie uważam, że taki rozmiar głośników jest już maksymalny na przód, bo głębsze głośniki obcierałyby o szybę, a membrana mogłaby uderzać o tapicerkę.

Dodatkowo wygłuszyłem sobie drzwi, zamontowałwm tweetery w słupkach i w standardowych miejscach z tyłu zamontowłem głośniki koloksjalne (też 165 po zastosowaniu przejściówek oczywiście). Efekt jest bardzo fajny, a jako wisienka na torcie, kiedy wszystko już grało padł mi wyświetlacz w radiu...
Nie można mieć wszystkiego

[ wiadomość edytowana przez: Jacekm_ dnia 2007-02-07 09:33:08 ]